Rămâi conectat

Ştirea zilei

Oana Badea: Plec la Aiud de la 3.500 de voturi. Teoretic, în 2012, ar fi trebuit să fi fost sancționată de să nu mă văd

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oana Badea, unul dintre posibilii candidați ai PNL la Primăria Aiud, a recunoscut, indirect, că în 2012, a plecat cu un handicap întrucât a candidat din partea PDL-ului – organizație blamată la acea vreme de opinia publică din cauza măsurilor de austeritate aferente perioadei de criză.

Oana BadeaOana Badea, care a pierdut alegerilor locale în 2012 în fața actualului primar, Horațiu Josan, a afirmat, luni, la radio Unirea FM, că a adunat 3.500 de voturi în condițiile în care ”teoretic ar fi trebuit să fiu sancționată de să nu mă văd”, întrucât era candidatul PDL-ului.

”În 2012 când am candidat pentru funcția de primar al municipiului Aiud am reușit să coagulez o susținere de aproximativ 3.500 de voturi, adică omul Oana Badea, în plan politic, a fost validat în 2012. Reamintesc că veneam din Guvernul PDL. Aveam un bagaj destul de important de realizări, dar și multe lucruri care puteau să cântărească greu și negativ în opțiunea electoratului, în opțiunea aiudenilor. Totuși, în fața Alianței USL, am fost cea care am câștigat 3.500 de voturi și am reușit să duc în Consiliul local șase consilieri, Alianța reușind doar opt consilieri, câte patru pentru fiecare partid. Validarea ideii că la alegerile locale omul contează se găsește în rezultatul din 2012”, a afirmat Oana Badea.

”Mult timp după alegeri mă întâlneam cu oameni pe stradă care-mi spuneau ”doamnă, eu v-am votat, cum de nu ați câștigat alegerile?”. Cel care a câștigat alegerile a obținut, dacă bine îmi amintesc, undeva la 4.300 de voturi, deci Alianța USL a adus candidatului 4.300 de voturi”, a completat Oana Badea.

Oana Badea a vorbit și despre demararea noului sondaj la Aiud care-l va include și pe Alin Florea, candidat venit din partea vechiului PNL.

”M-a bucurat o primă validare prin acel sondaj. Ulterior a fost adus în competiție un alt membru al PNL care nu fusese în sondajele dinainte și cred că atitudinea structurii județene a fost corectă, mai facem un sondaj, chiar dacă aparent nu sună bine (…) De când se face politică într-o comunitate lumea îți spune pe nume trei, patru persoane către care se îndreaptă la alegerile locale”, a afirmat Oana Badea.

Oana Badea nu agreează ideea de ”vechiul PNL” și ”fostul PDL” deoarece niciunul dintre vechile partide nu are ascendent asupra celuilalt precizând că este o construcție de viitor.

”Candidații PNL se stabilesc în baza unor reguli pe care structura ierarhică județeană le-a decis, le-a votat, le-a validat și le va pune în aplicare. Această procedură prevede că pentru funcția de primar stabilești candidatul în funcție de sondaj. Nu există un vot care să spună îl vreau pe X sau îl vreau pe Y pentru că din respect față de cetățean care nu are culoare politică trebuie să ți cont de semnalul pe care ți-l dă”, a mai mai precizat Oana Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea