Rămâi conectat

Actualitate

Ordonanță de Guvern: Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială vor fi comasate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul Oficial, Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială vor fi comasate, iar noua structură va fi denumită Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială și se va afla în subordinea Ministerului Muncii. În subordinea noii agenții vor fi create, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București, direcții județene de muncă și securitate socială, conform ordonanței de urgență privind noua configurație a Guvernului.

Agenția va fi condusă de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii și va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

De asemenea, Guvernul a decis înființarea Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, prin preluarea activității în domeniu de la Ministerul Muncii, care va fi condusă tot de un secretar de stat.

Finanțarea ambelor instituții va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea