Rămâi conectat

Actualitate

Papa Francisc, despre românii plecați la muncă în străinătate: ‘Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie!’

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Papa Francisc, despre românii plecați la muncă în străinătate: ‘Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie!’

Papa Francisc a ținut, în avion, la întoarcerea spre Roma, o conferință de presă. Sanctitatea Sa a vorbit despre situația milioanelor de români care au plecat să muncească în străinătate,

”Să muncești în străinătate pentru ca familiei să nu-i lipsească nimic este un gest de iubire. Ieri, la slujbă, am ascultat o femeie care muncea în străinătate, ca să își ajute familia. Să vezi așa ceva e dureros. Dar de ce pleacă? Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie! De multe ori, nu pentru că țara e săracă, ci este rezultatul unei politici mondiale. Cunosc istoria țării voastre, după căderea comunismului, foarte multe fabrici s-au închis, pentru că nu mai aveau profit. Să închizi o firmă înseamnă să lași oamenii în stradă!”, a spus Papa Francisc.

Și a continuat, referindu-se și la ceea ce ar trebui făcut pe plan mondial.

„Aceasta este o nedreptate la nivel mondial. Este o lipsă de solidaritate. O suferinţă, o luptă deoarece crearea altor locuri de muncă nu este uşoară. Este o situaţie la nivel mondial, una financiară.

Mă gândesc că aveţi o rată impresionantă a natalităţii. La voi nu se vede dezastrul demografic din alte părţi. Este o nedreptate faptul că nu se pot găsi slujbe pentru atâţia tineri. Cum se poate rezolva această situaţie?

Acest lucru nu depinde doar de România, ci şi de ordinea mondială financiară.

Această societate de consum, unde toţi vor să aibă mai mult, să câştige mai mult, cu atâţia oameni care nu au nimic, aşa că răspunsul meu face apel la o solidaritate mondială”, a precizat Sanctitatea Sa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea