Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Pachete vacanță 2022: Care este diferența dintre ultra all inclusive și all inclusive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Pachete vacanță 2022: Care este diferența dintre ultra all inclusive și all inclusive

Iată ce înseamnă, de fapt, ultra all inclusive şi de ce e bine să fii foarte atent atunci când semnezi contractul cu agenţia de turism.

De multe ori, reclamele sunt mai mult decât atractive pentru anumite destinații și, dacă mai luaţi în calcul şi preţul avantajos sau ofertele speciale, vă hotărâți repede să rezervați, fără să vă uitați neapărat la condițiile și detaliile scrise cu litere mici în contracte. Totuși, nu toate sejururile sunt gândite la fel, unele pot fi foarte plăcute, altele… mai puțin. Sunt unele detalii care nu ar trebui să vă scape. Fie că vorbim de croaziere, hoteluri în străinătate, există adesea informații subtile cărora ar fi bine să le acordați toată atenția.

Atunci când aleg să meargă în vacanțe, mulți sunt interesați de sensul cuvintelor „all inclusive” sau „ultra all inclusive” în hoteluri, întrebându-se ce este de fapt inclus în aceste servicii. Pentru prima dată, sistemul all inclusive a fost introdus de operatorul internațional de turism francez Club Med, cu sediul la Paris, care are o rețea de hoteluri în întreaga lume. Fondată în 1950, de către antreprenorul belgian Gérard Blitz care nu era totuși un om de afaceri și a dat faliment în 1953. Compania este deținută în principal de conglomeratul chinez Fosun Group din 2015.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conceptul all inclusive se referă la un sistem de servicii turistice, în care 3 mese pe zi și băuturi sunt incluse în plata pentru șederea pe teritoriul unui hotel. În același timp, înghețata, sucurile proaspăt preparate și alcoolul de import se dau de obicei contra cost. Turiștilor le-a plăcut mult acest sistem, motiv ca o serie de hoteluri să înceapă să implementeze variante și mai largi ale acestuia în scopuri concurente. Într-adevăr, este foarte convenabil, după ce ați plătit bani, poate mulți, pentru un tur în propria țară, să nu vă faceți griji cu privire la costul serviciilor all inclusive. Denumirea all inclusive este întâlnită în principal în Turcia și Egipt. Sistemele all înclusive din diferite țări și hoteluri de diferite categorii sunt diferite. După Turcia și Egipt, alte țări, precum Thailanda, Tunisia și Spania, au început să adopte popularul sistem All.

Ce presupun serviciile all inclusive

Nu există reguli stricte și rapide cu privire la ceea ce ar trebui să găsiți în all-inclusive. Depinde mult de clasa hotelului, tradiție, competiție. Așadar în aceeași țară, în hotelurile învecinate, cu sistem all-inclusive, într-unul dintre ele înghețata va fi oferită doar o dată pe zi într-un bar de plajă pentru copii, în altul, la prânz și cină tuturor turiștilor. Utilizarea sălii de sport și a saunei în unele hoteluri este inclusă în sistem, în timp ce în altele nu.

All Inclusive (desemnarea ALL) include:

Cazare în camera de categorie plătitoare;

Mese în restaurantele principale ale hotelului (de obicei bufet);

Băuturi produse în țara gazdă în restaurante și baruri la ore stabilite;

Posibilitatea de a folosi plaja si piscinele hotelului;

Servicii de divertisment;Utilizarea camerelor pentru copii și a zonelor de joacă;

Serviciu de sală de sport, jocuri sportive pe plajă.

Uneori, conceptul all inclusive include utilizarea unei băi turcești și a unei saune. Unele hoteluri de prestigiu pot avea un parc acvatic pe teritoriul lor cu un număr mare de activități acvatice disponibile oricărui oaspete. La sosirea în hotelul ales, clienții primesc o brățară care le dă dreptul de a beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat, notează Trip Advisor.

Ce înseamnă ultra all inclusive

O versiune extinsă și mai populară a sistemului all inclusive este conceptul ultra all inclusive. Denumirea „ultra all inclusive” înseamnă că, pe lângă serviciile sistemului „all-inclusive”, hotelul oferă câteva privilegii suplimentare. Mese UAI (Ultra All Inclusive), mese ultra all inclusive (UAI all inclusive)-o versiune și mai extinsă a sistemului „all inclusive”, care include nu doar micul dejun, ci și un al doilea mic dejun, ceaiul de după- amiază și cina. Gama de deserturi și băuturi va fi extinsă pe mese, inclusiv vinuri de calitate superioară și alcool tare. Cel mai adesea, mâncarea UAI este oferită în și, dar există excepții în alte stațiuni.

Acestea includ băuturi alcoolice din import, cafea espresso, sucuri proaspete, înghețată, servicii în barurile și restaurantele hotelului aproape 24 de ore pe zi, utilizarea gratuită a minibarului. Adesea sunt incluse orele gratuite de plimbare cu catamaran, tenis, squash, lecții de surfing, lecții de scufundări, masaje gratuite, o tunsoare la coaforul hotelului și multe alte bonusuri în funcție de politicile hotelului.

Când să optaţi pentru ultra all inclusive
Dacă mergeți la un hotel cu copii greu de mulțumit în ceea ce privește mâncarea și băutura și vei petrece cea mai mare parte a timpului pe teritoriul stațiunii sau pe plajă, este mai convenabil să alegeți „ultra all inclusive”. Desemnarea UALL de pe brățara hotelului va însemna că în orice moment vă puteți hrăni copilul într-un restaurant, bar pe plajă, pizzerie sau în hol. reţineţi că în regim „Ultra”, serviciul gratuit continuă chiar și noaptea, tot alcoolul din meniul hotelului este gratuit. O parte dintre serviciile plătite sunt, de asemenea, oferite gratuit (masaj-30 de minute, spa-1 procedură, tenis- 45 de minute etc.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Programul Femeia Antreprenor, lansat în 18 august: Care sunt obiectivele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Programul Femeia Antreprenor, lansat în 18 august: Care sunt obiectivele

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), a anunţat marţi că programul Femeia Antreprenor va fi lansat joi, unul dintre principalele obiective fiind acela de a stimula şi sprijini structurile economice private, înfiinţate şi conduse de către femei.

„Dorim cu această ocazie să marcăm în mod simbolic lansarea celui de-al treilea program din cadrul pachetului de 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi a dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe Start-up Nation şi Start-up-ul dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceasta, joi, pe data de 18, începând cu ora 10:00, vom lansa programul Femeia Antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, n.r.) – şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial”, a afirmat Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că programul în sine este o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, în condiţiile în care în prezent, în România, numai 36,8% dintre antreprenori sunt femei.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Şi spun acest lucru pentru că, în acest moment, în România, 36,84% dintre antreprenori sunt femei. Doar atât. Programul în sine este, în linii mari, asemănător cu primele două, însă are şi anumite lucruri specifice, mici diferenţe. În primul şi în primul rând, firma care aplică pentru a obţine granturi din cadrul acestui program nu mai are o limită în ceea ce priveşte intervalul de timp în care ar fi trebuit să fie înfiinţată. După cum se ştie, la primele două programe, era condiţia ca firma care aplică să fie înfiinţată după data de 1 ianuarie 2020. Această condiţie nu mai apare în cadrul acestui program”, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Pe de altă parte, el a subliniat că, în cadrul acestui program, „nu se va mai puncta aşa-zisul debut în afaceri”.

„În cadrul celorlalte două programe se obţinea un punctaj suplimentar dacă aplicantul era la prima societate comercială înfiinţată în România. De asemenea, acest program atinge o altă ţintă – şi anume o inserţie nouă pe piaţa muncii, în special în ceea ce priveşte persoanele vulnerabile, fie că discutăm de şomeri, de persoane cu dizabilităţi sau de persoane defavorizate în general, asistat social şi aşa mai departe. Iar al patrulea element esenţial de diferenţă îl constituie faptul că, în cadrul acestui program, nu mai punctăm existenţa unui brevet, ca în primele două programe, ci vom puncta doar dreptul de proprietate industrială, adică, în fond, în măsura în care societatea sau asociatul are o marcă, un brand, un logo înregistrat la OSIM, va obţine un punctaj suplimentar”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, pachetul, ca şi în cazul celor două programe lansate deja, va avea o componentă digitală obligatorie, în valoare de sau în contravaloarea sumei de 5.000 de euro din cadrul granturilor.

„Chiar dacă în trecut, cu privire la femeia antreprenor au mai fost programe dedicate, acest program are o noutate, şi anume faptul că are această componentă de granturi, adică oferă pur şi simplu sumă nerambursabilă pentru a stimula componenta de investiţii”, a adăugat Cadariu.

Unul dintre principalele obiective ale programului este reprezentat de „stimularea şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate şi conduse de către femei”.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a precizat că un alt obiectiv îl constituie îmbunătăţirea performanţelor economice al acestor structuri şi, de asemenea, realizarea unei creşteri economice inteligente, sustenabile, incluzive şi, nu în ultimul rând, programul are drept obiectiv stimularea inovării şi a pregătirii antreprenoriale.

„Sesiunea de apeluri se va deschide în data de 18 august, începând cu ora 10:00 şi va dura până pe data de 30 septembrie. Deci, cei interesaţi vor avea la dispoziţie 30 de zile lucrătoare în care vor putea să se înscrie în cadrul acestui program. Programul în sine este un program multianual. Noi şi prin ordonanţa care a stat la baza înfiinţării acestui program am prevăzut ca acesta să funcţioneze pe o perioadă de 5 ani, adică până în anul 2027, iar în această perioadă vor fi 5.000 de beneficiari, bugetul total fiind de un miliard de lei. În ceea ce priveşte anul 2022, evident, numărul de beneficiari maxim va fi de 1.000 şi bugetul de 200.000 de lei. Este drept, în momentul de faţă, în bugetul ministerului avem doar suma de 157 de milioane de lei, motiv pentru care am solicitat diferenţa de sumă săptămâna aceasta, dacă se va adopta ordonanţa de rectificare bugetară. La fel ca şi în cazul programului Start-up Nation şi Start-up Diaspora vor fi două categorii de granturi: un grant de 100.000 de lei dacă societatea care aplică va înfiinţa un loc de muncă nou şi 200.000 de lei dacă va înfiinţa minimum două locuri de muncă noi”, a precizat Cadariu.

El a subliniat că a fost introdusă componenta de cofinanţare care va varia între 5 şi 15%, ca şi în cazul celorlalte programe, iar în funcţie de cofinanţarea asumată va varia şi punctajul.

„Cine sunt beneficiarii? Microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii care sau trebuie să îndeplinească condiţia ca cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină minimum 50% din acţiuni. Înscrierea, ca şi în celelalte cazuri, va fi sută la sută electronică. Într-o primă etapă, va fi o preînscriere pe platformă, iar ulterior va fi etapa de completare a formularului electronic de înscriere, care este, ca şi în primele două cazuri, simplu, predictibil, succint”, a mai spus Cadariu.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a precizat că programul va avea un sistem de un punctaj.

„În primul rând, vor fi punctate activităţile de producţie şi industriile creative, apoi va fi punctat valoarea procentului aferent aportului propriu, în funcţie de cota de cofinanţare a agentului economic. Vor fi criterii aferente investiţiei, adică vor fi punctaje în funcţie de ponderea investiţiilor în echipamente tehnologice. De asemenea, vor fi punctate acele investiţii în instalaţii, în scopul obţinerii unei economii de energie şi acelor sisteme care utilizează surse regenerabile de energie. Vor mai fi şi alte elemente de punctaj”, a completat ministrul.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bani de la stat pentru patronii care angajează șomeri: Ministerul Muncii va suplimenta fondurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bani de la stat pentru patronii care angajează șomeri: Ministerul Muncii va suplimenta fondurile

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) va suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a transmis miercuri pentru AGERPRES, ministrul Marius Budăi. De asemenea acesta a precizat că v spriji mediul de afaceri, astfel încât să îşi califice oamenii la locul de muncă prin măsura uceniciei.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni, în condiţiile prevăzute de art.85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, statul subvenţionează cheltuielile cu forţa de muncă pentru încadrarea de persoane cu handicap, pentru angajarea şomerilor care în termen de cinci ani de la angajare îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensie anticipată parţială sau limită de vârsta, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensie anticipată.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acelaşi timp, din bugetul MMPS se subvenţionează angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă, acordând o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare pentru fiecare ucenic angajat in baza contractului de ucenicie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Amenzi aspre pentru cei care au folosit tichetele sociale pentru alcool şi ţigări: Anunțul ministrului Investiţiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Amenzi aspre pentru cei care au folosit tichetele sociale pentru alcool şi ţigări: Anunțul ministrului Investiţiilor

În cursul zilei de miercuri, 17 august, Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a susținut, la Digi24, că cei care au folosit cardurile sociale ale Guvernului pentru băuturi alcoolice şi ţigări, vor primi amenzi destul de dure.

Ministrul Marcel Boloş a afirmat despre cardurile blocate în cazul persoanelor care le-au folosit pentru a achiziţiona băutură şi ţigări că vor rămâne blocate până la următoarea tranşă de bani pe care statul o va livra.

”Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a spus Boloş, precizând că aici depinde şi de disciplina beneficiarului de card social şi de cel care vinde astfel de produse.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a vorbit şi despre sancţiuni, arătând că amenzile pot fi date de către Poliţia Locală.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Marcel Boloş a mai afirmat că a fost recent la ţară şi era apreciat acest ajutor al Guvernului, în rândul cetăţenilor.

”Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a mai declarat Marcel Boloş.

Ministrul Fondurilor Europene a ţinut să precizeze că măsura a fost gândită pentru un număr de 2,5 milioane de beneficiari. ”Introducerea sistemului de sancţiuni tocmai acest rol l-a avut, să descurajeze dar şi să disciplineze folosirea voucherelor”, a precizat Boloş, conform news.ro

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare