Rămâi conectat

Curier Județean

”Palmaresul” blăjeanului Cristian Boitor, cercetat de DIICOT pentru trafic de persoane și proxenetism internaţional, s-a îmbogățit cu încă două dosare penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Blăjeanul Cristian Boitor, cercetat în arest preventiv pentru trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani, are pe rol încă două dosare, instrumentate tot de către DIICOT Alba Iulia. Este vorba despre redeschiderea urmăririi penale, confirmată de Tribunalul Alba, în cazul unor cercetări din anii 2005 şi 2009.

proxenet01”În baza art. 335 al. 4 Cpp confirmă ordonanţa nr. 5D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 72D/P/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art.275 al.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu” și ”În baza art. 335 al. 4 Cpp confirmă ordonanţa nr. 4D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 63D/P/2005 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art.275 al.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu” – se arată în soluțiile pe scurt, pronunțate de instanță în data de 26 aprilie 2016.

În ambele dosare este inculpat și fratele lui Cristian Boitor, Constantin-Daniel, dar și alte 4 persoane (câte 2 în fiecare dosar)

Reamintim tânărul din Blaj a fost arestat după ce, la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională.

În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

În acest dosar, magistrații de la Tribunalul Alba au admis propunerea procurorilor. Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Sarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea, care vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile iar Constantin Daniel Boitor a primit mandat de arestare în lipsă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea