Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

OFICIAL| Starea de alertă NU se mai prelungește. Multe restricții vor fi ELIMINATE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Starea de alertă NU se mai prelungește. Multe restricții vor fi ELIMINATE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere în ultimele săptămâni, valul 5 al pandemiei fiind aproape de final.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19. „ Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia”, a spus președintele.

„Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile. Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit.”, a mai spus șeful statului.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila. a propus relaxarea mai multor restricţii: masca să nu mai fie obligatorie în spaţiul public şi accesul la restaurante şi mall-uri să fie permis şi fără certificatul verde.

CITEȘTE ȘI: Restricțiile COVID ar putea fi ridicate: Klaus Iohannis a convocat vineri o sedință cu miniștrii cabinetului Ciucă

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar – ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume – pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a spus Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea