Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Mircea Trifu: Lancea lui Horea, sus!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Hava nu a fost capabilă să amplaseze la Alba Iulia o statuie a marelui erou național Horea. Dacă ajung primar, voi face această reparație morală pentru orașul nostru și națiunea română!

Constat cu tristețe și amărăciune, pentru a nu știu câta oară, că administrația condusă de Mircea Hava nu a fost și nu este capabilă să cinstească, așa cum se cuvine, memoria marelui erou național Horea. De ce, domnule primar, după atâta amar de vreme, nu avem în orașul nostru o statuie a ilustrului conducător al răscoalei de la 1784? De ce nu avem, măcar, un bust al lui Horea, Cloșca sau Crișan? Nu sunt, oare, aceștia, parte din fibra noastră națională? Nu sunt, oare, aceștia, demni să le fie cinstită memoria, tocmai în orașul în care și-au dat viața pentru o cauză atât de măreață?

Mircea Trifu01

În ochii mei și ai albaiulienilor care simt românește nu aveți nici o scuză pentru ceea ce…nu ați făcut în această privință. Iar timpul nu vă este aliat, pentru că ați avut atâtea mandate în care ați fi putut să puneți în practică această idee. În loc să vă închinați la oameni ca Horea, Cloșca sau Crișan ca la icoane ale patriotismului și iubirii de neam, ați umplut Cetatea cu toate bazaconiile pământului. Ce caută, domnule Mircea Hava, la câțiva pași de locul în care Crișan și-a luat zilele iar Horea și Cloșca au fost frânți pe roată piramidele alea odioase? Ridicate, parcă, în bătaie de joc, cu costuri exorbitante. Suntem la Alba Iulia, domnule primar! Nicidecum în Egipt sau la  reuniunea de seară a vreunei societăți, mai mult sau mai puțin secrete.

Domnule contracandidat Hava: oamenii care nu respectă și nu țin vie memoria eroilor neamului sunt sortiți, din punct de vedere moral, pierzaniei. Eu nu vreau să vă țin lecții de istorie, pentru că sunt convins că știți, măcar din cărțile de la școală, ce a însemnat sacrificiul lui Horea. În schimb, vreau să vă dau o LECȚIE.  În 5 iunie, alături de albaiulienii care cred în schimbare. În schimbarea atitudinii administrației față de cetățean. În schimbarea unui regim care și-a depășit toate limitele. În schimbarea unui oraș care așteaptă să fie „eliberat” de prea multele mandate pe care le-ați avut. Aș fi onorat, domnule primar ca, după 5 iunie, să eliberez, alături de albaiulieni, orașul de piramide și să îi facem o statuie lui Horea.

Albaiulieni, în 1984, tatăl meu, alături de mulți dintre bunicii, părinții, frații sau surorile voastre, apărea în câteva secvențe din filmul „Horea”, secvențe înregistrate în orașul nostru. Este un film emblematic pentru națiunea română, o lecție de istorie spusă, poate mai bine decât oricând, poate că mai bine decât oricine. Ani la rând, în toate criticile pe care le-am adus administrației Mircea Hava, am avut, mereu, în minte, câteva cuvinte rostite de Ovidiu Iuliu Moldovan, cel care l-a interpretat, magistral, pe Horea în acest film. Aceste vorbe sunt, acum, mai actuale ca niciodată. Pentru că, ele, mi-au dat curajul, ca INDEPENDENT, să pornesc lupta împotriva unui sistem și a primarului în funcție. Citiți-le cu atenție iar în 5 iunie, haideți să le dăm o lecție politicienilor! Al dumneavoastră, Mircea Trifu!

“Ce e rău în robie nu e atâta robia, rău îi că dacă trece prea multă vreme omu se învață cu ea; cu robia, cu frica, cu supunerea, cu săru`mâna, să fie batjocorit şi să nu-i mai pese, se învaţă ca pasărea cea proastă cu colivia, care uită si c-o şi ştiut zbura oarecândva, sau se teme să nu afle stăpânul că n-o uitat să zboare. Numai că amu cu voie de la împărat ori ba, am învăţat că se poate!” (replica personajului Vasile Ursu Nicula, zis Horea, din filmul “Horea”, realizat în 1984)

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorală

La comanda Trifu Marian Mircea
Operator economic: SC Unirea Pres SRL
Codul unic de identificare 24160366


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea