Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parada militară de 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia: Elicoptere Puma cu steag tricolor, avioane F16 și un detașament echipat cu costume de epocă

Publicat

în

Parada militară 2018 de la Alba Iulia. Tehnica de luptă și detașamentele care vor defila

Ziarul „Unirea” vă prezintă informații cu privire la tehnica de luptă și detașamentele care vor defila la parada militară ce va avea loc cu prilejul Centenarului României Mari, din jurul orei 15.30, pe B-dul 1 Decembrie 1918, din fața M-urilor, la Alba Iulia.

Citește și: Program 1 Decembrie 2018 Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

Efectivele de militari și/sau tehnica de luptă a Ministerului Apărării Naționale, cu echipajele care le deservesc, provin, în principal, de la unități militare subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, dar și de la alte mari unități și unități militare din țară. Albaiulienii și vizitatorii îi vor putea vedea pe „Dragonii Transilvani” din Batalionul 811 Infanterie „Dej” subordonat Brigăzii 81 Mecanizate „G-ral. Grigore Bălan” Bistrița, vânătorii de munte din cadrul Brigăzii 61 VM „G-ral. Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc și Batalionul 17 VM „Dragoș Vodă” Vatra Dornei, cercetașii din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” Someșeni, Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere și Brigada 18 Cercetare-Supraveghere „Banat”, trupele speciale ale Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale Tîrgu Mureș.

Totodată, vor fi prezenți tanchiști, artileriști și rachetiști de la Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă” Turda, Batalionul 3 Artilerie Antiaeriană „Potaissa” Turda, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” Florești, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania” Șimleu Silvaniei, Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureș” Baia Mare, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „G-ral. Vasile Danacu” Cluj-Napoca, Brigada 1 Rachete Sol-Aer „G-ral. Nicolae Dăscălescu” București, Batalionul 206 Artilerie „G-ral. Mihail Lăcătușu” Ghimbav și Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” Brașov din Brigada 2 VM „Sarmizegetusa” Brașov. Prin fața publicului vor defila și detașamente de transmisioniști și radiolocatoriști de la Centrul 346 Comunicaţii R.M.N.C. Sebeş și Grupul 3 Cercetare-Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „G-ral. Vasile Mihalache” Cîmpia Turzii din Brigada 76 CSR „Dacia”. De asemenea, vor fi prezenți geniștii Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia din Brigada 10 Geniu Brăila și chimiștii Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă” Sighișoara, plus două unități logistice: Batalionul 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău și Batalionul 400 Sprijin „Feleacu” Cluj-Napoca.

Învățământul militar va fi reprezentat de Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, care pe lângă un detașament de studenți în uniformă militară va avea și un detașament de studenți echipați cu costume de epocă, ce se va afla printre primele blocuri de defilare, iar Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia va avea la rândul său un detașament.

În total, numai din partea Armatei României vor fi aproape 1.000 de militari, dintre care 825 de militari în detașamentele de defilare, printre acestea fiind și un contingent polonez, iar restul este personal auxiliar care asigură tehnica de luptă, inclusiv un TBT ROSOMAK al Armatei Poloneze.

În total, vor fi 72 de mijloace tehnice de luptă: 4 Humvee-uri (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), 3 Vamtac, 3 TAB-uri Zimbrul, 3 TAB-uri 79 cu aruncător de cal. 82 mm, 3 autocamioane DAC cu aruncătoare de cal. 120 mm, TAB 79 – 5, complexe antiaeriene Gepard – 3, o autospecială pentru depistarea dispozitivelor explozive improvizate, 3 autocamioane DAC cu tunuri antiaeriene 2×35 mm, sisteme de rachete HAWK, 2 radare mobile, 3 centre de comunicații transportabile tip container radioreleu îmbarcate pe camion etc.

Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, de la Baza 71 Aeriană „General Emanuel Ionescu” Cîmpia Turzii vor decola 9 elicoptere de atac IAR 330 PUMA, care vor zbura în celule de câte 3, parada fiind deschisă de 3 elicoptere cu steag tricolor. De asemenea, cerul Orașului Marii Uniri va fi brăzdat de 6 avioane supersonice de luptă F16, două avioane de transport – C17 J Spartan și C 130 Hercules – 5 avioane IAR Șoim.

La acestea, se adaugă efectivele și mașinile de intervenție ale Școlii de Subofițeri de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Jandarmeriei, ISU Alba, SRI și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Ceremonialul militar cu trupe și mijloace tehnice dedicat Centenarului este programat să aibă loc pe 1 decembrie 2018, de la ora 15.30, iar sensul de defilare este dinspre Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” spre Hotel Cetate.

La parada comandată de g-ral. bg. Virgil-Ovidiu Pop, șeful Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj, este așteptat să participe și președintele României, Klaus Iohannis.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Publicat

în

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, proba la alegere a profilului: Ce au primit olimpicii astăzi

Bacalaureatul 2022, sesiunea specială, a continuat astăzi, 20 mai, cu proba la alegere a profilului, pentru elevii olimpici din România.

Această sesiune este pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de Bacalaureat 2022.

SUBIECTE și BAREME la BACALAUREAT 2022, sesiunea specială, la proba la alegere

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA ANATOMIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA GEOGRAFIE

CLICK PENTRU:BAREMELE LA  PSIHOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA LOGICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA INFORMATICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA CHIMIE ANORGANICĂ

CLICK PENTRU: BAREMELE LA BIOLOGIE

CLICK PENTRU: BAREMELE LA ANATOMIE

Elit - Gustul Desăvârșit

Iată calendarul oficial al sesiunii speciale a examenului de BAC 2022:

 • 9-10 mai 2022: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
 • 11 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 12-13 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 16-17 mai 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 17 mai 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 18 mai 2022: Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
 • 19 mai 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
 • 20 mai 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
 • 23 mai 2022: Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
 • 26 mai 2022: Afișarea rezultatelor până la ora 12.00
  • Depunerea contestațiilor (între orele 12.00 și 14.00)
 • 26-29 mai 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 29 mai 2022: Afișarea rezultatelor finale

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier în Lancrăm: Un șofer beat, de 24 de ani, a lovit o mașină parcată și zidurile a două locuințe

Publicat

în

Accident rutier în Lancrăm: Un șofer beat, de 24 de ani, a lovit o mașină parcată și zidurile a două locuințe

Un accident rutier a avut loc în cursul nopții de vineri, 20 mai, în Lancrăm, unde un șofer de 24 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat și cu zidurile a două locuințe.

La data de 20 mai 2022, în jurul orei 02.30, polițiștii din Sebeș au intervenit, pe strada Principală din localitatea Lancrăm, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Cut, în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat și cu zidurile a două imobile.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

20 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Publicat

în

20 mai 2022, COVID-19 în Alba. 3 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, vineri, 20 mai 2022, s-au înregistrat 3 cazuri noi de infectare cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de ieri, 18 mai 2022, COVID-19 în Alba. 4 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces, în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate rămâne la 53848 de persoane confirmate, 52460 persoane vindecate, 1.290 decese.

Joi, în județul Alba au fost prelucrate în total 295 teste, 140 PCR, 155 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 466825 mai exact, 357142 de teste PCR și 109683 de teste rapide.

Localitățile din care provin cele 3 noi cazuri de coronavirus:

ALBA IULIA – 1
SONA – 1
BLAJ – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
RIMETEA 990 2.02 2
OHABA 583 1.72 1
POŞAGA 893 1.12 1
POIANA VADULUI 1041 0.96 1
METEŞ 2751 0.73 2
LUPŞA 2836 0.71 2
ORAŞ OCNA MUREŞ 13788 0.65 9
VALEA LUNGĂ 3115 0.64 2
CIUGUD 3293 0.61 2
NOŞLAC 1816 0.55 1
CRICĂU 1965 0.51 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76685 0.47 36
ORAŞ TEIUŞ 7148 0.42 3
LOPADEA NOUĂ 2494 0.4 1
ŞPRING 2537 0.39 1
ORAŞ CUGIR 25354 0.35 9
ŞUGAG 2856 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 20622 0.34 7
CETATEA DE BALTĂ 3061 0.33 1
SÂNTIMBRU 3019 0.33 1
MUNICIPIUL AIUD 25133 0.24 6
GALDA DE JOS 4414 0.23 1
ŞONA 4365 0.23 1
SĂSCIORI 6485 0.15 1
ORAŞ ZLATNA 7779 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 32855 0.12 4
ALBAC 1939 0 0
ALMAŞU MARE 1197 0 0
ARIEŞENI 1533 0 0
AVRAM IANCU 1411 0 0
BERGHIN 1882 0 0
BISTRA 4496 0 0
BLANDIANA 877 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2259 0 0
BUCIUM 1379 0 0
CÂLNIC 1932 0 0
CENADE 1046 0 0
CERGĂU 1629 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 227 0 0
CIURULEASA 1123 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2142 0 0
CUT 1272 0 0
DAIA ROMÂNĂ 3115 0 0
DOŞTAT 1014 0 0
FĂRĂU 1470 0 0
GÂRBOVA 2133 0 0
GÂRDA DE SUS 1467 0 0
HOPÂRTA 1157 0 0
HOREA 1898 0 0
IGHIU 7110 0 0
ÎNTREGALDE 551 0 0
JIDVEI 5301 0 0
LIVEZILE 1147 0 0
LUNCA MUREŞULUI 2540 0 0
MIHALŢ 3213 0 0
MIRĂSLĂU 1945 0 0
MOGOŞ 744 0 0
OCOLIŞ 498 0 0
ORAŞ ABRUD 5141 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3743 0 0
ORAŞ CÂMPENI 7120 0 0
PIANU 3563 0 0
PONOR 574 0 0
RĂDEŞTI 1271 0 0
RÂMEŢ 491 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 1580 0 0
ROŞIA MONTANĂ 2690 0 0
SĂLCIUA 1367 0 0
SĂLIŞTEA 2327 0 0
SÂNCEL 2579 0 0
SCĂRIŞOARA 1486 0 0
ŞIBOT 2327 0 0
SOHODOL 1658 0 0
STREMŢ 2419 0 0
UNIREA 4823 0 0
VADU MOŢILOR 1268 0 0
VIDRA 1500 0 0
VINŢU DE JOS 5528 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare