Ovidiu Jidveian: Parcurile industriale vor deveni o prioritate naţională pentru guvernarea USL

Ovidiu Jidveian: Parcurile industriale vor deveni o prioritate naţională pentru guvernarea USL

 

De-a lungul acestui an, am tot vorbit în paginile acestui ziar despre necesitatea unei abordări diferite în politica românească, cu punerea accentului pe acele idei care să pună în valoare specificul local, dând astfel o şansă reală de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Strategiile generale au fost desenate în jurul ideilor legate de agricultura sprijinită prin subvenţii acordate celor care activează în domeniu, de turismul sprijinit prin integrarea localităţilor din judeţul Alba în circuite turistice care să determine atragerea turiştilor de toate vârstele în această zonă şi de repoziţionarea rolului parcurilor industriale în dezvoltarea zonelor urbane Sebeş şi Blaj. În România ultimilor ani însă, strategia legată de parcurile industriale a lipsit dintr-un soi de dezinteres faţă de industria românească şi faţă de potenţialul uriaş pe care îl are realizarea de parcuri industriale eficiente. În ţara noastră funcţionează în acest moment puţin peste 40 de parcuri industriale, majoritatea dintre acestea fiind la cota de avarie, din cauza lipsei unei judicioase legături între proiectele locale, infrastructură în special şi o politică guvernamentală care să prevadă declararea parcurilor industriale ca fiind una dintre principalele priorităţi ale acestei ţări. Judeţul Alba, zona Sebeş-Blaj are nevoie de un astfel de proiect care funcţionează în Ungaria, cea care deşi este de 3 ori mai mică decât România are în acest moment peste 200 de parcuri industriale eficiente la un nivel foarte ridicat. Ideea parcurilor industriale eficiente nu este nici o idee nouă şi nici una care să presupună lucruri greu de realizat, mai ales dacă există voinţa politică de a mişca în acest sens lucrurile. E nevoie de o viziune de ansamblu realizabilă printr-o coabitare eficientă între deputatul ales de dumneavoastră şi administraţia publică locală, cea care va putea să acorde facilităţi consistente investitorilor interesaţi – taxe mici în principal, cea care va putea să asigure un serviciu de marketing intern şi internaţional care să asigure dinamica unui astfel de proiect. E nevoie de un lobby eficient de la nivelul comunităţii către administraţia judeţeană, care să asimileze un astfel de proiect ca fiind esenţial în dezvoltarea zonei pe termen mediu şi lung, dar şi de un lobby la nivel guvernamental, care să fie generat de parlamentarii proveniţi din această zonă. Ideea generală, la care ţin foarte mult în această perioadă, e că degeaba vorbeşti zilnic din calitatea de deputat ales despre o autostradă în realizarea căreia nu ai niciun merit dacă nu integrăm infrastructura rutieră într-o viziune complexă, generatoare de locuri de muncă, de dezvoltare economică durabilă, de seriozitate în raport cu cetăţenii cărora le ceri votul din patru în patru ani.
Eu sunt Ovidiu Jidveian, candidatul USL la Camera De­putaţilor în Colegiul Sebeş-Blaj şi vă promit că unul dintre proiectele mele în Parlament se leagă de parcurile industriale, care vor deveni prioritate naţională. În acest fel, zonele urbane Sebeş şi Blaj vor deveni model de dezvoltare economică durabilă.


11 răspunsuri la “Ovidiu Jidveian: Parcurile industriale vor deveni o prioritate naţională pentru guvernarea USL”

 1. Astea au tot fost o prioritate pentru CPUN, FSN, FDSN, PDSR, etc. Au fost desfiintate cu prioritate. Cica nu ne vindem tara. O dam gratis.

 2. Domnule Jidveian, nu avem nevoie de viziuni, avem nevoie de solutii, uite ce a-ti facut in 6 luni de guvernare: NIMIC.

  • NIMIC poti spune despre guvernarea Basescu&PD-L, nimic in sensul bun si pentru tara, ei luand totul pentru ei. USL aduce normalitatea in aceasta tara

   • Hai sa ti-o spun in felul asta: USL a promis reintregirea salariilor bugetarilor inca din prima zi de guvernare. Ghici ce? Nu a facut-o. Au devalorizat leul, s-au marit preturile, etc. Cam stangaci baietii de la guvernare.
    Cu alte cuvinte, ce a dat Guvernul USL cu o mana a luat cu doua inapoi.

 3. Ce frumos incepe articolul: „De-a lungul acestui an, am tot vorbit în paginile acestui ziar…” Domnule „deputat”, dumneavoastra, aveti perfecta dreptate, doar a-ti vorbit si atat.

  • Comparativ cu PD-L-istii tai, cei de la USL chiar au facut ceva pentru aceasra tara. Dupa ce PD-l a ruinat-o in 3 ani de zile, cei de la USL au inceput sa o readuca spre normalitate, dar pe voi va deranjeaza, pentru ca voi in afara de furt si nesimtire nu aveti altceva in minte

   • Da au facut intradevar:
    -au facut ca tara noastra sa nu mai primeasca 13 mil de euro,
    -au taiat investitii publice, adica taierea locurilor de munca si parca era in discutie ca reduceti TVA la alimente, iar BNR ne spune ca avem cea mai mare crestere a preturilor alimentelor din UE, unele scumpite si cu 40%. Deci ai cam calcat stramb cu comentariu tau nefondat.

  • Victorie pt buzunarele USL, olleee.
   Lichele de articole ce sunteti, macar de a-ti veni cu ceva concret.

 4. Nu va faceti probleme toti cei ce aparati PDL ca pe 9 decembrie atit cei de la PDL cit si cei de la USL isi vor primi rasplata pentru tot ceea ce au facut in timpul guvernarii fiecaruia. VICTORIE OVIDIU!!!!!!!!!!!!!