Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pacienții Spitalului din Alba Iulia sunt monitorizați pas cu pas, prin sistemul E-sănătate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spital Alba Iulia02Programul E-sănătate este implementat integral la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, de astăzi, 1 octombrie. Acesta presupune evaluarea parcursului fiecărui pacient de la intrare, până la externare. Practic sistemul informatic va releva toate costurile pe care le impune fiecare pacient, serviciile şi calitatea serviciilor medicale şi hoteliere de care bolnavul beneficiază.

Acest program presupune şi realizarea unei baze de date integrate la Spitalul Județean de Urgență Alba, prin care să se poată ține o evidență clară pentru fiecare pacient, salon şi secție. Aceasta va face mai apoi parte dintr-un sistem informatic integrat E-sănătate naţional, care va permite şi transferul de date medicale între medici din alte centre medicale.

„Este un un proiect de mare însemnătate pentru pacient și pentru spital, iar implementarea lui este un pas foarte important. Interesul pacienților este prioritar pentru noi și mereu i-am avut alături. Și de data aceasta solicităm înțelegere din partea lor, în cazul în care pentru o scurtă perioadă ar putea să apară anumite neplăceri. Sitemul va fi funcțional atât în spital cât și în ambulatoriul de specialitate și ne dorim să fie cât mai repede implementat”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Proiectul are ca scop dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru managementul spitalului, asigurând accesul cetăţenilor si personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate și eficientizarea activității specifice.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează:

Creșterea productivității și calității serviciilor oferite de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, prin implementarea unui sistem informatic de e-sănătate la nivel local, care să asigure simultan:

Reducerea costurilor interne.

Reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale.

Creșterea numărului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate.

Creșterea numărului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sănătate.

Îmbunătățirea nivelului de sănătate a populaţiei Judeţului Alba prin asigurarea de servicii medicale complexe.

Proiectul va asigura:

Facilitarea accesului cetăţenilor la servicii de sănătate de calitate.

Eficientizarea prelucrării si schimbului de informaţii medicale.

Furnizarea serviciilor integrate de sănătate.

Facilitarea colaborării inter-profesionale.

Reducerea reală a costurilor de operare.

Proiectul reprezintă o propunere de modernizare a serviciilor medicale prin facilitarea accesului la informaţie si utilizarea unui sistem de gestionare a unei baze de date medicale electronice pentru evidenţa pacienţilor. Sistemul informatic va reprezenta un instrument complex de management al activităţii medicale, vizând:

Gestionarea informațiilor aferente pacientului (fișa pacientului) – urmărirea întregului parcurs al pacientului şi înregistrarea tuturor datelor acestuia, in contextul etapelor necesare efectuării actului medical.

Urmărirea activităţii spitalului, atat din punct de vedere operativ, cat si la nivel de management, prin obţinerea de informaţii privind performanţele diferitelor centre de cost/profit.

Oferirea de suport pentru deciziile personalului medical.

Sistemul informatic integrat pentru managementul spitalului va include 3 componente principale, fiecare structurată pe mai multe module:

Componenta Managementul activităţii medicale.

Componenta Management financiar (ERP).

Componenta Portal pentru servicii electronice.

Sistemul informatic integrat va permite gestionarea informaţiilor aferente unui pacient, pe întregul parcurs al interacţiunii acestuia cu spitalul.

Sistemul informatic a fost obţinut prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, proiect depus de către spital în anul 2011 şi este cofinaţat de Consiliul Judeţean Alba. contractul de finanţare a fost semnat în 21 februarie 2013, cu termen de implementare 24 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 2.007.134,20 lei, din care  valoarea totală eligibilă este de 1.427.205,00 lei. Suma eligibilă nerambursabilă este 1.398.660,90 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 28.544,10 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea