Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ofensiva tinerilor romi din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Partida Romilor „Pro Europa”, Sucursala Judeţeană Alba, preşedinte Petru Ilie împreună cu liderii partidului şi Consiliul Director, începând cu luna august 2010 şi până în prezent a avut la sediul din strada Muncii, nr. 2A (Flips), 4 şedinţe extraordinare. Ele s-au desfăşurat în noua sală de şedinţă dotată cu 110 scaune, podium cu 3 mese şi 10 scaune pentru prezidiu. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa a 110 lideri din toate comunităţile din judeţ, mediatori şcolari, mediatori sanitari, profesori de limba romani. Au fost prezenţi la ceremonie domnul viceprimar Bogăţan Ion de la Primăria municipiului Alba Iulia, doamna Cristina de la Serviciul Social şi avocatul Partidei Romilor „Pro Europa” Bucureşti, domnii Dobre Constantin şi Marius Constantinescu.
Toate cele amintite mai sus au avut loc în sala de şedinţe a sucursalei judeţene Alba care a luat locul 1 pe ţară, iar lunile septembrie şi octombrie au fost cele mai importante pentru reorganizarea PRPE din judeţul Alba. Au fost înlocuiţi 4 preşedinţi şi 3 vicepreşedinţi pentru neimplicarea în comunităţile de romi şi acestora le cam plăcea să stea cu fundul pe două scaune şi pentru aceste motive au fost înlocuiţi din funcţii următorii:
1. Petaca Alexandru, fost preşedinte Roşia Montană înlocuit cu Nuţă Horea fost vicepreşedinte.
2. Rostaş Costică fost preşedinte Unirea a fost înlocuit cu domnul Lazăr Domi din motive de sănătate (şi acum Rostaş Costică ocupă funcţia de primvicepreşedinte.)
3. Mărginean Viorel, fost preşedinte Blaj a fost înlocuit cu fostul secretar Rupă Alexandru. Mărginean a fost înlocuit din motive de sănătate şi nici nu aude bine şi a devastat bunurile din sediu.
4. Petaca Daniela a fost destituită din motive foarte grave ca şi tatăl ei şi mătuşa acesteia Rodica Bătrâna care stau cu fundul pe două scaune.
5. Bătrâna Rodica, de 12-13 ani este profesoară de limba romani la o şcoală din Roşia Montană. Dânsa la ora actuală ocupa funcţia de mentor şcolar adică pe înţelesul romilor din judeţul Alba se ocupă de bursele copiilor de etnie romă. Dânsa este angajata ANR cu demersurile făcute de la Sucursala judeţeană Alba din anul 2009 cu un salariu de 27 milioane şi din 2009 până în prezent a făcut şi face foarte mari abuzuri pentru elevii de etnie romă. La Sucursala judeţeană Alba am primit 60-70 dosare de la şcolile din zona Gârbova – Câlnic – Sebeş unde sunt peste 5000 de etnici romi, şi mentorul şcolar nu a fost în aceste localităţi niciodată din 2009 până în prezent pentru a propune vreun elev pentru burse şi pentru aceste motive a fost destituită din funcţia de vicepreşedinte al Partidei Romilor „Pro Europa”, Sucursala Alba şi în funcţia pe care o deţine va primi de sărbători o bucurie.
Ţin să informez pe toţi romii din judeţ că la Partida Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba au aderat peste 300 de tineri din judeţul Alba care au primit funcţii de preşedinte de tineret, primvicepreşedinţi, secretari şi vicepreşedinţi. Preşedintă de femei este doamna Lidia Ursu o doamnă bine pregătită din toate punctele de vedere, tehnic, didactic şi pedagogic, iar preşedinte de tineret a fost propus domnul Ciocea Constantin din Alba care este şi manager la Partida Romilor împreună cu d-şoara Bizău Floarea.
Mai informăm pe romii noştri să aibă încredere în Partida Romilor pentru că este cel mai puternic şi mai cinstit partid din ţară şi că au fost angajaţi foarte mulţi tineri romi din judeţul Alba, ca experţi pentru proiecte şi jurişti iar până în anul 2011/2012 tinerii romi vor deveni studenţi proiectanţi de bună calitate. De aceea mă adresez tuturor romilor să fim prieteni cu toţii şi să ne iubim, iar in anul 2012 când vom păşi pragul uşii şi ne vom îndrepta spre secţiile de votare să nu uităm de Partida Romilor, să nu-l uităm pe domnul deputat care este şi preşedintele Partidei Romilor pe ţară şi preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Cultelor şi a Minorităţilor Naţionale pe ţară, domnul Nicolae Păun care este trup şi suflet pentru romii din ţara românească!
Petru ILIE, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”
Gherghel CORNEL
prim-vicepreşedinte


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor

Mediile școlare ale elevilor vor putea fi încheiate și cu doar două note, după ce ordinul de ministru care modifică Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) în plină grevă generală a angajaților din Educație a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 8 iunie. Modificarea a fost propusă public de Ministerul Educației (ME) marți după-amiază, 6 iunie, ceea ce înseamnă că a fost în consultare publică pentru o singură zi.


Anunțul că ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 a fost trimis de ME spre publicare în Monitorul Oficial a fost făcut tot astăzi. Documentul poate fi consultat mai jos în articol.

Context. Joi, 8 iunie, a fost a 11-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai. Mii de profesori, elevi și părinți au protestat în țară la Arad, Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj. 20.000 de angajați din Educație ies vineri la marș în București.
Potrivit ordinului, „În anul școlar 2022-2023, în situații excepționale, neimputabile elevului sau familiei acestuia, inclusiv în situații medicale care conduc la un număr de absențe de cel mult 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an școlar la o disciplină/un modul, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Până la modificarea ROFUIP pentru anul 2022-2023, ar fi trebuit ca, la o materie, un elev să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul ar fi trebuit să noteze cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.

În ceea ce privește elevii în stare de corigență, ei „vor avea cu cel puțin un calificativ/o notă în plus față de numărul de calificative/note prevăzut la alin. (4) sau, după caz, la alin. (41), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat(ă), de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului școlar”, scrie în ordinul care modifică art. 107, alin. 6 din ROFUIP.

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale, liceale și profesionale au loc în perioada 3-14 iulie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.
„(3) În anul școlar 2022—2023, în situații excepționale, prin derogare de la prevederile art. 55 lit. e), art. 69 lit. c) și art. 127 alin. (1), situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată, de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ, în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală prezentată de învățător/institutor/profesor pentru învățământul primar/profesor-diriginte” – este altă modificare aprobată oficial.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care vor să meargă în SUA

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care vor să meargă în SUA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Statele Unite ale Americii, unde a fost emis, în zona de nord-est, un Cod roşu privind deteriorarea calităţii aerului, din cauza incendiilor de pădure din Canada. De asemenea, sunt înregistrate întârzieri ale curselor aeriene.

Potrivit MAE, în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii (Marile Lacuri, New York, Washington DC, Baltimore, North Carolina, South Carolina) că autorităţile locale au emis un cod roşu, până pe 11 iunie, privind deteriorarea severă a calităţii aerului, din cauza particulelor de cenuşă şi elementelor nocive provenite de la incendiile de pădure din Canada. Fumul de la aceste incendii se deplasează pe sute de kilometri deasupra teritoriului SUA, în zonele din Atlanticul mijlociu, prin nord-est şi părţi ale Marilor Lacuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cea mai severă deteriorare a calităţii aerului afectează zona de la nordul Atlanticului mijlociu până la areale din statul New York şi vestul regiunii New England, inclusiv coridorul New York City – Washington DC.

Calitatea aerului în aceste zone se află în categoriile de risc ridicat, variind de la nesănătos la foarte nesănătos şi periculos, potrivit www.airnow.gov.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în aer liber în ariile afectate de valul de particule de cenuşă şi de elementele nocive cauzate de incendiile respective. Informaţii actualizate despre evoluţia norului de suspensie pot fi accesate pe pagina dedicată https://www.airnow.gov/national-maps/.

Autorităţile americane îndeamnă cetăţenii să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate, iar în cazul necesităţii acestor călătorii să utilizeze masca de protecţie atunci cand se află în spaţiul exterior.

„Din cauza acestor condiţii, au fost înregistrate numeroase întârzeri şi anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autorităţile americane îndrumă cetăţenii care au prevăzute călătorii interne sau internaţionale, în perioada menţionată, să menţină legătura cu companiile aeriene ce operează zboruri de pe aeroporturile din New York, Newark, Baltimore, Dulles – Washington DC, în vederea obţinerii asistenţei şi rerutării zborurilor, după caz, precum şi să acceseze site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american: https://www.transportation.gov/individuals/aviation-consumer-protection/flight-delays-cancellations, precum şi https://www.transportation.gov/airconsumer/airline-cancellation-delay-dashboard”, arată MAE.

Cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Washington: +1 (202) 332-2392, +1 (202) 332-2935, +1 (202) 332-4858, ale Consulatului General al Romaniei la New York +1 (212) 682-9120; +1 (212) 682-9121 şi ale Consulatului General al României la Chicago +1 (312) 573-1315, +1 (312) 573-1181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei Romaniei la Washington, DC: +1 (202) 420-8350, Consulatului General al României la New York: +1 (917) 679-9874, Consulatul General al României la Chicago +1 (312) 307-2923, potrivit sursei citate de News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor webhttps://washington.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

8 iunie| COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba și alte zone din țară: Descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Localitățile vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

8 iunie| COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba și alte zone din țară: Descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Localitățile vizate

ANM a emis joi, 8 iunie 2023, două avertizări cod galben de vreme rea pentru Alba și alte zone ale țării.

Intervalul de valabilitate al alertei este din 08 iunie, ora 12 – 08 iunie, ora 21.
A fost emisă o alertă cod portocaliu pentru județul Alba, mai exact: Zlatna, Abrud, Roșia Montană, Meteș, Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Blandiana, Ceru-Băcăinți;

Elit - Gustul Desăvârșit

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

”Ca urmare a avertizării COD PORTOCALIU, valabil până la: 08-06-2023 ora 21.30 s-a emis mesaj RO-Alert pe raza localității: Abrud, Roșia Montană, Meteș, Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Blandiana, Ceru Băcăinți.

Vor fi averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.”, au precizat reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare