Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Votaţi PSD, partidul care îi respectă pe români!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Admirăm înțelepciunea și chibzuința vârstnicilor, pe care îi vedem deseori îngrijorați pentru că pensia nu le ajunge să-și ducă traiul de fiecare zi, așa cum și-ar dori. Îi întâlnim deseori la farmacie, pentru a-și cumpăra medicamentele care îi ajută să supraviețuiască. Suntem impresionați că ei, vârstnicii, duc mai departe credința străbună și trec deseori pragul bisericii, pentru a rosti rugăciuni, așa cum s-au obișnuit din copilărie.

indraznesteMajoritatea pensionarilor își chibzuiesc fiecare leu și numai ei știu cum reușesc să trăiască de la o lună la alta. Unii renunță să-și cumpere lucruri de care ar avea nevoie, chiar medicamente, pentru a reuși să supraviețuiască. În România avem aproape 6 milioane de pensionari, iar pensia medie se apropie de 900 de lei pe lună. În județul nostru sunt aproape 90.000 de pensionari, dintre care mai bine de 11.000 de persoane sunt pensionari de invaliditate, aproape 3.000 de vârstnici primesc pensii anticipate, 10.632 de persoane sunt pensionari de urmași și aproape 4.500 de vârstnici primesc pensii ca foști agricultori. Printre aceștia se regăsesc, de­sigur, mulți care își drămuiesc pensia de la o lună la alta, pentru a-și duce traiul de fiecare zi.

*PSD respectă vârstnicii!

Elit - Gustul Desăvârșit

O națiune care nu își respectă bătrânii nu are niciun viitor, iar o comunitate care nu-și respectă vârstnicii se află în pericol. Cu timpul, s-a creat o prăpastie între tineri și vârstnici, între bogați și săraci, dar și între comunitățile de la sat și cele de la oraș. Așa se face că, treptat, oamenii au pierdut cel mai important lucru: solidaritatea dintre generații. PSD se adresează vârstnicilor, îndemnându-i să-și pună înțelepciunea, chibzuința și voința în slujba unui important proiect al PSD: asigurarea unei vieți demne pentru toți românii. Avem un program dedicat vârstnicilor, prin care dorim să le asigurăm un nivel de trai decent.

Cum vom reuși acest lucru? Iată doar câteva proiecte: lnu mai vrem să fie impozitate pensiile mai mici de 2.000 de lei;

– pensionarii cu pensii mai mari vor plăti un impozit de 10 la sută, nu de 16 la sută, cât este în prezent;
– 90 la sută dintre pensionari nu vor mai plăti niciun fel de impozite sau contribuţii;
– până în 2020 este prevăzută o creştere a punctului de pensie la 1.400 de lei, de la 871,7 lei, cât este acum;
– pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate; de la 5,5 la sută, cât este CASS în prezent, din 1 ianuarie 2017 contribuția va fi ZERO;
– pensia minimă garantată va ajunge, până în 2020, la 640 de lei.
– PSD le-a redat demnitatea românilor Neputincios în rezolvarea problemelor românilor și indiferent la problemele lor, Guvernul ZERO Cioloș-PNL nu a făcut altceva decât să adâncească sărăcia din buzunarele vârstnicilor.

Știm cu toții la ce ”performanțe” a ajuns PDL, vopsit acum în PNL, după ce a tăiat din banii românilor! Și nici acum nu au lăsat deoparte dorința de sărăcire a românilor! Iată că PNL se opune eliminării celor 102 taxe care împovărează viața oamenilor! E tot mai clar că guvernul susținut de PNL=Guvernul ZERO, nu conduce țara pentru români, nu are nicio grijă și nu înțelege problemele oamenilor! Miniștrii așa-zis tehnocrați nu trăiesc lună de lună așteptând pensia sau salariul, nu trebuie să se gândească la întreținere și nici la ratele la bancă! Pentru că le-a făcut destul rău românilor, acest guvern trebuie să plece!

Dragi vârstnici, la alegerile din 11 decembrie votați PSD, pentru ca programul nostru să fie pus în practică de un guvern apropiat de români! Votați PSD, partidul care îi respectă pe români!

