Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parc fotovoltaic în Munții Apuseni: Primăria comunei Horea a solicitat aviz din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parc fotovoltaic în Munții Apuseni: Primăria comunei Horea a solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria comunei Horea a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în Comuna Horea, judeţul Alba”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul constă in construirea unei centrale fotovoltaice. Prin implementarea proiectului se va valorifica potenţialul solar al judeţului Alba, cu consecinţe benefice asupra mediului, prin înlocuirea energiei electrice produse in instalaţii termoenergetice cu energie electrică produsă din surse regenerabile.

Producţia de energie electrică prin conversie fotovoltaică a energiei solare nu provoacă emisii de substanţe poluante în atmosferă şi fiecare kWh produs prin sursă fotovoltaică permite evitarea răspândirii în atmosferă a 0,3-0,5 kg de CO2 (gaz responsabil pentru efectul de seră), rezultate din producerea unui kWh prin metoda tradiţională termoelectrică. Energia fotovoltaică este una din principalele surse de energie regenerabilă, fiind valorificată pe scară largă în majoritatea tăriilor din Uniunea Europeană.

Parcul fotovoltaic va fi dezvoltat pe un teren de 5879,00 m2, panourile fotovoltaice fiind montate pe o structură metalică tip Tracker care va urmării soarele de la E-V. Structura care va fi fundată prin batere în pământ până la o cota de maxim 2 metri. Se vor monta trackere, pe care vor fi amplasate panouri fotovoltaice de 41OW. Puterea instalata va fi de 49,20 kw.

După finalizarea lucrărilor de construcţie zonele verzi afectate se vor înierba, pentru refacerea acestora. Spaţiile dintre panouri se vor insamânţa cu iarba, fiind transformate în paşune/fâneţe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea