Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Ofensiva tinerilor romi din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Partida Romilor „Pro Europa”, Sucursala Judeţeană Alba, preşedinte Petru Ilie împreună cu liderii partidului şi Consiliul Director, începând cu luna august 2010 şi până în prezent a avut la sediul din strada Muncii, nr. 2A (Flips), 4 şedinţe extraordinare. Ele s-au desfăşurat în noua sală de şedinţă dotată cu 110 scaune, podium cu 3 mese şi 10 scaune pentru prezidiu. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa a 110 lideri din toate comunităţile din judeţ, mediatori şcolari, mediatori sanitari, profesori de limba romani. Au fost prezenţi la ceremonie domnul viceprimar Bogăţan Ion de la Primăria municipiului Alba Iulia, doamna Cristina de la Serviciul Social şi avocatul Partidei Romilor „Pro Europa” Bucureşti, domnii Dobre Constantin şi Marius Constantinescu.
Toate cele amintite mai sus au avut loc în sala de şedinţe a sucursalei judeţene Alba care a luat locul 1 pe ţară, iar lunile septembrie şi octombrie au fost cele mai importante pentru reorganizarea PRPE din judeţul Alba. Au fost înlocuiţi 4 preşedinţi şi 3 vicepreşedinţi pentru neimplicarea în comunităţile de romi şi acestora le cam plăcea să stea cu fundul pe două scaune şi pentru aceste motive au fost înlocuiţi din funcţii următorii:
1. Petaca Alexandru, fost preşedinte Roşia Montană înlocuit cu Nuţă Horea fost vicepreşedinte.
2. Rostaş Costică fost preşedinte Unirea a fost înlocuit cu domnul Lazăr Domi din motive de sănătate (şi acum Rostaş Costică ocupă funcţia de primvicepreşedinte.)
3. Mărginean Viorel, fost preşedinte Blaj a fost înlocuit cu fostul secretar Rupă Alexandru. Mărginean a fost înlocuit din motive de sănătate şi nici nu aude bine şi a devastat bunurile din sediu.
4. Petaca Daniela a fost destituită din motive foarte grave ca şi tatăl ei şi mătuşa acesteia Rodica Bătrâna care stau cu fundul pe două scaune.
5. Bătrâna Rodica, de 12-13 ani este profesoară de limba romani la o şcoală din Roşia Montană. Dânsa la ora actuală ocupa funcţia de mentor şcolar adică pe înţelesul romilor din judeţul Alba se ocupă de bursele copiilor de etnie romă. Dânsa este angajata ANR cu demersurile făcute de la Sucursala judeţeană Alba din anul 2009 cu un salariu de 27 milioane şi din 2009 până în prezent a făcut şi face foarte mari abuzuri pentru elevii de etnie romă. La Sucursala judeţeană Alba am primit 60-70 dosare de la şcolile din zona Gârbova – Câlnic – Sebeş unde sunt peste 5000 de etnici romi, şi mentorul şcolar nu a fost în aceste localităţi niciodată din 2009 până în prezent pentru a propune vreun elev pentru burse şi pentru aceste motive a fost destituită din funcţia de vicepreşedinte al Partidei Romilor „Pro Europa”, Sucursala Alba şi în funcţia pe care o deţine va primi de sărbători o bucurie.
Ţin să informez pe toţi romii din judeţ că la Partida Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba au aderat peste 300 de tineri din judeţul Alba care au primit funcţii de preşedinte de tineret, primvicepreşedinţi, secretari şi vicepreşedinţi. Preşedintă de femei este doamna Lidia Ursu o doamnă bine pregătită din toate punctele de vedere, tehnic, didactic şi pedagogic, iar preşedinte de tineret a fost propus domnul Ciocea Constantin din Alba care este şi manager la Partida Romilor împreună cu d-şoara Bizău Floarea.
Mai informăm pe romii noştri să aibă încredere în Partida Romilor pentru că este cel mai puternic şi mai cinstit partid din ţară şi că au fost angajaţi foarte mulţi tineri romi din judeţul Alba, ca experţi pentru proiecte şi jurişti iar până în anul 2011/2012 tinerii romi vor deveni studenţi proiectanţi de bună calitate. De aceea mă adresez tuturor romilor să fim prieteni cu toţii şi să ne iubim, iar in anul 2012 când vom păşi pragul uşii şi ne vom îndrepta spre secţiile de votare să nu uităm de Partida Romilor, să nu-l uităm pe domnul deputat care este şi preşedintele Partidei Romilor pe ţară şi preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Cultelor şi a Minorităţilor Naţionale pe ţară, domnul Nicolae Păun care este trup şi suflet pentru romii din ţara românească!
Petru ILIE, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”
Gherghel CORNEL
prim-vicepreşedinte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale elevilor de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj: Echipa „The Dreamers”, locul II la concursul Euro Quiz- etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale elevilor de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj: Echipa „The Dreamers”, locul II la concursul Euro Quiz- etapa națională Echipa „The Dreamers”, formată din elevi de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, a câștigat locul II la concursul Euro Quiz- etapa națională, unde au concurat cu alte 177 de echipe. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea