Rămâi conectat

Curier Județean

Papa Francisc în România: Pregătirile pentru vizita Sanctității Sale la Blaj au intrat în linie dreaptă și sunt în grafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Papa Francisc în România: Pregătirile pentru vizita Sanctității Sale la Blaj au intrat în linie dreaptă și sunt în grafic

Administrația locală a municipiului Blaj anunță că pregătirile pentru vizita Sanctității Sale Papa Francisc din 2 iunie 2019 au intrat în linie dreaptă, fiind în grafic.

Municipalitatea Blajului împreună cu Biserica Greco-Catolică și instituțiile abilitate ale statului român depun toate eforturile pentru ca organizarea acestui eveniment istoric de la Blaj să se desfășoare în cele mai bune condiții!

La Blaj sunt așteptați la 2 iunie 2019 peste 50.000 de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertății!

Așa cum este normal în organizarea unor astfel de evenimente, vor exista restricții de circulație în zona centrală a Blajului și pe traseul vizitei Sanctității Sale, începând cu data de 1 iunie 2019 ora 19.00 și până în seara zilei de 2 iunie 2019, ora 18.00! În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi o zonă pietonală iar circulația spre Câmpia Libertății și spre Piața 1848 se va face pe jos. Se restricționează accesul cu mijloace auto pe străzile Clujului, Morii, Iazului, Parcului, Iuliu Maniu, Eroilor, Avram Iancu, Popa Șapcă, Republicii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu – pană la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Aurel Vlaicu -parțial de la intersecția cu strada Iuliu Maniu până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Ioan Lemeny, Câmpul Libertății, Andrei Șaguna, Piața 1848, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Vancea inclusiv accesul pe Podul Veza și Petru Pavel Aron.

De asemenea, circulația mașinilor mai mari de 3,5 tone va fi interzisă cu excepția mașinilor care aprovizionează zona de alimentație publică din Parcul „Avram Iancu” și/sau a mașinilor implicate în organizarea evenimentului. Alimentarea punctelor de alimentație publică din Parcul Avram Iancu se va face până la ora 09.00 în data de 2 iunie 2019. Blajul va putea fi tranzitat cu mașina dintr-o parte în cealaltă pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliția română care va asigura dirijarea și fluidizarea circulației.

Cetățenii Blajului sunt rugați să asigure parcarea mașinilor personale în garaj sau în curți astfel încât străzile din municipiul Blaj să fie libere pentru a asigura parcarea mașinilor care transportă pelerinii la Blaj. La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată țara, pe următoarele direcții: Direcția Târgu Mureș – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Simion Bărnuțiu – drumul de acces spre rampa de transfer/punctul de colectare deșeuri. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Târgu Mureș au la dispoziție zonele de parcare din Blaj, zona carter Hula!

Direcția Sibiu – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Gheorghe Barițiu – zona industrială I.A.M.U. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Sibiu au la dispoziție zonele de parcare din Blaj – cartierele Mănărade, Veza, Ciufud, și Tiur.

Direcția Alba Iulia – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului – zona teren viran /pășune stație carburant Lukoil. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Alba Iulia au la dispoziție zonele de parcare din Blaj – cartierul Petrisat, zona industriala Bosch.

Poliția română împreună cu voluntarii dedicați acestui eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiți la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertății și zona centrală a Blajului!

De asemenea, începând de sâmbătă 1 iunie 2019 ora 16.00 și până duminică 2 iunie 2019 ora 18.00 se instituie restricție de parcare pentru toate autovehiculele în Blaj de la strada Eroilor, nr.22 – de la fosta Grădiniță „Lumea copiilor” și până la Piața Mică – zona strada Gării, strada Fochiștilor, Ceferiștilor ,Locomotivei, Fabricii de la intersecția cu calea ferată până la intersecția cu strada Vasile Suciu, Vasile Suciu, Tudor Vladimirescu-variantă până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Avram Iancu.

Ca o măsură de siguranță în municipiul Blaj consumul băuturilor alcoolice va fi interzis în condițiile legii în zona centrală a municipiului Blaj și pe toate locațiile vizate de vizita Sanctității Sale papa Francisc iar pentru a asigura accesul în zona Câmpiei Libertății, în ziua de 2 iunie 2019 nu se va organiza piața tradițională de duminică.

PRIMARUL MUNICIPIULUI BLAJ,

Rotar Gheorghe Valentin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea