Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Obligații noi pentru românii care trec granița alături de minori: Informațiile din cazierul judiciar, verificate de poliția de frontieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Obligații noi pentru românii care trec granița alături de minori: Informațiile din cazierul judiciar, verificate de poliția de frontieră

Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care reglementează modificări la legea 248/2005, în sensul instituirii obligaţiei verificării informaţiilor din cazierul judiciar de către poliţia de frontieră, în cazul persoanelor care însoţesc minorii.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 31 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 248/2005, în sensul instituirii obligaţiei verificării informaţiilor din cazierul judiciar de către poliţia de frontieră, în cazul persoanelor care însoţesc minorii.

Prin urmare, legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, litera b) este modificată după cum urmează:

„În urma verificării menţiunilor înscrise în Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar – ROCRIS de către poliţistul de frontieră, acesta constată că însoţitorul a săvârşit anterior una dintre infracţiunile următoare: 1. omor; 2. infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale; 3. infracţiuni privitoare la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; 4. lipsire de liberatate în mod ilegal; 5. infracţiuni privind traficul de droguri sau precursori; 6. trafic de ţesuturi sau organe umane; 7. infracţiuni de terorism”.

Conform legii promulgate, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va modifica în mod corespunzător Normele metodologice de aplicare a legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin hotărârea Guvernului 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea