Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha, transfer de senzație la Trentino, campioana Italiei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florian „Bela” Bartha, voleibalistul originar din Ocna Mureș, transfer de senzație la Trentino, campioana Italiei!

Voleibalistul Florian „Bela” Bartha (24 de ani), originar din Ocna Mureș, unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern, va juca în sezonul viitor la campioana Italiei, Trentino Volley. Evoluțiile centrului de la Dinamo la Europeanul din vara trecută, acolo unde România a învins campioana olimpică, Franța, l-au făcut remarcat pe ”tricolor”. Uriașul de 2,06 metri și 23 de ani spune că a ales Trentino pentru istoria sa și pentru că în Italia va putea crește în valoare.

”După părerea mea campionatul italian este cel mai puternic din lume, iar Trentino este una dintre cele mai tari formații din Italia. M-am gândit la șansa pe care o am, să pot să joc la un asemenea nivel”, a declarat „Bela” Bartha pentru FRV.

Trentino este campioana Italiei en-titre, are cinci titluri de campioană a Italiei în vitrină, dar și trei Ligi ale Campionilor. Bela va evolua cu Dinamo în semifinalele campionatului, urmând să întâlnească Arcada Galați, campioana României. Primul meci va fi sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:00, la Galați. În cealaltă semifinală, Rapid – Corona Brașov, se duelează doi jucători din Blaj, Sebastian Micu și Tudor Balu.

Este un pas extraordinar pentru jucătorul din Alba, la formarea căruia au contribuit, pe rând, LAPI Dej (5 ani, în perioada junioratului), Unirea Dej (2019-2021), SCMU Craiova (2021/2022) sau Dinamo (2022/2024). Convocat în ultimii ani, mai precis din toamna lui 2021, la echipa națională a României, Bartha s-a remarcat lângă fileu, fiind o piesă de bază a primei reprezetative a României la precedentul turneu continental, unde „tricolorii” au terminat pe un onorant locul 7. Italienii vor întâlni, într-o lună, pe polonezii de la Jastrzebski Wegiel într-un meci pentru trofeul Ligii Campionilor, iar în întrecerea internă sunt în semifinale. De-a lungul timpului, viitoarea echipă a jucătorului din Ocna Mureș a reușit un palmares impresionant, adjudecându-și de 3 ori Liga ale Campinilor (ultima în 2011), de 5 ori titlul la Campionatul Mondial al Cluburilor (ultimul, în 2019), de 3 ori Supercupa Italiei (ultima în 2022) și Cupa Italiei (ultima în 2013), Cupa CEV, dar și 5 tiluri interne (2008, 2011, 2013, 2015 și 2023).

Sursa: doarvolei.ro și FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea