Rămâi conectat

Economie

(P) DIAFAN – lider în judeţul Alba pe piaţa sistemelor de siguranţă şi confort, vă aduce în atenţie noile reglementări în domeniul aparatelor de aer condiţionat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimii ani se pare că vara vine dintr-o dată, mai curând decât ne aşteptăm, iar căldurile sunt tot mai greu de suportat, astel încât achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat devine din ce în ce mai mult o necesitate decât un lux. Tot mai mulţi oameni doresc să aducă răcoarea în casele lor, iar dacă şi-au propus să achiziţioneze în viitorul apropiat un astfel de aparat ar fi bine să ţină cont de schimbările ce se produc în acest domeniu, începând de anul acesta.

În prezent, pe piață există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au prețuri mai mici sau cu compresor inverter, care sunt mai scumpe. Diferenţa este semnificativă pentru un cumpărător cu venituri mici, preţul aparatelor cu compresor inverter fiind aproape dublu.

De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiționat cu o capacitate de până la 12 KW. Scopul este acela de a promova un nou concept de ”produs ecologic” printr-un consum minim de energie electrică și, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2. Astfel, de la începutul acestui an tuturor sistemelor de aer condiționat de până la 12 KW le-a fost aplicată o nouă etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerințele vor fi interzise de la comercializare pe piața Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici.

Aşadar, din 2014 aparatele cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit) vor fi interzise total la comercializare, iar anul acesta se acceptă finalizarea stocurilor existente, fiind ilegal să se mai importe altele.

Deşi sunt considerabil mai scumpe, aparatele de aer condiţionat ce folosesc tehnologia inverter prezintă avantaje în ceea ce priveşte confortul şi eficientă energetică. Inverterul îşi amortizează investiţia de multe ori prin îmbunătăţirea confortului. Un sistem de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă. Iar în ceea ce priveşte eficienta energetică, deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.

Un avantaj al aparatelor de aer condiţionat tip inverter este şi în ceea ce priveşte regimul de funcţionare la temperaturi scăzute. Când temperatura exterioară scade sub 0°C, capacitatea de funcţionare a echipamentelor tip ON/OFF se reduce semnificativ, funcţia de încălzire având un randament foarte scăzut. Prin comparaţie, echipamentele tip Inverter îşi menţin parametrii de funcţionare în condiţii de temperaturi exterioare scăzute, având o eficientă de încălzire satisfăcătoare chiar şi la -15 grade Celsius.

Dat fiind preţul destul de mare al aparatelor de aer condiţionat cu inverter, dacă nu dispuneţi de un buget mare vă puteţi orienta către un model cu compresor on/off. Însă pentru aceasta ar trebui să vă decideţi destul de repede deoarece numai anul acesta mai puteţi achiziţiona astel de aparate, în limita stocurilor existente.

La Diafan mai puteţi găsi aparate de tip ON/OFF, existente în stoc, sau puteţi comanda sisteme ce folosesc tehnologia inverter. Menţionăm că suntem dealer Daikin, leader pe piaţa sistemelor de aer condiţionat. Produsele Daikin sunt renumite pentru eficienţa energetică şi controlabilitate, graţie controlului avansat prin inverter. De asemenea putem executa şi doar montajul aparatului de aer condiţionat al clientului sau revizia aparatelor existente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea