Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

(P) Florin Roman: ”România are nevoie de o nouă lege a salarizării bugetarilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Trebuie realizat un sistem echitabil de salarizare, cu creșteri de venituri pentru toate categoriile de bugetari, nu doar pentru unii.

florin-roman-cdBazându-se pe unele propuneri ale mediului de afaceri PNL consideră că este nevoie de o nouă lege a salarizării unitare în sistemul public – care să poată fi în sfârșit aplicată! PNL a avut discuții cu Ministerul Muncii pentru a se informa asupra stadiului în care se află proiectul anunțat de minister și a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar, care trebuie să pună ordine în sistemul public, prin creșteri salariale. Acest lucru nu se poate realiza decât prin introducerea echității în sistemul de salarizare, și nu prin adâncirea decalajelor cum propune PSD.

Potrivit principiilor PNL, majorările se adresează tuturor categoriilor de bugetari, nu doar pentru anumite categorii. Diferența dintre cel mai mic salariu și cel mai mare salariu va fi un raport de 1: 13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). Concret, este vorba de o creștere de 30-40% în 4 ani, perioadă în care ajungem la o creștere a salariului mediu de 4238 de lei (la finalul lui 2020)!

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, ceea ce este o estimare realistă în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei). Propunerea PNL este realizabilă deoarece se bazează pe un scenariu prudent de creștere economică, de circa 4% medie anuală. Avem totodată în vedere reducerea fiscalității asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice de 16%. La aceasta se adaugă o mai bună țintire a ajutoarelor de stat, ele urmând să fie destinate cu precădere IMM-urilor cu capital românesc, precum și prevenirea măsurilor de externalizare a profiturilor, astfel ca banii câștigați d anumite firme în România, să fie impozitați în România.

Proiectul PNL este singura soluție reală, sănătoasă și rațională, astfel încât sistemul de salarizare bugetară să fie așezat într-o matrice justă. Cine susține că este posibil altfel, fie aberează, fie minte cu bună știință, pentru că cifrele nu îi dau dreptate. Tocmai de aceea, în baza acestor principii enunțate de PNL, îi solicităm ministrului Muncii ca în maxim 3 săptămâni să prezinte public proiectul de lege și în mod deosebit să prezinte calculele privind grilele de salarizare, conform cu aceste evaluări prezentate.

Florin ROMAN,
Candidat din partea PNL Alba pentru funcția de Deputat

Publicat de UNIREA PRES SRL la comanda PNL Alba
Cod unic mandatar financiar PNL: 11160004

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației Școala Gimnazială Cunța va fi modernizată și reabilitată printr-o investiție de 3,6 milionae lei. La sfârșitul săptămânii acesteia a avut loc predarea amplasamentului. Citește și: Peste 3.6 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea