Parc de agrement nou la Blaj
Administraţia publică locală din Blaj vrea să transforme zona împădurită dar neutilizată din spatele Grupului Şcolar „Timotei Cipariu” într-un parc de agrement pentru blăjeni. Edilii şi-au propus ca în acest an să elaboreze toate documentaţiile necesare înfiinţării acestei zone verzi, iar termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea anului viitor. Suprafaţa parcului depăşeşte o jumătate de hectar, pe întreaga întindere existând în prezent aproximativ 50 de arbori, care vor fi păstraţi în totalitate. La umbra copacilor bătrâni, primăria vrea să construiască un teren de tenis, un teren pentru handbal, volei şi baschet, un foişor şi alei pentru promenadă. De asemenea, va fi asigurată toată structura de utilităţi, de la apă potabilă la cişmele până la iluminat public.
Primăria Blaj a investit major în ultimii ani în proiecte de dezvoltare şi modernizare a spaţiilor verzi. În prezent se derulează alte două proiecte de reabilitare a parcurilor din zona centrală a municipiului, iar în toamna trecută a fost înfiinţată o gradină publică în spatele Catedralei Ortodoxe „Sfânta Maria”.
De altfel, edilii au în plan şi punerea în valoare a unei alte zone verzi care are suplimentar o încărcătură istorică aparte. Este vorba de prima grădină botanică din lume înfiinţată pe lângă o şcoală sistematică situată în spatele Grupului Şcolar „Ştefan Manciulea”, care este considerată de localnici comoara nedescoperită a acestei zone.
„Pe parcursul ultimilor ani, unul dintre cele mai importante obiective ale mele a fost creşterea suprafeţei spaţiilor verzi din Blaj şi apropierea mărimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene. Le dezvoltăm şi le modernizăm pe cele existente, dar şi înfiinţăm altele noi”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din […]
FOTO | Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu”
Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu” Începând din anul 2006, profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu, originar din „Capitala Țării Moților”, oferă premii în bani elevilor merituoși, absolvenți de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu”, iar […]
FOTO | Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem”
Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem” Steam for the Ecosystem este un proiect Etwinning, desfășurat la grupa mica Ciupercuțe de la Gădinița cu program prelungit Scufița Roșia – Alba Iulia, în perioada februarie – iunie 2025. […]