Rămâi conectat

Actualitate

(P) De ce se merită să investești într-o stație de călcat?

Publicat

în

Dacă și tu te regăsești în categoria persoanelor care amână constant călcatul hainelor, probabil ți se pare o corvoadă și o sarcină de care ai prefera să te debarasezi.

Întrucât nu este posibil, de ce să nu alegi o variantă cât mai simplă de a rezolva această sarcină? Probabil ai auzit și tu de popularitatea tot mai ridicată a stațiilor de călcat. În caz că nu știi exact ce diferență există între o stație de călcat și un fier de călcat, aici vei descoperi principalele caracteristici pe care trebuie să le cunoști despre o stație de călcat, precum și o serie de motive pentru care merită să investești în acest mic electrocasnic casnic.

O stație de călcat este, de fapt, un fier de călcat care are atașat un generator extern de aburi. Din acest motiv, puterea ei este mult mai mare față de cea a unui fier de călcat. De regulă, o stație de călcat are dimensiuni destul de mari și are printre componentele ei și un rezervor pentru stocarea apei, precum și un boiler care încălzește apa. Aburul generat, în consecință, ajunge în fierul de călcat prin intermediul unui cablu de alimentare. Momentan, există două tipuri de stații pe care le poți găsi în piață: cu presiune sau fără presiune. Deși cele cu presiune sunt mai performante, și o stație de călcat fără presiune te poate ajuta extrem de mult, la un preț mai accesibil.

Electrica Furnizare Discount

De ce merită să investești într-o stație de călcat?

• Datorită cantității generoase de aburi externalizate, cu o stație de călcat vei călca toate hainele tale într-un timp mult mai scurt! în plus, ținutele tale vor arăta impecabil întrucât aburii vor pătrunde în profunzimea țesăturilor iar acestea, în final, nu vor mai avea deloc cute;
• Poți să calci hainele chiar și atunci când acestea sunt pe umeraș: în special în cazul sacourilor și rochiilor, piese mai greu de călcat în mod obișnuit! Cu o stație de călcat rezultatele obținute vor fi mult mai satisfăcătoare decât în cazul unui fier de călcat.
• Poți să calci mult mai rapid foarte multe ținute: dacă sarcina călcatului îți provoacă dureri de cap sau dacă ai un volum mare de haine de călcat în mod constant, cu o stație de călcat vei rezolva rapid această sarcină.
• Deoarece o stație de călcat are un rezervor de apă de mare capacitate, nu va trebui să faci întreruperi constante pentru realimentare! Acest aspect contribuie, de asemenea, la timpul mai scurt petrecut călcând haine în cazul unei stații, spre deosebire de călcatul cu ajutorul unui fier;

Dacă ți se pare că o stație de călcat te-ar putea ajuta, află și cum trebuie să alegi una, astfel încât investiția ta să fie făcută cât mai inteligent. Principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în calcul când alegi o stație de călcat sunt: lungimea cablului și a furtunului de alimentare, materialele de fabricație (oțelul inoxidabil este cel mai bun), presiunea de lucru (pentru o bună performanță a stației de călcat, este indicat să alegi un model cu o presiune de cel puțin 4 bari), indicatoarele de nivel, temperatură și presiune, greutatea și materialul de construcție al talpei. Bineînțeles, și design-ul poate să joace un rol important, însă aici tu trebuie să decizi ce anume îți place cel mai mult.

Publicitate

Actualitate

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Publicat

în

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Motivul este faptul că mulți copii trăiesc în mediul rural și nu au acces la internet de calitate, iar trecerea în online înseamnă ruperea completă de educație.

„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment. Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.

Electrica Furnizare Discount

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate. Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii

-Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv
-Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
-Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
-Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
-Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare”, a adăugat ministrul interimar al educației.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Publicat

în

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că începând cu data de 15 octombrie 2021, persoanele interesate pot prelua cerere / declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022 / suplimentul pentru energie. Modelele de formulare sunt disponibile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, telefon: 0258-730611, 731007.

La același sediu se vor depune și toate actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, de luni până joi, între orele 8.30-16.30, iar vineri între orele 08:30-14:00, termenul limită fiind data de 15 noiembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

Publicat

în

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

În cursul acestei dimineți a fost restricționat traficul rutier pe podul peste râul Sebeș, care se află în lucrări de reparații. Circulația rutieră este semaforizată și se desfășoară pe un singur sens. Lucrările la podul care unește strada Valea Frumoasei de strada Augustin Bena includ reabilitarea covorului asfaltic și aplicarea de dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de trei săptămâni. Contractul de lucrări este gestionat de SPAP Sebeș.

În ultima perioadă, în zona podului au fost realizate mai multe intervenții menite să îmbunătățească mobilitatea urbană: spart și transportat beton vechi (cca. 30 mc), cofrat și turnat beton nou (cca. 30 mc), confecționat și montat stâlpi noi de susținere (12 bucăți), demontat balustrade vechi (40 ml) și confecționarea unor noi balustrade, recondiționat și vopsit picioare balustrade vechi peste pod (192 ml), recondiționat și vopsit balustrade vechi peste pod (455 ml), recondiționat și vopsit grilaj din țeava (1388 ml).

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare