Rămâi conectat

Actualitate

OFICIAL| Certificatul verde COVID-19 se va aplica de la 1 iulie în toate țările Uniunii Europene: Regulamentul, publicat în Jurnalul Oficial al UE

Publicat

în

Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi implementat oficial de la 1 iulie 2021. Asta după ce regulamentul european care prevede introducerea certificatului verde a fost publicat azi în Jurnalul Oficial al UE. Documentul va ajuta cetățenii UE să se deplaseze cu ușurință dintr-un stat în altul, fiind emis peste tot în exact același format și fiind acceptat la intrarea în orice țară din Uniune.

Regulamentul european 953/2021, ce introduce certificatul verde privind COVID-19, a intrat în vigoare chiar astăzi, după publicarea în Jurnalul Oficial al UE, dar se va aplica efectiv în toate statele membre, deci și în România, de la 1 iulie 2021 și până la 30 iunie 2022.

Concret, certificatul verde digital privind COVID-19 este un document ce poate avea trei forme:

Electrica Furnizare Discount
  • certificatul care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului, care este eliberat în statul în care s-a făcut efectiv vaccinarea;
  • certificatul care atestă existența unui rezultat negativ la testarea pentru depistarea COVID-19 (teste RT-PCR, LAMP, TMA și antigenic rapid), care este eliberat în statul în care s-a făcut testarea (indică tipul testului, data efectuării și rezultatul);
  • certificatul care atestă vindecarea în urma infectării cu SARS-CoV-2, care este eliberat în urma unui rezultat pozitiv al unui test RT-PCR, LAMP sau TMA; certificatul se emite după cel puțin 11 zile de la confirmarea infectării prin testare și este valabil cel mult până în a 180-a zi de la confirmarea infectării prin testare.

În toate trei cazurile, certificatul verde privind COVID-19 poate fi emis fie în format tipărit, fie în format electronic, fie în ambele formate (emiterea se face la alegere), iar acesta este gratuit. Documentul emis de o țară din UE va fi recunoscut și acceptat în oricare altă țară din UE (inclusiv Liechtenstein, Elveția, Islanda și Norvegia), atunci când cetățenii Uniunii pleacă peste granițe. Verificarea documentului la intrarea într-o țară din UE se va face prin simpla scanare a codului QR care va figura pe fiecare certificat (codul conține toate informațiile necesare despre titular și situația sa medicală).

„Se eliberează un certificat separat pentru fiecare vaccinare, rezultat al testării sau vindecare. Un astfel de certificat nu conține date din certificate anterioare, cu excepția cazului în care se prevede altfel în prezentul regulament”, este precizat în regulamentul european. Teoretic, certificatul va fi emis direct de către entitățile care se ocupă de vaccinare (centrul de vaccinare, de exemplu) sau testare (centrul de testare, de exemplu), așa cum reiese din datele puse la dispoziție de autoritățile europene.

Cine vrea să plece în alte state din UE poate verifica aici unde este folosit deja certificatul verde digital, deoarece mai multe țări deja au început să-l foloseacă. România a făcut deja testele necesare pentru implementarea documentului și este pregătită să-l emită de la 1 iulie 2021.

Rolul certificatului verde este de a facilita călătoriile în interiorul UE. Deținerea certificatului nu va fi o condiție obligatorie pentru a putea beneficia de libertatea de circulație în interiorul Uniunii. În același timp, certificatul nu va fi considerat document de călătorie, astfel că cetățenii UE vor avea nevoie în continuare de cartea de identitate. În orice caz, se va putea călători și fără certificatul digital privind COVID-19, dar cei care nu-l au vor putea fi supuși anumitor restricții (carantinarea, de exemplu).

Sursa: avocatnet.ro

Publicitate

Actualitate

George Simion anunță PROTESTE de amploare în urma introducerii CERTIFICATULUI VERDE pentru localități cu rata de infectare de peste 3 la mie

Publicat

în

George Simion anunță PROTESTE de amploare în urma introducerii CERTIFICATULUI VERDE pentru localități cu rata de infectare de peste 3 la mie

Liderul AUR, George Simion anunță că în România vor avea loc proteste de mare amploare după ce autoritățile au decis introducerea certificatului verde pentru localitățile unde rata de infectare trece de 3 la mie.

„Acum a inceput scoala si trebuie sa se inchida rapid. Trebuie sa ajungem iar la aberatia scoala online, de care nu beneficiaza multi elevi din mediul rural. Suntem destul de sceptici în a accepta cifrele care ni se livrează, având în vedere că anul trecut cifrele au fost grav eronate. Atata timp cat populatia nu a avut incredere in campania de vaccinare, acum se aplica alte strategii.

Electrica Furnizare Discount

Avem probleme cu studentii care vin sa se cazeze in camin si nu li se da camere daca nu sunt vaccinati, elevii vin acasa la parinti cu fel de fel de hartii, primim plangeri de la oameni care nu mai sunt primit in cladirile in care lucreaza daca nu se vaccineaza.

Incepe discriminarea intre romani. Certificatul verde a inceput sa fie folosit la nunti, botezuri. Cei care au rezistat anul trecut, anul acesta vor inchide tot.

Vor veni niste manifestatii puternice„, a declarat liderul AUR la România Tv.

Citește mai mult

Actualitate

Un „bărbăt” din Vințu de Jos a fost „premiat” cu dosar penal după ce și-a agresat concubina și a rupt ușa unei anexe gospodărești

Publicat

în

Un „bărbăt” din Vințu de Jos a fost „premiat” cu dosar penal după ce și-a agresat concubina și a rupt ușa unei anexe gospodărești

La data de 17 septembrie 2021, în jurul orei 18,15, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au intervenit la o locuință din comună de unde o femeie a semnalat faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări a rezultat că, în urma unor discuții contradictorii avute cu concubinul său, o femeie de 49 de ani, ar fi fost agresată.

În contextul conflictului, bărbatul ar fi distrus ușa unei anexe gospodărești.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie și distrugere și a fost emis un ordin de protecție provizoriu prin care i-a fost interzis să se apropie de concubina sa.

Citește mai mult

Actualitate

„A luat parul” la concubină în urma unor discuții în contradictoriu. Dosar penal pentru un „bărbat” din Șibot

Publicat

în

„A luat parul” la concubină în urma unor discuții în contradictoriu. Dosar penal pentru un „bărbat” din Șibot

La data de 17 septembrie 2021, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați, prin 112, de către o femeie de 49 de ani, din comuna Șibot, județul Alba, cu privire la faptul că a fost amenințată de concubin.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la locuința femeii, a rezultat că, în jurul orei 13,30, pe fondul unor discuții contradictorii, concubinul său, în vârstă de

53 de ani, folosindu-se de mai multe obiecte contondente, ar fi amenințat-o cu acte de violență.

Electrica Furnizare Discount

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, iar, în urma interpretării răspunsurilor date de victimă, au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru 5 zile, obligându-l pe bărbat să părăsească locuința comună și să nu se apropie de concubina sa.

Față de bărbat a fost întocmit și dosar penal, pentru amenințare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare