Rămâi conectat

Ştirea zilei

PARADOXUL secțiilor ATI din ALBA: suplimentarea de paturi este în zadar în lipsă de personal

Publicat

în

PARADOXUL secțiilor ATI din ALBA: suplimentarea de paturi este în zadar în lipsă de personal

În cursul zilei de luni, 20.09.2021, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au remis un comunicat către cetățenii români, presă și spațiul media în care anunțau: din cele 1084 paturi ATI destinate pacienților COVID-19, în România, doar 19 mai sunt libere. În capitala țării nu mai există nici un pat pentru un eventual pacient cu o formă gravă de infectare.

Comunicatul, printre altele, ne dădea de știre că am fost prinși nepregătiți, promisiunile de suplimentare a paturilor ATI s-au redus mai mult la vorbe și mișmașuri de imagine electorală decât la realizări concrete, iar similitudinea cu episodul Colectiv în care se promiteau secții noi și perfomante de arși te lovește precum „o bârnă în ochi”, cutuma proastei organizări și a unui management deficitar de la nivel central a fost respectată cu strictețe și de această dată.

Electrica Furnizare Discount

IAR dacă am fi avut paturi destule ce ne-ar fi lipsit, în România, dar mai ales în capitala de suflet la Alba Iulia și în județ?

Pentru acest răspuns am apelat la un profesionist adevărat, un om ce odinioară era blamat că testează excesiv, iar acum, prin prisma testelor rapide, strategia lui tinde să confirme un adevăr esențial, valabil pentru orice infectare și orice virus, ori deopotrivă boală: prevenția este mult mai prețioasă decât tratamentul atunci când ne raportăm la viața unui om.

Am dat dovadă de egoism și m-am raportat doar la Alba Iulia și la județul Alba, fiindcă în tot acest context fiecare piesă de puzzle își joacă felia, ș-am întrebat: Care este situația? Ce facem dacă nu mai sunt paturi ATI? Iar răspunsul a fost unul surprinzător de bine argumentat și de un pragmatism rar, chiar dacă există riscul ca opinia publică să mă infecteze de pupincurism la adresa directorului Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea:

Secția principală de ATI a fost mutată la Aiud, la Alba Iulia mai există doar o secție de transfer cu două paturi, o secție intermediară. Deopotrivă ATI-ul Aiud poate să beneficieze de o suplimentare de paturi, dar nu există personal în județ îndestul încât să acopere această suplimentare, iar principala cauză este aceea că județul, chiar și țara, nu dispune de destui anesteziști – cei ce operează majoritatea procedurilor pe pacienți critici:

“Deși județul suferă din cauza lipsei de medici anesteziști , cei existenți depun eforturi supraomenești în această perioadă, astfel încât toți pacientii să beneficieze de tratament corespunzător. Așa cum s-a întâmplat și în trecut, medicii ATI vor face gărzi la Spitalul Municipal Aiud pe secția ATI COVID.”, declară directorul Direcției de Sănătate Publică Alba pentru ZiarulUnirea.ro

Totodată este de precizat faptul că sistemul de organizare presupune la nivel pur statistic și nu bazat pe realitatea din teren faptul că dacă în județul Alba există paturi libere în secțiile ATI, iar alte unități se confruntă cu o reală criză, acestea au posibilitatea să solicite transferul către unitatea ce dispune, teoretic, de paturi libere, dar de lipsă de personal care să gestioneze situația creată în urma transferului.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se va deschide circulația în acest an?

Publicat

în

Autostrada A10, lotul 2, asfaltat aproape complet. Se vadeschide circulația în acest an?

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, grecii de la Aktor, în mod paradoxal, s-au mobilizat mai bine ca niciodată. În acest moment, aproape tot acest segment de autostradă este asfaltat, cel puțin în ce privește corpul autostrăzii. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, în următoarele cinci zile lucrătoare, cu excepția zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea, vom avea asfalt pe tot lotul.

Cea mai mare problemă a acestui segment de autostradă a reprezentat-o alunecarea de teren de la Oiejdea, dar ea nu constituie un impediment, pentru deschiderea traficului, întrucât deja este asfaltat un sens de mers și se va putea circula cu restricții și limitări de viteză.

Electrica Furnizare Discount

La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuș, s-a asfaltat deja un sens de mers și se lucrează la al doilea. Tot aici, firma Retter, lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.

Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, și se lucrează în continuare la acestea.

A fost montată o parte din semnalizarea rutieră și se lucrează în continuare la parapeți și la montarea gardurilor exterioare de protecție a autostrăzii.

La kilometrul 40, un alt punct cheie, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele, iar astăzi se montau panouri fonoabsorbante.

Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda arată în acest moment incredibil de bine și există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate șansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Publicat

în

Pedeapsă blândă pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident în care a decedat o femeie: Ce au decis magistrații

Un tânăr de 23 de ani din municipiul Aiud, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei femei și rănirea alteia.

La data de 01 martie 2020, în jurul orei 15.30, pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud.

Acesta din urmă a fost proiectat ulterior în alt autoturism, care circula regulamentar din sensul opus de mers. În urma accidentului, o femeie și-a pierdut viața iar alta a fost rănită.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Inculpatul a declarat în mod expres că recunoaște săvârșirea infracțiunilor pentru care a fost trimis în judecată și că înțelege să fie judecat doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, pe care le cunoaște și pe care și le însușește în integralitatea lor. Totodată, acesta și-a exprimat consimțământul în sensul că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea în care va fi găsit vinovat.

Sentința dată de Judecătoria Aiud nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Publicat

în

Zi de sărbătoare la Salvamont Alba: Cățelușa Yukan’na, împreună cu salvatorul său, au sărbătorit șapte ani de muncă în echipă

Echipajul format din Tiberiu Krizbai de la Serviciul Salvamont Alba și cățelușa sa, Yukan’na, au sărbătorit astăzi șapte ani de muncă în echipă.

„La mulți ani, Yukan’na!!! 7 ani împreună cu Tiberiu Krizbai, cu care formează unitate canină la Salvamont Alba!

Electrica Furnizare Discount

Cu o figură poznașă, lângă Yukan’na este continuatoarea seviciul canin, peste ani, Kamura!

Kamura provine din Helios (Salvamont Argeș) primul câine Salvamont din țara noastră și din Raya, brevetată la Salvamont Bacău. Vom reveni cu amănunte, Kamura având un frate, pe Haruki, aceeași generație și tot din aceiași părinți”, au transmis reprezentanții paginii de socializare Câini de avalanșă Salvamont România.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare