Rămâi conectat

Actualitate

Organizația Națiunilor Unite a acordat o importantă distincție unui jandarm român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Căpitan Fărcaş Silviu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, primul jandarm român care participă la o misiune internaţională în Republica Haiti, a primit din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite medalia „În serviciul păcii”.

jandarm medaliat de ONUÎn cadrul unei ceremonii oficiale ce a avut loc în prezenţa doamnei Sandra HONORE, reprezentantul Special al Secretarului General al ONU, a comandantului misiunii, domnul general Ajax Porto PINHEIRO şi a altor membri ai conducerii Misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti, ofițerul jandarm Fărcaș Silviu, a fost distins cu „Medal Parade”, o importantă distincție conferită celor mai merituoși militari participanți la misiunea din Republica Haiti.

În cadrul acestei misiuni (MINUSTAH), cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române, îndeplineşte funcţia de monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti. De asemenea, ofiţerul participă şi la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Informaţii suplimentare:

Căpitanul Fărcaş Silviu este primul jandarm român selecţionat de către O.N.U. să participe la misiunea din Republica Haiti.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie.

Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea