// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Paradă a mașinilor de epocă, SÂMBĂTĂ, la Alba Iulia. 25 de ”bijuterii” pe patru roți vor fi expuse în zona Obeliscului

Retro Parada Primăverii va prezenta, sâmbătă, publicului iubitor de mașini de epocă, un număr de 25 de autoturisme istorice, în zona Obeliscului lui Horea din Cetatea Alba Carolina.

Cum era de asteptat, judeţul Alba, prin municipiile Alba Iulia și Sebeș, s-au aflat, cel puţin în ultima perioadă, printre gazdele unor evenimente de gen, acest lucru datorându-se, în parte, activei filiale judeţene a acestui club și a administrațiilor locale.

Sâmbătă, albaiulienii vor avea, din nou, motive de reală bucurie, Platoul Obeliscului lui Horea din cetatea bastionară Alba Carolina, urmând a găzdui ediţia 2018 a Retro Paradei Primăverii.

Pasionații de ”bijuterii” pe patru roți vor avea ocazia să admire autoturisme de epocă din mărcile Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan,GB, Packard si Aro, cândva mândria constructorilor români de autovehicule. ”Vedetele editiei sperăm că vor fi  un Ford Model A, fabricat în 1929 si binecunoscutul Aro M 461, cunoscut de nostalgici ca IMS, fabricat în 1967.  Toate evenimentele Retromobil Club din acest an se vor desfășura sub auspiciile Centenar Marea Unire si Jubileu 20 de ani de acivitate în ROMÂNIA a RCR”, transmit organizatorii.

Retro Parada Primăverii va fi organizată, în aceeaşi zi, în alte 26 de oraşe ale ţării. La Alba Iulia, expoziția va fi deschisă între orele 11.00 şi 13.00.

R.C.R. organizează anual o serie de manifestări (parade, raliuri, expozitii, simpozioane) : “Retro Parada Primaverii”, “Retromobil vine in orasul tau”, “Raliul International CARPATI RETRO”, “Raliul Memorial Giurgiu 1904”, “Standul Retromobil”, “Retro Parada Toamnei”, «Antebellum», «Raidul Transfagarasan», «Raid M461», «Cu zimbrul prin Carpati», «Concursul de eleganta Sinaia», “Fabricat in Romania”, “Veteranele soselelor”, “Retro Parada Toamnei”.

Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la mentinerea in stare optima a unor vehicule istorice, precum si la cultivarea pasiunii de colectionare si restaurare a acestora.

RETROMOBIL CLUB ROMANIA este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza minunatilor sai membrii care fac eforturi considerabile sa restaureze si sa intretina vehicule istorice care se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si , de ce nu, mondial. Ca o confirmare a acestui fapt, la Adunarea Generala a F.I.V.A. – Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris – recunoscuta de UNESCO) care a avut loc la Malaga (Spania) in perioada 22-26 octombrie 2003, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a fost acceptata cu unanimitate de voturi sa faca parte din acest organism international, devenind astfel A.N.F. – Autoritatea Nationala F.I.V.A.

În prezent, trei dintre evenimentele organizate de R.C.R. sunt incluse in calendarul internationala F.I.V.A. B. Incepand din 2005, clubul editeza anual un calendar ilustrat cu fotografiile vehiculelor detinute de membrii sai. Retromobil Club Romania este autorizata sa emita Atestate de Vehicul Istoric si Carti de Identitate F.I.V.A.

În cadrul clubului fiinteaza cinci sectii dedicate ARO M461, DACIA 1100/1300, motocicletelor, vehiculelor istorice antebelice si de competitie.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325