Rămâi conectat

Actualitate

Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare ușoare de COVID-19 nu vor mai fi internați în spital. Anunțul lui Virgil Musta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare ușoare de COVID-19 nu vor mai fi internați în spital. Anunțul lui Virgil Musta

După luni întregi în care cazuri de pacienţi cu forme uşoare de COVID-19 sau chiar asimptomatici erau internaţi forţat, premierul Orban şi secretarul de stat Arafat fac apel la populaţie să nu mai sune la 112 şi să nu mai dea buzna în spitale imediat ce au simptome.

În aceste condiţii, pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare, care aleg să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile, trebuie să își monitorizeze atent evoluția bolii și să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte cu virusul. Potrivit medicului Virgil Musta, trebuie luate măsuri pentru întărirea imunităţii.

Evident, nu „se îngrașă porcul în ajun” și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. E nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. „Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului”, a declarat dr. Virgil Musta, citat de ziare.com.

Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen.

De asemenea, încercați să vă păstrați optimismul. „Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, dă asigurări medicul timișorean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea