Opt cadre didactice din județul Alba, de peste 65 de ani, și-au incheiat activitatea în Învățământ. Decizia, în contextul pandemiei actuale

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pandemia de coronavirus lovește din nou în educația românească. Până în acest moment, în județul Alba, 8 cadre didactice au fost nevoite să își încheie activitatea în Învățământ și să se pensioneze, de teama acestui ,,ucigaș” invizibil.

Profesorii își desfășurau activitatea didactică în diverse localități ale județului și erau ,,trecuți” de vârsta de 65 de ani, ei reprezentând o categorie mult mai sensibilă la efectele dăunătoare ale infecției cu acest virus pandemic, prezent acum pe toata suprafața Globului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

,,Din păcate, sau din fericire, anumiți colegi au ieșit la pensie, nu anticipat, erau încă în prelungirea activității, ei având peste 65 de ani. Anul acesta am avut câteva cazuri și in Alba Iulia și la Cugir și la Blaj, colegi care au solicitat ieșirea la pensie. Chiar dacă au solicitat prelungirea activității, aceștia au cerut apoi încheierea sa. Sunt 8 cazuri, de care știu la momentul actual, în tot județul Alba”, a declarat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419