Rămâi conectat

Actualitate

”Opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”: Marcel Ciolacu, președintele PSD asigură că vor exista consecințe după votul negativ al Austriei la aderarea României în Schengen

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

”Opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”: Marcel Ciolacu, președintele PSD asigură că vor exista consecințe după votul negativ al Austriei la aderarea României în Schengen

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că votul Austriei împotriva aderării României la spaţiul Schengen arată faptul că Austria s-a decuplat de Europa şi vor fi consecinţe pentru acest stat, „în urma acestui vot absurd”. El a adăugat că „opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”.

„O majoritate covârşitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârşitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevăraţi ai ţării noastre le mulţumesc! Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea şi stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-şi abandoneze camarazii europeni şi să servească – în schimb – intereselor Rusiei. Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranţă, vor exista consecinţe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduinţa Austriei! Noi vrem doar să fim trataţi corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a mai spus că gestul cancelarului de dreapta austriac este şi „eşecul dreptei europene” care nu a fost capabilă să gestioneze această situaţie.

Şi vreau să mulţumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înţeles eforturile României şi ne-a susţinut permanent. Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni şi al colegilor noştri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susţinere la nivel european. În acelaşi timp, dreapta europeană trebuie să îşi asume această situaţie, care creează o problemă uriaşă Uniunii Europene însăşi. Gestul cancelarului de dreapta austriac este şi eşecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situaţie. Toată Europa ne dă dreptate, ştim că – de această dată – dreptatea este de partea României. Şi trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare”, a completat Ciolacu.

Acesta a adăugat că „nu renunţăm, nu ne dăm bătuţi!”

„Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, aşa cum am făcut-o şi când a fost vorba de aderarea la NATO şi Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”, a conchis Marcel Ciolacu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Schimbare în codul penal: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbare în codul penal: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis în cursul zilei de luni, că actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Parlamentarii au votat o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului în România, la cererea societății civile, relatează G4Media.

„Este o victorie a societății civile. Peste 100.000 de cetățeni s-a făcut scut în jurul copiilor abuzați sexual și le-au cerut parlamentarilor o lege eficientă care să protejeze minorii. Pe legea veche, era o chestiune de noroc dacă o agresiune sexuală împotriva unui minor era încadrată ca viol sau act sexual cu minor. A devenit o obișnuință ca agresiunile să fie încadrate de instanțe ca acte sexuale cu un minor, o pedepasă mai mică în comparație cu violul. De cele mai multe ori făptuitorul era lăsat în libertate. Doar una din patru agresiuni sexuale era considerată viol, indiferent de vârsta victimei”, a spus Denisa Soare, reprezentanta comunității Declic.

Comunitatea le-a cerut parlamentarilor să legifereze ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări de copii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. De cele mai multe ori, agresiunea sexuală este instrumentată drept act sexual cu minor. Astfel, în România, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Proiectul urmează să fie votat acum de plenul Camerei Deputaților.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un dosar de corupție din fonduri europene a fost închis de către Curtea de Apel Alba Iulia. Un bărbat a fost achitat pentru o fraudă de 8 MILIOANE de lei

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Un dosar de corupție din fonduri europene a fost închis de către Curtea de Apel Alba Iulia. Un bărbat a fost achitat pentru o fraudă de 8 MILIOANE de lei

Este vorba despre un om de afaceri din Cluj-Napoca (Tudor F.), care a participat la o licitaţie organizată de o altă firmă privată, cu sediul în acelaşi oraş, care a obţinut o finanţare din fonduri europene pentru construirea a două micro-hidrocentrale pe Râul Mic, în zona administrativă a oraşului Cugir, județul Alba.

Proiectul „Amenajare hidroenergetică Raul Mic, localitatea Cugir, jud Alba” a fost finanţat cu suma de aproximativ 9 milioane de lei prin Programul Operaţional Sectorial ”Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul a fost finalizat în 2013, cele două micro-hidricentrale intrând, ulterior, în funcţiune. Investiţia totală a fost de circa 19 milioane de lei. După obţinerea finanţării, a fost organizată o licitaţie în scopul derulării lucrărilor de construcţie la cele două micro-hidrocentrale. Printre ofertele transmise a fost şi cea a societăţii din Cluj administrată de inculpat. Potrivit procurorilor, pentru a putea participa la licitaţie şi, implicit, pentru a obţine lucrarea, acesta ar fi falsificat două formulare care atestau experienţa similară în domeniu.

Un dosar trimis în judecată de DNA Alba Iulia, privind o fraudă de peste 8 milioane de lei din fonduri europene, a fost finalizat definitiv cu achitarea administratorului acuzat de procurori.

Procurorii au găsit acte false, judecătorii nu
„Inculpatul a folosit în cadrul documentaţiei de calificare trei acte false pentru a dovedi contrar adevărului că societatea are experienţa similară necesară executării lucrărilor, prin aceasta determinându-i cu intenţie pe reprezentanţii Beneficiarului să atribuie şi să semneze contractul de achiziţie lucrări şi, la rândul său, să inducă în eroare, fără vinovăţie, Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie prin prezentarea cererii de rambursare şi a documentelor justificative privind câştigarea licitaţiei, cu consecinţa aprobării la plată a sumei de 8.272.473,15 lei”, se afirmă în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată omul de afaceri. Dosarul se află în judecată din 2017.

Pe 21 decembrie 2022, Curtea de Apel Alba Iulia a menținut hotărârea instanței de fond, care a dispus achitarea bărbatului pentru că infracţiunile de care este acuzat nu sunt prevăzute de legea penală.

Magistrații au considerat că firma a câştigat licitaţia în mod corect, îndeplinind cumulativ ambele condiţii: a oferit cel mai avantajos preţ, aşa cum rezultă din procesul verbal de deschidere a ofertelor şi a executat lucrări similare, în totalitate sau în curs de execuţie.

Instanţele au constatat, în plus, că infracţiunile de fals sunt prescrise, dar, în final, au constatat că nici acestea nu erau susținute de probele din dosar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România, pe locul 8 într-un top al celor mai atractive piețe de producție din Europa

BONTEA Alexandru

Publicat

în

România, pe locul 8 într-un top al celor mai atractive piețe de producție din Europa

România se află pe locul 8 în topul celor mai atractive piețe de producție din Europa, conform unui studiu recent.

Creşterea costurilor cu forţa de muncă, a celor de real estate şi a preţului energiei plasează România pe poziţia a opta în topul celor mai atractive pieţe de producţie din Europa, după ţări precum Cehia, Polonia, Ungaria sau Portugalia, şi pe locul 22 la nivel mondial, potrivit studiului Manufacturing Risk Index 2022, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă, aceasta a analizat 45 de ţări din regiunile EMEA, America şi Asia-Pacific în funcţie de 12 de criterii ce ţin de condiţiile de piaţă, costuri şi riscuri, România fiind competitivă mai ales în ceea ce priveşte costurile şi condiţiile de piaţă.

Referitor la condiţiile de piaţă, au fost analizaţi factori precum mediul de afaceri, inclusiv disponibilitatea forţei de muncă/a talentelor, accesul la piaţă, iar pentru costuri au fost luate în considerare cele cu forţa de muncă, electricitate şi de real estate. Pentru evaluarea riscurilor, autorii studiului s-au uitat la situaţia politică, economică şi a mediului de business.

Din punct de vedere al costurilor, la nivel european, piaţa de producţie românească este depăşită de Turcia, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Portugalia şi Cehia, în timp ce la nivel mondial cele mai atractive pieţe industriale sunt China, Indonezia, India, Malaysia, Vietnam, Thailanda, Sri Lanka, Columbia şi Filipine.

Într-un clasament în care se dă o pondere mai mare condiţiilor de piaţă (de 40% faţă de 20% în scenariul de bază), România ocupă de asemenea a opta poziţie în Europa, fiind depăşită de Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Portugalia, Bulgaria şi Turcia. În schimb, în scenariul în care ponderea riscurilor este ridicată la 60% (faţă de 20% în scenariul de bază), România se situează pe locul 17 în topul european.

„Deşi anul 2022 a fost un an plin de provocări, cum ar fi inflaţia, creşterea preţului energiei electrice, o potenţială criză economică şi conflictul din regiune, observăm creşterea masivă a interesului investitorilor străini din zona de producţie. Atât presiunea pe supply chain, cât şi relocările unităţilor de producţie din Ucraina şi Rusia au generat proiecte foarte interesante în regiune. Deşi concurăm cu Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, din discuţiile purtate, suntem plăcut surprinşi să observăm că România este încă o piaţă foarte atractivă pentru aceşti potenţiali investitori. Estimăm că, în anul 2023, vom vedea din ce în ce mai multe proiecte de acest fel şi, deşi probabil ne aşteaptă multe provocări, considerăm că va fi un an foarte interesant”, este de părere Andrei Brînzea, Partner, Industrial/Logistics & Land Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Consultanţii Cushman & Wakefield menţionează că majorarea preţului la energie, dar şi a costului cu forţa de muncă, au avut o influenţă semnificativă asupra costurilor de operare din Europa Centrală şi de Sud-Est, mai ales în Lituania, România, Bulgaria şi Cehia, spre deosebire de Polonia, unde efectele au fost mai limitate.

„Costul energiei va rămâne o problemă cheie pe pieţele din Europa care sunt mai expuse la preţurile majorate şi la volatilitatea crescută pe fondul provocărilor legate de asigurarea de combustibil, în mod particular de gaz natural, ca urmare a războiului din Ucraina şi a limitărilor ofertei. În orice caz, pe termen lung ar putea exista oportunităţi în ceea ce priveşte securitate energetică, în condţiile în care multe ţări încearcă să-şi reducă dependenţa energetică de combustibilii fosili şi să se îndrepte către surse de energie fiabile şi durabile, inclusiv combustibilii regenerabili, nucleari şi alternativi”, se arată în raport.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, activând în toate segmentele pieţei imobiliare, inclusiv pe piaţa rezidenţială. Afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 60 de profesionişti şi colaboratori, ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea