Parcare supraterană, heliport, centru de pompieri și post de poliție, noi proiecte în stațiunea Vârtop

O parcare supraterană pe două nivele, un heliport, un centru de pompieri şi un post de Poliţie, sunt proiectele Consiliului Judeţean Bihor pentru staţiunea Vârtop, scrie Digi24.

Noua parcare care ar putea fi construită până în 2020 ar deconcestiona traficul din zonă. În prezent şoferii parchează pe unde apucă, iar în lipsa trotuarelor, schiorii sunt obligaţi să circule pe şosea pentru a ajunge la pârtii.

Anul trecut, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au purtat discuţii cu proprietarii de pensiuni şi hoteluri din staţiunea Vârtop pentru a decide cum poate fi îmbunătăţit turismul în zonă. Au aflat că probleme sunt cu lipsa trotuarelor şi a locurilor de parcare. La acestea se adaugă haosul de la baza pârtiilor, unde comercianţii şi-au extins tarabele pe unde au putut.

Aşa că primul proiect important va fi demarat în acest an, când administraţia judeţeană va depune actele pentru studiul de fezabilitate al unei parcări supraterane pe două nivele. Lucrările ar putea începe în 2019, iar investiţia în valoare de 800 de mii de euro va fi terminată în cel mult doi ani.

„Va fi realizată o structură pe cadre, armată din beton, având în vedere că această construcţie nu are finisaje foarte ample, foarte avansate, costul nu poate să fie foarte ridicat pe metru pătrat”, a precizat Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor.

Parcarea va dispune de lift, toalete şi garderobă pentru schiorii care îşi parchează maşinile în interior. Pentru realizarea construcţiei, CJ Bihor are la dispoziţie două terenuri: unul de 4000 de metri pătraţi oferit de primăria Câmpani şi altul de două hectare, din partea primăriei oraşului Nucet.

În următorii ani reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor vor purta discuţii cu omologii lor din Alba pentru contruirea în zonă a unui heliport, a unui punct de pompieri şi a unui post de Poliţie.

„În cazul unui accident, în caz de accident grav nu poate să vină un elicopter, nu cu mult timp în urmă o pensiune a luat foc dar pompierii nu au un centru al lor unde să acţioneze cât mai repede, nu există post de Poliţie – deci sunt multiple minusurile”, a explicat vicepreşedintele CJ Bihor.

Tot la Vârtop ar putea fi construit un centru medical pentru tratarea celor răniţi pe pârtii. La ora actuală în staţiune există echipe de salvamontişti şi patrule ale jandarmilor montani.

Sursa Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...