Paradă a mașinilor de epocă, SÂMBĂTĂ, la Alba Iulia. ”Bijuteriile” pe patru roți vor fi expuse în zona Obeliscului

Retro Parada Toamnei va prezenta, sâmbătă, publicului iubitor de mașini de epocă, ”bijuterii” pe patru roți, în zona Obeliscului lui Horea din Cetatea Alba Carolina.

Sâmbătă, albaiulienii vor avea, din nou, motive de reală bucurie, Platoul Obeliscului lui Horea din cetatea bastionară Alba Carolina, urmând a găzdui ediţia 2018 a Retro Paradei Toamnei. La Alba Iulia, expoziția va fi deschisă între orele 11.00 şi 13.00.

ELIT

Cum era de asteptat, judeţul Alba, prin municipiile Alba Iulia și Sebeș, s-a aflat, cel puţin în ultima perioadă, printre gazdele unor evenimente de gen, acest lucru datorându-se, în parte, filiale judeţene a acestui club și a administrațiilor locale.

R.C.R. organizează anual o serie de manifestări (parade, raliuri, expozitii, simpozioane) : „Retro Parada Primaverii”, „Retromobil vine in orasul tau”, „Raliul International CARPATI RETRO”, „Raliul Memorial Giurgiu 1904”, „Standul Retromobil”, „Retro Parada Toamnei”, «Antebellum», «Raidul Transfagarasan», «Raid M461», «Cu zimbrul prin Carpati», «Concursul de eleganta Sinaia», „Fabricat in Romania”, „Veteranele soselelor”, „Retro Parada Toamnei”.

Mihail David - 2020

Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la mentinerea in stare optima a unor vehicule istorice, precum si la cultivarea pasiunii de colectionare si restaurare a acestora.

RETROMOBIL CLUB ROMANIA este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza minunatilor sai membrii care fac eforturi considerabile sa restaureze si sa intretina vehicule istorice care se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si , de ce nu, mondial. Ca o confirmare a acestui fapt, la Adunarea Generala a F.I.V.A. – Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris – recunoscuta de UNESCO) care a avut loc la Malaga (Spania) in perioada 22-26 octombrie 2003, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a fost acceptata cu unanimitate de voturi sa faca parte din acest organism international, devenind astfel A.N.F. – Autoritatea Nationala F.I.V.A.

În prezent, trei dintre evenimentele organizate de R.C.R. sunt incluse in calendarul internationala F.I.V.A. B. Incepand din 2005, clubul editeza anual un calendar ilustrat cu fotografiile vehiculelor detinute de membrii sai. Retromobil Club Romania este autorizata sa emita Atestate de Vehicul Istoric si Carti de Identitate F.I.V.A.

În cadrul clubului fiinteaza cinci sectii dedicate ARO M461, DACIA 1100/1300, motocicletelor, vehiculelor istorice antebelice si de competitie.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...