Daniel ZDRÂNC, consilier județean PSD

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Începe transformarea din temelii a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe transformarea din temelii a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Marți, 15 noiembrie, vor începe efectiv lucrările la lotul 1 din primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Marius Filimon la Radio Unirea FM. Investiția are o valoare de 28.693.035,22 lei, fără TVA.

„Marți vor începe efectiv lucrările la primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia, cel care începe de la podul peste Mureș. Firma ne-a asigurat că începând de marți, utilajele și muncitorii vor fi la lucru”, a declarat viceprimarul Marius Filimon.

În ce va consta modernizarea

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pe tot traseul vom avea piste de biciclete, bandă dedicată pentru autobuze, inclusiv trotuarle vor fi refăcute, iar liniile de curent vor fi introduse în subteran. Va fi o perioadă mai dificilă, se va circula mai greu, însă cred că la final orașul va arăta altcumva”, a mai spus viceprimarul Filimon.

Pe lotul 1, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu, va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Regimentul V Vânători, bulevardul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce Europa este în pragul unei crize energetice fără precedent, Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României prin aprobarea ordonanței care închide minele de cărbune și termocentralele. Practic, prin ordonanța de urgență privind decarbonizarea sistemului energetic românesc, PSD și PNL închid minele și termocentralele înainte să pună ceva în loc. Este de-a dreptul revoltător cum coaliția de guvernare nu a dorit să își asume aprobarea prin lege a unui plan coerent pentru decarbonizarea sistemului energetic, așa cum a solicitat în mai multe rânduri Uniunea Salvați România.

USR a propus ca închiderea minelor și a termocentralelor să se facă doar după ce în sistem au fost introduse noi capacități de producție, însă toate amendamentele USR au fost respinse. În contextul în care toate statele membre ale Uniunii Europene vor să scape de dependența de gazul rusesc, România își îngroapă o parte importantă a sistemului energetic. Să nu uităm că, în prezent, cărbunele asigură peste 20% din energia zilnică necesară la nivel național. Impactul va fi dezastruos pentru zonele miniere și din cauza disponibilizărilor preconizate, dar mai ales pentru că, în ultimii 30 de ani, nu s-au dezvoltat soluții alternative pentru aceste zone, în marea lor majoritate dependente de industria minieră.

Actualul Guvern PSD – PNL și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona provocările cu care se confruntă sistemul energetic. Specialiștii coaliției minciunii nu sunt în stare să pună în funcțiune nici măcar proiectele hidrotehnice mici, iar două mini-hidrocentrale, la Valea Sadului și Cârțișoara, pe Jiu, la 7 kilometri de aria protejată, stau de 3 ani executate în proporție de 60-70%. Nimic nu-i împiedică pe cei de la PSD și PNL să le finalizeze și să le introducă în sistemul energetic național. Nimic în afară de propria lor incompetență.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timp ce în România, PSD și PNL se joacă cu sistemul energetic, în alte țări europene guvernele implementează planuri serioase pentru a asigura stabilitatea energetică și protejarea populației. În Germania, spre exemplu, folosirea cărbunelui este permisă și chiar încurajată, în contextul în care țara dorește să scadă cât mai mult dependența de gazul rusesc. Pentru a ajuta populația să suporte mai ușor creșterile de prețuri la energie, Spania și Germania au REDUS TVA-ul la gaze! Este măsura pe care o cere de multe luni Uniunea Salvați România!

PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția națională de energie însă, în realitate, cu fiecare zi care trece, doar îngroapă sistemul energetic național și cresc dependența României de gazul și electricitatea cumpărate din exterior. Putem spune că graba cu care au aprobat ordonanța de decarbonizare a sistemului energetic românesc poate fi considerată un atentat la siguranța energetică a României.

Românii trebuie să știe că Europa și angajamentele pe care ni le-am asumat prin PNRR nu ne obligă să închidem capacități, ci ne obligă doar să reducem emisiile. Aceste emisii pot fi reduse și prin retehnologizarea unor capacități sau prin înlocuirea unor capacități cu altele pe tehnologii cu emisii reduse. De asemenea, ca răspuns la criza energetică, Comisia a adăugat acum componenta RepowerEU, care are exclusiv bani pentru investiții în energie, cu accent pe sursele regenerabile. România are la dispoziție 1,4 miliarde de euro pentru investiții în capacități noi de producție.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea