PANDEMIA de COVID-19 în lume: Aproape 1.700.000 de morți la nivel mondial. Noile măsuri și ultimele evoluţii

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu cel puţin 1.685.785 de morţi în lume, relatează AFP care prezintă noi măsuri, noi bilanţuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei la nivel mondial.

VARIANTĂ DE SARS-COV-2 ”SCĂPATĂ DE SUB CONTROL” ÎN ANGLIA

O nouă tulpină a noului coronavirus descoperită în Regatul Unit ”a scăpat de sub control”, a recunoscut duminică Guvernul lui Boris Johnson, care a justificat astfel o reimpunere a izolării la Londra şi într-o parte a Angliei chiar înainte de Crăciun.

Noua variantă a virusului – suspectată că este cu 70% mai contagioasă decât precedenta – a fost descopeiră în Regatul Unit, în Africa de Sud, Italia, Olanda, Australia şi Danemarca.

ZBORURI DIN M.BRITANIE, SUSPENDATE

După ce Spania a cerut Bruxellesului un răspuns ”coordonat” al UE, mai multe ţări europene – inclusiv Germania, Franţa, Italia, Irlanda, România şi Bulgaria – au anunţat suspendarea zborurilor care provin din Regatul Unit.

Olanda a fost prima ţară care a suspendat zborurile cu paageri care provin de peteritoriul britanic – până la 1 ianuarie -. Belgia i-a urmat exemplul şi a suspendat atât zborurile, cât şi trenurile – începând de la miezul nopţii de duminică spre luni (1.00, ora României).

Decizia Germaniei, care vizează deocamdată doar zborurile – urmează să fie oficializată ”în orele următoare”, a anunţat o sursă guvernamentală.

Austria, România şi Bulgaria au anunţat măsuri similare.

În Franţa, suspendarea – începând de la miezul nopţii de duminică spre luni, timp de 48 de ore – vizează toate deplasările persoanelor, ”inclusiv cuprivire la transportul mărfurilor, pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară”.

Uniunea Europeană, Arabia Saudită, Israelul şi Canada, dar şi o serie de ţăridin America de Sud – ca Argentina sau Chile – au anunţat suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

VACCINURI EFICIENTE ÎMPOTRIVA NOII TULPINI

Experţi UE au ajuns la concluzia că actualele vaccinuri împotriva covid-19 rămân eficiente împotriva noii variante SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie, a anunţat duminică seara Guvernul german.

SUA SUPRAVEGHEAZĂ ”FOARTE ATENT” SITUAŢIA

Autorităţile americane supraveghează ”foarte atent” noua variantă a noului coronavirus, însă nu preconizează, pentrumoment, săinterzică deplasările privind această ţară şi nu ştiu dacă această tulpină este prezentă deja pe teritoriul american.

OMS ŞI UE ÎNDEAMNĂ LA CONSOLIDAREA CONTROALELOR

Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS) şi agenţia euroeană a bolilor ECDC şi-au îndemnat duminică statele membre să-şi consolideze controalele în lupta împotriva răspândirii noii variante de covid-19, mai ales prin îmbunătăţirea capacităţii lor de a depista noua tulpină.

Potrivit OMS, o serie de cazuri au fost înregistrate deja în afara teritoriului britanic – nouă cazuri în Danemarca, dar şi câte un caz în Olanda şi Australia.

Noua tulpină prezintă mai multe mutaţii şi ar antrena, potrivit primelor evaluări, o contagiune sporită.

Italia a descoprit duminică un prim caz, potrivit Ministerului Sănătăţii.

NOI RESCRICŢII LA SYDNEY ŞI ÎN KAZAHSTAN

Australia a introdus noi restricţii duminică, la Sydney, într-o încercare de a opri apariţia unor noi cazuri în cel mai mare oraş din ţară.

La rândul său, Kazahstanul a interzis evenimentele în masă, petrecerile corporatiste şi evenimentele sportive în timpul vacanţei de Anul Nou, pentru a împiedica răspândirea virusului.

ALEGERIA ÎNCEPE VACCINAREA ÎN IANUARIE

Această ţară din nordul Africii preconizează să-şi înceapă campannia de vaccinare în ianuarie, a anunţat preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, care şi-a exprimat dorinţa să fie ales ”vaccinul adecvat”.

PESTE 1,68 DE MILIOANE DE MORŢI

Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 1.685.785 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit duminică, pe baza unor date de la surse oficiale, de către AFP.

Statele Unite rămân cea maiafectată ţară atţt ca număr de morţi din cauza covid-19 (317.597), cât şi ca număr de cazuri înregistrate (17.820.477), urmate de Brazia (186.764 de morţi), India (145.477), Mexic (117.876) şi Italia (68.447).

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Campanie de testare în masă în instituțiile de învățământ. Măsuri luate pentru reînceperea școlilor

O strategie de testare pentru coronavirus în școli este pregătită de Ministerul Sănătății, împreună cu un ghid de conduită pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro