Rămâi conectat

Sport

(P) Cele mai populare jocuri din toate timpurile

Andreea Ștefan

Publicat

în

Fie că vorbim despre jocurile la cazino sau cele pe calculator, există câteva care au captat atenția și au devenit foarte populare. O parte dintre ele le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Lumea virtuală a luat amploare după anii 2 000, atunci când tot mai multe branduri au investit enorm în dezvoltarea de jocuri pe calculator. Lumea aceasta a dezvoltat jocuri pentru toate tipurile de jucători. Astfel, șahul, ruleta, table, toate au putut fi accesate și jucate și în mediul online. Site-uri cunoscute au crescut datorită amatorilor de jocuri de noroc și a celor care au preferat aceste jocuri. Nu sunt singurele pentru că dezvoltatorii de jocuri pe calculator au livrat produse care au avut succes la nivel mondial.

Variantele clasice au încă destul de mulți adepți. În 2018, un jucător de șah din România a câștigat proba de blitz la Campionatele Europene de juniori. Printre cei mai buni jucători de șah din România sunt Liviu-Dieter Nisipeanu, Istratescu Andrei. Iar la feminin Foișor Cristina Adela și Pieptan Corina-Isabela au rămas în istoria acestui sport al minții.  Actuala formă a jocului a apărut în sudul Europei, undeva în cea de-a doua jumătate a secolului al XV-lea, fiind consider varianta mai dezvoltată a unei variante apărute în India.

Jocul de table este inclus în categoria jocurilor de noroc și strategie. Modul de desfășurare este unul simplu, între două persoane, cu zaruri cubice și 30 de puluri, câte 15 pentru fiecare dintre jucători. Conform primelor atestări, acest joc datează încă din Egiptul antic și se juca la Senet. Ăncă din cele mai vechi timpuri jocul de table a fost prima dată jucat. În orașul iranian Jiroft s-au descoperit semnele unei table asemănătoare, care ar data din jurul anului 3.000 î.H. De asemenea, el a purtat mai multe nume, varianta practică fiind foarte asemănătoare cu cea a jocului de bază.

Denumiri ale jocului de table în funcție de regiune:

  • Ifranjiah
  • takhte nard
  • shesh besh
  • Mahbusa
  • Nardshir
  • Narde
  • Gui bara

Jocul de ruletă a cunoscut în timp o creștere substanțială, devenind unul dintre cele mai populare jocuri de noroc. De-a lungul timpului au fost dezvoltate strategii în încercarea de a desluși matematica din spatele jocului. Totodată este și un joc foarte strict, aici trebuie menționate o serie de reguli ruletă pe baza cărora se desfășoară și astăzi. O primă variantă a jocului se spune că a apărut spre finalul secolului al XVII-lea. În prezent el se poate în varianta online, cât și în varianta live.

În lumea jocurilor video  au fost câteva jocuri care au ținut capul de afiș și printre acestea nu avea cum să lipsească Counter-Strike. Un mod cunoscut al jocului video Half-Life, acesta face parte din gama jocurilor FPS (Firpst Person Shooter), fiind cel mai jucat joc de acest fel din lume. Treptat a cunoscut o serie de îmbunătățiri, iar varianta actuală, care se joacă și în prezent este Counter-Strike: Global Offensive. Este atât de urmărit și jucat că anual se organizează competiții cu premii fabuloase, care contorizează milioane de dolari. Recent, campioana Angliei a anunțat un parteneriat cu FaZe Clan, una dintre cele mai bune echipe de Counter-Strike: Global Offensive din lume.

Indiferent de varianta preferată, oamenii iubesc jocurile de noroc și jocurile video, iar lucrul acesta pentru că tot mai mulți văd această activitate ca pe o petrecere a timpului liber.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea