OFICIAL: În Alba, 211 persoane în carantină și 282 în izolare. În ultimele 24 de ore, s-au dat amenzi în valoare de 84.000 lei

Reprezentanții Prefecturii Alba au transmis că, la data de 7 mai 2020, situația la nivelul județului nostru este următoarea: 211 persoane se află în carantină, iar în izolare sunt 282. De la începutul pandemiei și până acum, 753 de persoane au ieșit din carantină, iar din izolare 4.736.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

ELIT

În ultimele 24 de ore, 272 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 222 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Mihail David - 2020

Au fost verificate 1365 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 66 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 84.000 lei.

Au fost organizate trei acțiuni punctuale în cadrul căreia au fost verificate 159 autovehicule și 298 de persoane.

De exemplu, cu ocazia acțiunii organizată de Serviciul de Ordine Publică în municipiul Blaj și a localităților rurale arondate, au fost legitimate 194 de persoane, verificate 113 autovehicule. Au fost aplicate 24 de sancțiuni, din care 20 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Polițiștii din Blaj au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 107 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicat un avertisment pentru nerespectarea interdicţiilor privind circulaţia persoanelor.

În data de 6 mai, jandarmii au fost angrenați în 86 de misiuni, dintre care 16 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Este important să rămânem, în continuare, acasă, pentru siguranţa noastră şi a celor dragi! Acţionând împreună, vom trece cu bine peste această încercare.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...