Rămâi conectat

Ştirea zilei

Păcăleală şi demagogie, numele tău e PSD!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 35.000 de dascăli din întreaga ţară au dezbătut aplicarea Legii Educaţiei Naţionale, fără a politiza subiectul. Sute de profesori s-au adunat, judeţ cu judeţ, pentru a pune umărul la aplicarea noii legi. PSD Alba, însă, aşa cum ne-am obişnuit prin practica excelenţei demagogice, este incapabil să iasă din logica strâmbă a propriei politici. Dacă toată demagogia ar rămâne în interiorul structurii de partid nu ar fi un mare prejudiciu. Grav este însă că apelează la propagarea de neadevăruri în rândul oamenilor oneşti.
Pentru PSD e uşor de uitat, deoarece e greu de recunoscut. Istoria recentă, însă, e martoră: timp de 4 ani de zile, în guvernarea PSD (2001-2004), nici un cadru didactic din România nu a fost corect salarizat. Domnule Sandea, vă amintiţi că, timp de 4 ani, toate cadrele didactice din judeţul Alba nu şi-au primit corect leafa? Dreptul de a fi corect salarizat l-au obţinut doar în instanţă. Astfel, în 2006 a fost nevoie de intervenţia ministrului Educaţiei Mihail Hărdău pentru ca bugetul de stat să facă un efort de aproape 5 miliarde de lei vechi, spre „reparaţia prejudiciilor salariale produse în perioada octombrie 2001-septembrie 2004 personalului didactic din învăţământ”.
Acum, PDL îşi asumă un rol incomod politic, dar perfect încadrat într-o guvernare realistă. Bugetul pentru anul 2010 este cunoscut de PSD din decembrie 2009, atunci când politicienii săi, probabil cu gândul la Crăciun, nu s-au ostenit nici măcar cu declaraţii demagogice. Prin buget, guvernul PDL şi-a asumat o decizie ne-electorală, dar sinceră în faţa profesorilor. Fariseii PSD se fac că uită anul 2009 cu guvernul PDL-PSD. Ministrul Educaţiei era Ecaterina Andronescu. Atunci a fost iniţiată Ordonanţa 41, aprobată de Parlament prin Legea 300. PSD ştie că efectul Legii 300 era ne-aplicarea majorărilor salariale pentru profesori. Votanţii Legii 300 au fost nu numai membri PDL. În 2009, nu au vrut ca profesorii să primească majorări salariale aproape 90 de parlamentari PSD, printre care Radu Coclici, Ioan Mang, Olguţa Vasilescu, Titus Corlăţean, Cristian Dumitrescu.
Demagogia, ca demagogia. Dar minciuna, domnilor?… PSD încearcă cu obstinaţie să inducă temerea că titularizarea dispare. Pentru PSD, recomandarea noastră este să citească Art. 252 din Legea Educaţiei Naţionale: „personalul didactic titular în sistemul de învăţământ preuniversitar, la data intrării în vigoare a prezentei legi, îşi păstrează dreptul dobândit la concursul naţional unic de titularizare”. Cei interesaţi l-au citit deja şi vor sancţiona minciuna.
PSD spune că legea înjumătăţeşte numărul de ore la clasă. În afară de PSD, care repetă acest discurs la infinit, aţi auzit vreun oficial din Ministerul Educaţiei care să fi spus aşa ceva vreodată? Nici nu veţi auzi, pentru că nu există această posibilitate. Nici un oficial al Ministerului Educaţiei nu a decis şi nu are în calcul vreo decizie cu privire la această perspectivă. Gura păcătosului adevăr grăieşte. O fi în planul de guvernare al PSD această măsură?
PSD Alba are şi preocupări intelectuale: testele PISA. Nu să le aplice membrilor săi de frunte, ci să le conteste. Pentru că repetiţia este mama învăţării, membrilor PSD le reamintim: 67 de ţări (Franţa, Finlanda, Japonia, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Ungaria, Bulgaria,etc.) vor participa la testarea PISA din 2012. Acest număr întăreşte relevanţa şi importanţa testării, ca barometru al eficienţei sistemelor de educaţie. Rezultatele PISA 2009 situează România pe locul 49 din 65 de ţări participante, semnificativ sub media ţărilor OECD. Acesta este rezultatul glorioaselor reforme ale guvernărilor psd-iste, şi nu numai. Sau doriţi, domnilor, să fugiţi şi de această responsabilitate? Pentru cei cu o logică sănătoasă, acest rezultat alarmant nu poate fi produsul noii legi, intrată în vigoare abia în 2011.
Metodologiile care decurg din Legea Educaţiei Naţionale se lucrează din februarie în mod continuu cu aproximativ 1.500 de dascăli din toată ţara, mai bine de 50% venind direct de la catedră. Multe din acestea au fost elaborate de educatori şi învăţători, domnilor şi, mai ales, doamnă Marcela Dărămuş. Să înţelegem că PSD Alba îi desconsideră pe cei aproape 1.700 de învăţători şi educatori din judeţ? De ce v-ar fi mai prejos aceştia, doamnă Dărămuş, că doar mulţi dintre ei sunt absolvenţi ai unui liceu pedagogic, adăugând, ulterior, o licenţă în formarea lor? Ca şi dvs., de altfel. Cum îi apăraţi în PSD?
Chiar şi PSD trăieşte într-o ţară democratică, în care orice dascăl care a servit sistemul mult încercat în ultimii 20 de ani este îndreptăţit să vorbească din propria experienţă. Mai mult ca oricând, o numim „experinţă a experimentelor”: cea în care un ministru PSD, într-un mandat vrea şcoli de arte şi meserii şi, în al doilea, le elimină pur şi simplu. În care ponderea sau existenţa educaţiei fizice, a istoriei şi a dirigenţiei în orarul şcolii se decide pe genunchi, printr-o simplă tăiere din stilou, sau experienţa în care bacalaureatul şi admiterea la liceu se schimbă după ce regulile au fost deja comunicate întregului sistem.
„Pacală reloaded”: acum, PSD se laudă că va abroga toate măsurile de austeritate luate de actualul guvern. În goana după voturi, promite cheltuieli fără număr. Uită, însă, un mic detaliu. Din ce va face toate aceste cheltuieli? Domnul Dârzu mai are timp, însă, să spună de unde va găsi PSD sumele necesare punerii în practică a promisiunilor…. PSD este asemeni unor elevi mereu nepregătiţi. Bugetul de stat nu este precum un elastic pe care să îl poţi întinde la nesfârşit. De bine, de rău, acum avem construit un echilibru bugetar. Dacă, însă, PSD intenţionează să dea mai mult într-o parte, trebuie să anunţe cu onestitate de la cine ia, pentru orice creştere salarială.
Biroul de presă al PDL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea