Rămâi conectat

Actualitate

OPINIE| De ce armata OBLIGATORIE nu este binevenită: „Culegeți ce ați ales să nu votați. Armată obligatorie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ideea lansată de liderii AUR privind reintroducerea armatei obligatorii în România a fost desființată într-un amplu editorial de către economistul Cristian Păun, fost consilier al premierul Orban.

„Războiul este cea mai iliberală politică publică. Politicianul, ăla rău, întotdeauna a fost preocupat de armatele și armele pe care le poate strânge. Proprietatea privată, începând de la viața soldaților puși să lupte cu baioneta contra armelor atomice, până la pierderea totală a casei ca urmare a bombelor picate din cer, este călcată în picioare de războaiele întreținute de politicienii care exploatează orice filon pentru a-și justifica existența. Și apropierea de butoanele puterii.

Nu războiul îți aduce prosperitatea. Nu armatele sunt soluția. Economia, prin valorile pe care le promovează, rămâne calea pașnică și trainică de prosperitate. Nu trebuie să ne transformăm în bătăuși și să lustruim bâtele ca să mergem peste cei de prind pește. Trebuie să învățăm să pescuim sau să producem ceva dorit de cel cu peștele. Nu ne trebuie armată obligatorie. Ne trebuie educație „obligatorie”!”, a explicat Păun.
Armata este pentru națiunile slabe

El a continuat explicând că „dacă am fi mai educați, am înțelege rapid iluzia din spatele războiului”.

„Nu ați mers la vot. Ați plecat urechea la mulți care vă susurau duios că „toți sunt la fel” sau „unii sunt altfel” / „unii sunt noi”. Iacă, culegeți ce ați ales să nu votați. Armată obligatorie. Cu arcanul. În tranșee, cu ochii la bomba nucleară. Vine din rachetă sau satelit, mai nou. Nu la școală. La arme! E lesne de înțeles de ce nu la școală. Dacă am fi mai educați, am înțelege rapid iluzia din spatele războiului. Și mizeriile care îl alimentează mereu: unii sunt mai altfel decât alții, cu toții oameni fiind.

Nu am făcut armata! O să lupt din răsputeri ca nici fiul meu să nu o facă. Asta ne mai trebuie, la cât suntem de săraci. Să ne jucăm de-a războiul. Musai, nu opțional. Armata este pentru națiunile slabe. Deși, aparent, nu pare așa”, a punctat acesta.

Reacția fostului consilier al lui Orban vine după ce George Simion, copresedintele AUR, a declarat vineri seara, ca va cere in Parlament ca armata sa redevina obligatorie in România. George Simion si Claudiu Tarziu au fost invitati la Marius Tuca Show, care le-a pus intrebari legate de proiectele pe care vor sa le treaca prin Parlament, ce tin de identitatea romaneasca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea