Ordinele privind CARANTINAREA a 6 localități din județ: Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud, publicate în Monitorul Oficial

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ordinele privind CARANTINAREA a 6 localități din județ: Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud, publicate în Monitorul Oficial

Şase localităţi din Alba, respectiv Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud, intră în carantină din noaptea de luni spre marţi, de la ora 00.00. Ordinele privind instituirea carantinei în cele şase localităţi, semnate de şeful DSU Red Arafat, au fost publicate luni seara în Monitorul Oficial.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în aceste localităţi, se va putea face doar din motive bine justificate. Forţele MAI locale vor organiza filtre de verificare la intrările şi ieşirile din localităţile carantinate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Măsurile au fost decise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, la propunerea DSP, avizată de INSP, pentru reducerea numărului de infectări noi COVID şi o mai bună gestionare a situaţiei epidemiologice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Perioada de carantinare este 17-30 noiembrie, iar cei care se deplasează în afara locuinţei în localităţile vizate trebuie să prezinte autorităţilor de control, la cererea acestora, un document, în funcţie de motivul deplasării.

Pentru deplasările în scop personal este necesară declaraţia pe propria răspundere completată anterior. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura olografă a declarantului. Declaraţia poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Pentru deplasările în interes profesional este necesară legitimaţia de serviciu sau adeverinţa de la angajator. Pentru deplasările pe timp de noapte, se pot utiliza aceleaşi modele de declaraţii, cu specificarea intervalului orar şi a motivului deplasării.