Rămâi conectat

Curier Județean

Ocna Mureș continuă să investească în turismul local. Un nou proiect de 4 milioane de euro din fonduri europene a fost declarat eligibil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Primăria Ocna Mureș a informat printr-o postare că un nou proiect în valoare de 4 milioane de euro din fonduri europene va fi implementat  până în 2024. Acest proiect prevede punerea în valoare a malului stâng al râului Mureș în zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș și construirea unui parc de relaxare cu specific acvatic.
La sfârșitul lunii august Primăria orașului Ocna Mureș a depus la ADR CENTRU o fișă de proiect pentru domeniul „REGENERARE URBANĂ”, în cadrul exercițiului financiar 2021-2027, fonduri nerambursabile.
Proiectul prevede refacerea, amenajarea și punerea în valoare a malului stâng al râului Mureș în zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș și construirea unui parc de relaxare cu specific acvatic.
Ieri 09.09.2020 Primăria Ocna Mureș a fost informată că proiectul a fost declarat conform și eligibil pentru finanțare.
Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 4.000.000 euro și urmează a fi implementat în perioada 2021-2024.
Scopul proiectului este de a ecologiza și amenaja malul stâng al râului Mureș, dar și de a crea în zona Bazei de tratament un important pol turistic și balneo-climateric zonal și de ce nu, național.
De asemenea, prin proiect se realizează și monitorizarea calității aerului în orașul Ocna Mureș.
Continuăm atragerea de fonduri nerambursabile importante pentru dezvoltarea infrastructurii orașului, astfel încât orașul să redevină o stațiune balneo-climaterică recunoscută pe plan național și internațional, așa cum a fost în perioada de glorie a vechilor „Băi Sărate” Ocna Mureș.
Investițiile în Ocna Mureș continuă și fondurile europene nerambursabile reprezintă un sprijin important pentru dezvoltarea orașului.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea