Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ovidiu Jidveian: Parcurile industriale vor deveni o prioritate naţională pentru guvernarea USL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

De-a lungul acestui an, am tot vorbit în paginile acestui ziar despre necesitatea unei abordări diferite în politica românească, cu punerea accentului pe acele idei care să pună în valoare specificul local, dând astfel o şansă reală de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Strategiile generale au fost desenate în jurul ideilor legate de agricultura sprijinită prin subvenţii acordate celor care activează în domeniu, de turismul sprijinit prin integrarea localităţilor din judeţul Alba în circuite turistice care să determine atragerea turiştilor de toate vârstele în această zonă şi de repoziţionarea rolului parcurilor industriale în dezvoltarea zonelor urbane Sebeş şi Blaj. În România ultimilor ani însă, strategia legată de parcurile industriale a lipsit dintr-un soi de dezinteres faţă de industria românească şi faţă de potenţialul uriaş pe care îl are realizarea de parcuri industriale eficiente. În ţara noastră funcţionează în acest moment puţin peste 40 de parcuri industriale, majoritatea dintre acestea fiind la cota de avarie, din cauza lipsei unei judicioase legături între proiectele locale, infrastructură în special şi o politică guvernamentală care să prevadă declararea parcurilor industriale ca fiind una dintre principalele priorităţi ale acestei ţări. Judeţul Alba, zona Sebeş-Blaj are nevoie de un astfel de proiect care funcţionează în Ungaria, cea care deşi este de 3 ori mai mică decât România are în acest moment peste 200 de parcuri industriale eficiente la un nivel foarte ridicat. Ideea parcurilor industriale eficiente nu este nici o idee nouă şi nici una care să presupună lucruri greu de realizat, mai ales dacă există voinţa politică de a mişca în acest sens lucrurile. E nevoie de o viziune de ansamblu realizabilă printr-o coabitare eficientă între deputatul ales de dumneavoastră şi administraţia publică locală, cea care va putea să acorde facilităţi consistente investitorilor interesaţi – taxe mici în principal, cea care va putea să asigure un serviciu de marketing intern şi internaţional care să asigure dinamica unui astfel de proiect. E nevoie de un lobby eficient de la nivelul comunităţii către administraţia judeţeană, care să asimileze un astfel de proiect ca fiind esenţial în dezvoltarea zonei pe termen mediu şi lung, dar şi de un lobby la nivel guvernamental, care să fie generat de parlamentarii proveniţi din această zonă. Ideea generală, la care ţin foarte mult în această perioadă, e că degeaba vorbeşti zilnic din calitatea de deputat ales despre o autostradă în realizarea căreia nu ai niciun merit dacă nu integrăm infrastructura rutieră într-o viziune complexă, generatoare de locuri de muncă, de dezvoltare economică durabilă, de seriozitate în raport cu cetăţenii cărora le ceri votul din patru în patru ani.
Eu sunt Ovidiu Jidveian, candidatul USL la Camera De­putaţilor în Colegiul Sebeş-Blaj şi vă promit că unul dintre proiectele mele în Parlament se leagă de parcurile industriale, care vor deveni prioritate naţională. În acest fel, zonele urbane Sebeş şi Blaj vor deveni model de dezvoltare economică durabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea