Rămâi conectat

Ştirea zilei

Papa Francisc : mesaj cu prilejul Întâlnirii Mondiale a Familiilor din 2022, cu tema “Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Papa Francisc : mesaj cu prilejul Întâlnirii Mondiale a Familiilor din 2022, cu tema “Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie”

Printr-un mesaj video, papa Francisc anunță o formă extraordinară pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor din 2022, cu tema: “Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie”, relatează Vaticannews.va.

Vă prezentăm textul mesajului Sfântului Părinte: “Dragi frați și surori, următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor va avea loc la Roma, în iunie 2022. Tema întâlnirii va fi ‘“Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie’. După amânarea cu un an, cauzată de pandemie, este intensă dorința de a vă revedea.

La Întâlnirile precedente, majoritatea familiilor rămâneau acasă iar întâlnirea era percepută ca o realitate distantă, cel mult urmărită la televizor, rămânând necunoscută pentru cele mai multe familii.

De această dată, va avea o formă (după cum spune formula) ‘inedită’: va fi o oportunitate dată de Providență de a realiza un eveniment mondial în măsură să implice toate familiile care vor dori să se simtă parte din comunitatea eclezială.

Întâlnirea va asuma o formă ‚multicentru și răspândită’, favorizând implicarea comunităților diecezane din întreaga lume. Roma va fi sediul principal, cu unii delegați ai pastorației familiei care vor participa la Festivalul Familiilor, la Congresul Pastoral și la Sfânta Liturghie, care vor fi transmise în întreaga lume.

În aceleași zile, fiecare dieceză va putea fi centrul unei Întâlniri locale pentru propriile familii și comunități. În acest mod, cu toții vor putea participa, inclusiv cei care nu vor putea veni la Roma.

De aceea, acolo unde este posibil, îndemn comunitățile diecezane să programeze inițiative pornind de la tema Întâlnirii, folosind simbolurile pe care Dieceza de Roma le pregătește. Vă cer să fiți plini de vitalitate, activi și creativi, pentru a vă organiza împreună cu familiile, în sintonie cu evenimentul care se va desfășura la Roma.

Este vorba despre o ocazie prețioasă pentru a ne dedica cu entuziasm pastorației familiale: soți, familii și păstori sufletești împreună.

Curaj, așadar, dragi Păstori și dragi familii. Ajutați-vă reciproc pentru a organiza întâlniri în dieceze și în parohiile din toate continentele.

Drum bun spre următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor!

Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea