Rămâi conectat

Actualitate

OMS ia în calcul posibilitatea infectării voite cu COVID-19 a tinerilor voluntari și sănătoși pentru a grăbi procesul de dezvoltare a vaccinului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizația Mondială a Sănătății discută, luni, privind fezabilitatea studiilor clinice în care tineri voluntari sunt infectați în mod voit cu COVID-19, pentru a grăbi procesul de dezvoltare a vaccinului.

Unii cercetători sunt rezervaţi în privința expunerii tinerilor voluntari la un virus pentru care nu există un tratament clar. Alţii spun că riscurile îmbolnăvirii cu Covid-19 la cei tineri și sănătoși sunt minime, în timp ce beneficiile aduse societății sunt mari.

În luna septembrie, Financial Times a scris că Londra va găzdui primele ”teste de încercare” pentru Covid-19, în care voluntari sănătoși sunt infectați intenționat cu coronavirus cu scopul de a evalua eficacitatea unor vaccinuri experimentale.

Studiile, finanțate de guvernul Regatului Unit, sunt programate să înceapă în ianuarie la o unitate de carantină din estul Londrei, potrivit unor persoane implicate în proiectul ce va fi anunțat săptămâna viitoare.

Voluntarilor li se va administra vaccinul, iar după aproximativ o lună vor fi ”încercați” cu o doză de Sars-Cov-2, virusul care provoacă boala Covid-19, în condiții controlate.

Aproximativ 2.000 de potențiali voluntari s-au înscris pentru aceste teste de încercare în Marea Britanie, potrivit 1Day Sooner, organizație care a atras 37.000 de astfel de voluntari la nivel global.

Metoda tradițională de testare clinică presupune zeci de mii de participanți în ultima fază, iar cercetătorii ar avea greutăți în a atrage destule persoane în studiile făcute pentru mai multe vaccinuri.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea