Ziarul Unirea

Oana Badea, omul care face diferenţa

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

 Pe Oana Badea, mulţi o cunosc. Tot atât de mulţi, sau poate mai mulţi, afirmă că o cunosc. Cine o ştie, cu adevărat, poate spune că Oana Badea a fost altfel, dintotdeauna. Fie că era vorba de familie, prieteni sau şcoală. Oana avea mereu ceva surprinzător. „Fata cu codiţe”, îi spuneau unii. „Printre micii şcolari se afla o fetiţă de statură mică, firavă, brunetă şi cu un păr împletit în două codiţe foarte bogate. Aceasta era noua mea elevă, al treilea copil în familia Badea, familie de intelectuali – jurist şi profesoară de limba română”, îşi aminteşte Magdalena Felea, învăţătoarea Oanei.
„Trebuia să devin parte dintr-un grup de copii cu care nu făcusem grădiniţa. Pentru că mama era profesoară de limba română la Colegiul „Bethlen Gabor”, şi acolo făcusem grădiniţa, când m-a înscris în clasa I la şcoala din Micro, cea din apropierea locuinţei, aveam în faţă o mare provocare”, spune Badea.  Timpul le-a rezolvat pe toate. Devenise un fel de lider al clasei: „Foarte mulţi elevi au încercat să o copieze, să fie mereu alături de ea, să-i ceară sfatul, să-i ajute la pregătirea lecţiilor”, povesteşte învăţătoarea Magdalena Felea.
De Oana îşi aminteşte şi profesoara ei de franceză, Rodica Bărbat, cea care o cunoaşte pe şefa de la educaţie încă din clasa a II-a: „Perioada primilor ani de şcoală reprezintă vârsta când se conturează anumite trăsături de caracter, când iese în evidenţă temperamentul. Pe Oana o caracteriza  ambiţia. Dorea cu toată ardoarea să fie în frunte, să obţină rezultate frumoase, atât la învăţătură, cât şi la alte activităţi la care participa. Colegii o îndrăgeau. Avea un fel de a fi care-i aduna pe toţi în jurul ei. Încă de atunci avea curajul opiniilor personale. Fără nici cea mai mică reţinere spunea colegilor, extrem de sincer, tot ce considera ea că trebuie spus.”
După gimnaziul făcut în Aiud, au urmat anii de liceu: pedagogicul din Blaj. De care Oana este extrem de mândră. Despre timpul petrecut acolo, alături de colege, apoi despre profesorii ei, despre internatul liceului are întotdeauna o poveste de spus. „Îmi amintesc, parcă ar fi acum,  momentul în care, în sala Casei de cultură din Blaj, s-a întrerupt curentul. În bezna rece, corul liceului şi-a dus până la capăt recitalul, sub îndrumarea mereu veselă a profesorului Cisteian”, se destăinuie Oana Badea.
Directoare a Liceului Pedagogic „Gheorghe Şincai” Blaj între anii 1982-1990, Natalia Comşa îşi aminteşte bine de eleva de liceu Oana Badea. „O vioiciune a privirii trăda iuţeala gândului şi se concretiza într-o spontaneitate a comunicării intercolegiale sau în comunicarea cu profesorii, ceea ce a situat-o chiar din anul întâi între elevii de nădejde ai liceului. Competitivă, a făcut parte din lotul olimpic, reprezentând şcoala, anual, la concursurile şcolare, la mai multe discipline de învăţământ. Învăţa temeinic şi raţional, fiind între premianţii clasei în toţi cei patru ani. Obiectivă până la a sacrifica relaţiile cu unii colegi şi chiar cu unii profesori, „se bătea” pentru adevăr, dreptate, corectitudine şi, mai ales, pentru drepturile elevilor interni”, povesteşte, la rându-i, Natalia Comşa.
De la bancă, la catedră, nu a mai fost decât un pas pentru Oana Badea, proaspăt absolventă de pedagogic. Îşi aminteşte şi acum ziua în care a călcat în sala profesorală a Şcolii „Axente Sever” Aiud nu în calitate de elev, ci de colegă a foştilor profesori. „Emoţionante, dar şi delicate, primele experienţe alături de cei pe care îi ştiam din cu totul alte ipostaze”, îşi aminteşte Oana Badea.
Elevii pe care i-a îndrumat îţi povestesc cu drag despre Oana Badea. Asta, pentru că între ei s-a stabilit nu doar legătura ce ţine de şcoală, ci, mai ales, un soi de legământ, pentru depăşirea propriului dascăl. „Dacă ar fi să încep precum Creangă, aş zice: nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la „doamna învăţătoare” realizez că am avut şansa, pe care alţii poate, nu au avut-o, de a porni la drum cu dreptul”, începe fosta ei elevă, Nicoleta Mariş, povestea despre doamna învăţătoare. „Doamna învăţătoare era mereu în ton cu vremurile, îi plăceau lucrurile inedite, spontane. Un lucru însă aş vrea să subliniez, încrederea pe care ne-o oferea nouă, elevilor, şi mie, personal. Mi-a dat un sentiment de siguranţă şi de încredere în mine care mi-a fost, ulterior, de mare ajutor”, continuă fosta elevă.
Perseverentă, aşa cum o cunosc prietenii şi colegii, Oana Badea a vrut mai mult şi a devenit studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj. Ca profesor pentru discipline economice la Colegiul Tehnic din Aiud, s-a bucurat nespus când o colegă, al cărei fiu i-a devenit elev, i-a confirmat că metoda de predare îl face pe copil să înţeleagă. De data aceasta, provocările au fost cu totul altele. Un singur lucru a  păstrat însă: un alt fel de a preda.
Acum, Oana Badea este între cei care iau decizii pentru învăţământul preuniversitar românesc. Nu-i deloc simplu, dar e o responsabilitate pe care încearcă, zi de zi, să o ducă la bun sfârşit. „Mă pot întoarce oricând în sala de clasă, în faţa zecilor de perechi de ochi întrebători, şi pot susţine că hotărârile luate vor  face şcoala mai bună. Nu m-am desprins niciodată de realitatea de la clasă şi îmi culeg feed-back-ul de la colegii cu care am dezbătut întotdeauna problemele şcolii. S-a stabilit un soi de încredere şi reciprocitate, care mă face să fiu mai sigură atunci când mă consult cu ei. E o construcţie de ani de zile. Pentru mine, Aiudul, cu amintirile şi prezentul lui, nu este niciodată departe”, adaugă Badea.
Prin natura funcţiei, de o vreme locuieşte la Bucureşti, dar e mereu cu gândul la Aiudul natal. Aici îi este familia, prietenii, locurile dragi ei. Şi întâmplările cele mai dragi ei, tot la Aiud s-au petrecut.
Despre Oana Badea, nu puţini sunt cei care au auzit. Doar o parte o cunoaşte. Însă, câţi o ştiu cu adevărat? Cei care o cunosc pot afirma că oriunde este Oana Badea, e omul care face diferenţa.

Adriana MUREŞAN

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citate memorabile din Noaptea de Sânziene, de Mircea Eliade: Nu poți iubi niciodată doi oameni în același timp. Iubești pe rând, când pe unul, când pe altul

Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene, citate memorabile Sânzienele, sărbătorite în fiecare an 24 iunie, sunt fiinţele supranaturale cu puteri magice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

83 Comentarii

:) 20 martie 2012 at 21:28

Cati bani/ ce le-a promis d.na badea respectivilor pt. aceste cuvinte??? :))

HH 21 martie 2012 at 11:09

DACA ESTE O INVATATOARE BUNA SA SE INTOARCA SI SA-SI PRACTICE MESERIA !

aiudean 21 martie 2012 at 15:09

Numai asa ca zici tu, nu?

?.'.? 20 martie 2012 at 21:34

Sunt OAMENI care stiu contrariul.La Poiana Aiudului sunt ceva Familii care au alta parere.
Atentie la cum va laudati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gogu* 20 martie 2012 at 21:56

tovarasa muresan ai facut o oda care l-ar face sa rosasca si pe tovarasul ceausescu, mai rar atata pupincurism revarsat pe fiecare centimetru patrat din articol.
de fapt uite cine este tovarasa educatoare badea ajunsa in functie pe criterii politice:
-este cea care a semnat pentru desfiintarea de scoli in limba romana si infiintarea de scoli in limba maghiara cu clase cu un singur elev
– este cea care a consimtit la scindarea pe criterii etnice a Univ de medicina din Targu Mures
– este cea vinovata de brambureala din invatamantul romanesc

dana 20 martie 2012 at 22:15

Tovarasu Gogu, ai putea accepta ca exista oameni care te pot contrazice, cu argumente?

@gogu ...de la scularie? 21 martie 2012 at 12:43

ma tata tu esti gica (gogu)contra!
separarea scolilor romanesti de cele unguresti au fost pastorite de psd urmate de conventie si pnl…care s-au infratit in draci cu aceiasi udmr-isti pt un singur scop : ciolanul!
ceea ce vedem acu e rezultatul prostiei politicienilor romani de pana acum!
De ce nu poti accepta ca o femeie poate conduce mai bine decat niste barbati care nu prea le-au avut cu administratia orasului aiud!
Tu te-ai plimbat sa vezi cum arata orasul? fa o comparatie intre blaj si aiud daca esti realist!vezi si de investitii sunt in blaj!apoi vorbeste…daca nu taci !

?? 20 martie 2012 at 21:58

curgeau lacrimile pe obrajorii mei citind cuvinte atit de frumoase despre doamna Badea care de mic copil a fost subsecretar de stat……

sint impresionat pina la lacrimi, cu greu imi revin dupa ce citesc aceste cuvinte in care daca inlocuim numele Oanei Badea cu numele lui Kim Ir Sen, Kim Jon Il sau Kim Jon Ul, sensul ramine acelasi.

Doamna Badea nu stie decit sa fie penibila. O tzatza ieftina, de cartier, care s-a trezit peste noapte mare doamna la Bucuresti si acum se crede egala Elenei Ceausescu.

Bravo Madame…..baga mare, esti pe drumul cel bun.

Aurelian 20 martie 2012 at 22:01

Cat de penibila poti sa fi cucoana , sa-ti scrii singura un articol siropos , sa faci piesa de teatru ca la agradinita.Cat de penibil
La ce va puteti preta pentru cateva voturi.Jenant

Aurelian 20 martie 2012 at 22:03

Cine ii derbedeul care posteaza cu numele meu?

gogu* 20 martie 2012 at 22:04

Sava Dorin, consilier la prefectura.

Aurelian 20 martie 2012 at 22:27

Nu cred, cred ca ii un „gogu” din argou!

dana 20 martie 2012 at 22:19

Cat de prost crescut trebuie sa fii sa jignesti persoane prin mana carora au trecut multime de copii, acum parinti? Foarte prost crescut!

Iancu 21 martie 2012 at 20:52

ai dreptate Aurelian!

tov. Stalin 20 martie 2012 at 22:19

Mult iubita si stimata tovarasa academician doctor educator, doctor honoris causa, savant de talie mondiala, femeie si mama, secretar de stat Oana Badea, va aducem un prinos de recunostinta pentru activitatea neobosita pusa in slujba poporului pedelist, sunteti o chezasie pentru nenorocirea copiilor nostrii si ruinarea definitiva a invatamantului romanesc.
Va multumim ca existati!

nostalgicul 20 martie 2012 at 23:30

super comentariu!!!!!!!

gicu 21 martie 2012 at 14:34

Super de dracu!
Te lauzi tu pe tine folosind un alt pseudonim!

Aurelian 20 martie 2012 at 22:35

Sunteti doi nesimtiti care semnati cu numele meu , bine cu doamna asta din articol sunteti chiar trei pe o pagina.Compunerea este buna , cam multe personaje , nu mai stii cine scrie si cine se destainuie , dar una peste alta pe mine ma bucura ca o minoritara plecata de jos a ajuns sa evolueze de la o simpla invatatoare la o invatatoare foarte buna , pentru ca nivelul e clar asta este.Ca este factor de decizie in educatie este o intamplare trista pentru toata lumea , inclusiv pentru ea , portocaliul care a propulsat-o s-a maronit de tot si a stropit cate putin pe fiecare dintre noi. A , sa nu uit , daca va castiga la Aiud nu va fi decat o inlocuire a unui pinguin pueril cu o penibila.

horatiu 20 martie 2012 at 22:42

Ada, nu te mai chinui pentru ca ti se recunoaste stilul!

gicu 21 martie 2012 at 14:36

Care Ada mă? Eu sunt Aurelian.

Nelu 20 martie 2012 at 22:37

Multe vorbe aruncate in „dorul leli”. femeia aceasta dupa cum vad evolutia ei este mai barbata decat toti cei care semnati cu nume de barbat. O fi facut si ea greseli. Nimeni nu cred ca poate spune ca este fara de greseala. Din cate o stiu eu ea este ambitioasa exact cum se spune in acest articiol cam laudativ, este adevarat. Oricul este o alternativa la conducerea municipiului. Cred ca avem nevoie de o schimbare. Ca aceasta scimbare este in bine o sa vedem, mai rau nu se poat, cel putin teoretic.

BGA 20 martie 2012 at 22:57

Nu o cunosc pe doamna respectiva dar, dupa citirea articolului, mai tare mi se trezesc suspiciunile decat admiratia. Tonul laudativ este dezgustator si nu ii aduce niciun prinos. Oamenii mai pot sa citeasca si printre randuri, dna jurnalist, sau poate ati uitat c-am iesit din epoca comunista unde trebuia sa inghiti ce ti se spunea, asa cum ti se spunea. Bravo tov. Stalin de mai sus, un comentariu pe masura articolului…

EU 21 martie 2012 at 14:50

Ce sa spun, ca au curs fondurile in vremea lui Tariceanu de n-am mai stiut la Aiud ce sa facem cu ele!
Va fi consiliul judetean si primaria PDL si e destul.

Aurelian 20 martie 2012 at 23:04

Stie d.na OB cum s-au ocupat posturile in invatamant?De ce accepta abuzurile,daca se crede asa corecta?

umilinţă 20 martie 2012 at 23:22

Cel mai penibil articol de ziar pe care l-am citit vrodată!!!!!!!
D-nă învăţătoare Magdalena Felea, Doamnă profesoară Rodica Barbat, cum puteţi să vă înjosiţi în halul acesta???????? Acest articol este o propagandă greţoasă dinainte de 1989!!! Nu vă este ruşine să o repetaţi?????Sau încă nu v-aţi dezmeticit din vremurile acelea?????

Valy 21 martie 2012 at 14:40

Dar tu cine mai esti mai „umilinta”?
N-au voie doamnele respective sa-si spuna parerea?

umilinţă 20 martie 2012 at 23:28

Dacă nu făcea politică, cu siguranţă că directoarea Natalia Comşa nu-şi aducea aminte de ea!!!Penibil!!!!!!!!!!!!

aiudean 21 martie 2012 at 15:12

Da de unde stii tu asa sigur?

EU 21 martie 2012 at 6:59

Ma uimeste faptul ca prin definitie despre unii politicieni trebuie sa vorbim numai negativ. Ca atunci cand este laudat Atanasiu, Potor pana si Buglea nu e nimic rau. Ca desi suntem sufocati in ziar de articole cu si despre liderii USL nu e nicio suspiciune. Faceti exercitiul de a numara articolele zis-laudative despre Oana Badea in ultimul an si interviurile clar negociate despre oricare lider USL. Apoi trageti concluzii!

vlad tepes 21 martie 2012 at 7:27

rusine pentru un asa omagiu comunist …de fapt nu ai la ce sa te astepti de la asemenea specimen uitativa la poza (se inspira de la icoane …este dusa oricum )mie rusine sa vad ca exista si astfel de aiudeni … VOTATI ….O.B.-ul

EU 21 martie 2012 at 7:49

Rusine ar trebui sa va fie dumneavoastra. Invatati sa scrieti corect in limba romana. Cand votez ma intereseaza omul din spatele imaginii de politician. O abordare noua de comunicare pe care o salut. Recomand ziarelor sa prezinte mai multe portrete de politicieni care cer votul.

asa si asa 21 martie 2012 at 8:10

oana…iar apelezi la modelul Elena Udrea? Iti scrii singura comentarii si te pretinzi propria ta admiratoare….Jenant

EU 21 martie 2012 at 8:37

Credeti ce vreti. Vom vedea la sfarsit cine are dreptate. Tot este o zi in care se numara voturile. atunci nu poate vota doamna Badea pentru toti.

Ilie Craiu, Aiud 21 martie 2012 at 7:53

In disperare de cauza, PDL baga la inaintare o femeie fara moralitate, fara coloana vertebrala, una care a sustinut politica guvernului de mutilare morala a invatamantului romanesc. Acum, speriati ca vor iesi de la guvernare, mai incearca sa obtina voturi la locale. Domnul Josan este mult deasupra pretentiilor dumneaei Oana si va castiga detasat.
Articol intr-adevar penibil! De moralitatea unor doamne ce sa mai vorbim!Rusinos!

Nelu 21 martie 2012 at 8:26

Craiule esti mare crai. „De moralitatea unor doamne ce sa mai vorbim!Rusinos!” Pai ce inseamna lipsa de moralitate? Femeia asta, din cate stim noi nu a fost gasita la sosea in motel cu sotul alteia si parca nici nu si-a schimbat partidul in functie de interese ca altii. Din punctele acestea de vedere Josan este intradevar Josan este cu mult deasupra multora. Are palmares… Rusinos!

Ardeleanu 21 martie 2012 at 8:31

Nu înţeleg ce deranjează pe opozanţi încercarea de a creiona trăsăturile unui posibil candidat la o funcţie publică. Oricum şi din postura de secretar de stat trebuia făcută o caracterizare a celeia care şi-a asumat responsabilitatea de a reforma învăţământul românesc ,greu încercat în ultimii 20 de ani de nonvalori şi de reforme doar în scopuri electorale.Mă bucură cele aflate din articol şi consider că merită să continue activitatea în minister , dar şi Aiudul ar avea de câştigat având un asemenea gospodar în fruntea sa.

Emil Bobu 21 martie 2012 at 8:43

Bravooo! Cea-u-ses-cu PCR! O, pardon, BA-SES-CU PE-DE-LE, uraaa, uraaa !!!

Ardeleanu 21 martie 2012 at 9:00

Uite cum se deconspiră comuniştii!!!Emil Boc, la groapa de gunoi a istoriei cu tine şi tovarăşii tăi!

Nasu 21 martie 2012 at 8:50

Un om care a reusit sa ajunga secretar de stat si sa aiba un cuvant destul de greu in politica nationala este totusi un om care demonstreaza faptul ca poate. Inclin sa cred si eu, vazand temerile si criticile aduse doamnei Oana Badea, ca dumneaiei este intradevar o candidata care ar putea sa-l dea jos pe josan si care are potentialul de a face ceva pentru Aiud.
Domnule Ardeleanu, cred ca aveti dreptate cand spuneti ca am fost condusi de nonvalori. Exemplu ma clar ca Aiud nu exista, in afaraa catorva investitii facute pe vremea lui Crisan si a celor initiate de Rusau la noi in municipiu nu s-au prea facut multe fapt ce dovedeste valoarea celor care ne-au administrat. Cred ca ar trebui facut ceva in acest sens, ne trebuie o schimbare.

Cora 21 martie 2012 at 9:03

Daca nu as fi citit tot articolul, dintr-un paragraf de pe la inceput, in care Oana era vazuta de mic copil altfel, as fi zis ca se vorbeste despre ea ca despre o persoana cu dizabilitati. Frumoasa descriere… li s-ar potrivi multor copii, cu sau fara codite. Multi sunt determinati, perseverenti, multi au rezultate extraordinare la olimpiade, spre ciuda lui Basescu care spunea ca scoala romaneasca produce tampiti si in contradictie cu Oana Badea care crede ca dascalii au salarii prea mari. Cu salarii de mizerie, dascalii din Romania mai fac performanta. Sunt de acord ca doamna Badea poate fi o buna invatatoare. Dar specializarea ulterioara in Stiinte Economice, facuta pe bune, nu contest, nu are relevanta in cariera ei de dascal. A fost cumva economist? Manager de firma? A predat stiinte economice? Ma indoiesc. Nimic din performantele domniei sale in cariera didactica nu a recomandat-o pentru o functie acordata pe criterii politice. Din postura de secretar de stat a participat cu implicare si determinare la toate politicile basiste de „reformare” a sistemului de invatamant. Nici coditele, nici notele la franceza si in niciun caz performantele de la minister nu sunt relevante in contextul candidaturii la primar. Nici macar in calitate de parinte nu cred ca intelege cat de ravasit este invatamantul, pentru ca fiul ei este la Aiud, in timp ce domnia sa este la Bucuresti… E bine ca e pregatita sa se intoarca la clasa, pe salariul acela mare pe care il iau acum cadrele didactice. Acolo se va si intoarce pentru ca nu are nicio oferta, nu se pricepe, nu cunoaste, nu intelege ce trebuie sa faca un primar. Mai ales unul de opozitie asa cum ar fi ea daca prin absurd ar avea o sansa la primarie.

Nasu 21 martie 2012 at 9:20

Cora draga, lasa ca stie Josan. Ne-a demonstrat in acesti ani. Ai vazut ce trotuare avem? Ai vazut ce parca avem? Ai vazu cate locuri de munca a creat din cele pe care le-a promis? Ai vazut cati investitori a atras? Ai vazut cum a fost vanduta Metalurgica de liberalii lui, Atanasiu si gasca? Ai vazut ce modernizari a facut el? Sti cate procese verbale a semnat pentru receptia proiectelor inbitiate de Rusu? (Ma mir ca amaratul ala rabda o hotarare ciudata si-l sustine pe Josan. Mai mare umilire nu exista)
Da Oana Badea o fi buna de invatatoare, dar de unde sti tu ca nu este buna sa-i invete pe predecesori sai primari ca se poate face si in Aiud cate ceva.

bembea 21 martie 2012 at 9:56

Oana Badea face diferenta…..inspre mai rau,nu inspre mai bine

Observator 21 martie 2012 at 10:02

Citez:

„Oana Badea, e omul care face diferenţa.”

Tocmai ca nu face DIFERENTA.

De cand e la conducerea ministerului a marit NORMA didactica (a profesorilor cu gradul I si 25 ani vechime) de la 16 ore/sapt la 18 ore/ sapt.

Daca doriti VOTURI de la dascalii aiudeni, faceti rapid aceasta corectura doamna Secretar de stat!

altfel, nu prea avem motive sa va votam.

Maria 21 martie 2012 at 11:45

Desi ar fi un GEST mic, trecerea de la 18ore/sapt la traditionalele 16 ore/sapt, ne-ar face, intradevar, sa credem ca Oana Badea „poate face diferenta”.

* 21 martie 2012 at 12:10

Depinde de criteriile pe care le folosesti in analiza. Unele sunt obiective altele sunt subiective.

Aurelian 21 martie 2012 at 12:22

Bine le-a facut profesorilor, ca au atat de mult timp liber, ca nu stiu ce sa faca cu el, produc analfabeti in clase, dau lectii pe forum, si s-au bagat in politica pana in gat! In Occident norma didactica este de 36-40 ore saptamanal! Profesorii raman cu elevii si dupamasa in clase , ca sa-si faca elevii lectiile si sa invete pentru a doua zii. Daca eleii si parintii elevilor vor consultatii suplimentare au firme private care pentru 50 €/luna ii consiliaza de 2 ori pe saptamana cate 2 ore.

Observator 21 martie 2012 at 14:25

Mă omule cu nume de Aurelian!

De ce intri intr-un DOMENIU de care habar n-ai???

Si-n Romania NORMA de munca, in invatamant, este de 5 zile x 8 ore/zi = 40 ore.

Stai omule deoparte si nu-ţi mai băga nasul in tote problemele sau articolele care apar pe forum si esti neinformat!

Aurelian 21 martie 2012 at 21:06

Poate ca normas pentru elevi ii de 30- 40 de ore pe saptamana, facuta sa nu concedieze dascali, ca au o programa stufoasa, dar pentru dascali ii de 18 ore /saptamana.

Observator 21 martie 2012 at 21:49

Pai tu chiar esti un mare PROST!
Iti spun realitaea din domeniul pe care-l cunosc atat de bine si tu iar revii cu palavrele tale!

Aurelian 21 martie 2012 at 15:58

Nu dragul meu, in Occident nu ai teme acasa nici pentru elevi si nici pentru dascali, ei rezolva totul in sala de clasa, iar vara profesorii cat si elevii participa la asa numit scoala de vara, si nu au 3 luni de vacanta!

Nasu 21 martie 2012 at 22:31

Aurelian, am lucrat si eu ca si suplinitor in invatamantul romanesc. Nu pot sa-ti dau dreptate. Sti de ce? Deoarece acel timp liber dat profesorilor este alocat pentru ca acestia sa se prergateasca sa dea piept cu unii „destepti” ca tine.

Robespierre 21 martie 2012 at 10:36

Nu contest o anumita abilitate stilistica a autoarei articolului, Adriana Muresan, dar in ceea ce priveste demersul moral va rog sa ma credeti ca rar am vazut atatea „limbi”, atata pupincurism, laude si osanale.
Incepand cu copilaria( fetita cu codite), trecand prin adolescenta, prin tinerete si ajungand, apoteotic, la desavarsirea maturitatii ca soptitoare a trogloditului Funeriu, intreg articolul este o oda slugarnica, aproape gretoasa, adusa unui om, pana la urma simpu, comun, banal.
Citind articolul mi-am adus aminte de apologetii ceausisti care ii infrumusetau acestuia si sotiei sale biografia cu elemente din copilarie( vezi lupta lui Ceausescu din frageda pruncie, sau modul cum il purta politia din post in post, ori implicarea tinerei Elena im impartirea de manifeste).
Repet, daca stilistic as putea admite un astfel de text, demersul moral, cetatenesc, al autoarei este execrabil, penibi,gretos.
Iar faptul ca tenta electorala a acestui demers este stravezie,incontestabila, face si mai gretos acest demers, acest articol care, pana la urma, ar fi meritat o nota de 5-6 ca si compunere scolara la liceul pedagogic, sub titlu: „Devenirea unui om: de la fetita cu codite si privire agera la un mare om de stat”.
Si, oameni buni, acesta e numai inceputul. O sa vedeti osanale si ode ridicate balbaitului Atanasiu ( si feciorelnicei sale consoarte)sau „darzului” laptar care o distrus insasi ideea de stanga in judet. Va sa nu mai vorbim de bafisele de pe care ne zambesc ipocrit un Roman, un Nistor, si ne vor zambi la fel de ipocrit un Hava sau Dumitrel.

* 21 martie 2012 at 12:08

Nu subscriu celor spuse de dumneavoastra.

Robespierre 21 martie 2012 at 14:08

Dar nici nu-i nevoie sa subscrieti, dle…nimeni!

Corect 21 martie 2012 at 14:31

Subscriu eu insa, Robespierre, ca de obicei ma deconecteaza comentariile tale! As completa insa putin „replica” ta catre Aurelian (de mai jos), Aurelian, care, desi imberb, citindu-i multiplele si maniacele-i comentarii, am constatat ca, de fapt ii plac „barbile”…! Te saluta cu consideratie, batrane zimbru, C!

* 21 martie 2012 at 14:53

Libertatea de exprimare ne este egala. Nu subscriu celor spuse de dumneavoastra.

Robespierre 21 martie 2012 at 15:11

Dle, sunteti dat naibii…
Daca nu sugiscrieti, nu sugiscrieti… E dreptul dvoastra…Dar nu cred ca e necesar sa ne-o spuneti… era important daca… sugiscrati…

Robespierre 21 martie 2012 at 15:23

Aceasi insutita consideratie, draga omule… corect, din partea batranului zimbru „R”.
Deaspre Aurelian ce sa mai zic? Poate: lasa-ne!, lasa-ne!

* 21 martie 2012 at 15:31

Daca se dorea o gluma, nu v-a reusit. Nu subscriu genului dumneavostra de comunicare.

Aurelian 21 martie 2012 at 12:15

Pentru acest comentariu, domnule Adrian Suciu, sigur ca te propune Eutanasiu pentru o prima extra la Parlament!

Robespierre 21 martie 2012 at 14:10

Aureliene, esti un imberb daca il confunzi be batranul zimbru „R” cu nustiu ce Adrian Suciu

daniel 21 martie 2012 at 10:38

Cred ca a trecut vremea in care ne alegem conducatorii pe ochi frumosi. E cazul sa trecem la treaba si sa analizam bine candidatii pentru alegeri. Avem nevoie de buni manageri cu rezultate palpabile in spate, nu de cei promovati pe criterii politice. E si cazul d-nei Badea. O fi d-na foarte capabila dar mai intai ar trebui sa dovedeasca asta in posturi de importanta putin mai mica decat primaria unui oras. A rupt cumva gura targului din pozitia sa de secretar de stat? Este un functionar anonim pus acolo pe criterii politice si care a participat la asa zisa reforma funebra, reforma ale carei rezultate sunt zero barat. Eu cred ca trebuie sa dovedeasca mai mult de atat inainte de fi aleasa primar, o functie cu mare putere de decizie. S-a dovedit ca oricine poate fi primar. Rezultatele mandatului insa le suportam noi.

ioan 21 martie 2012 at 12:03

Nasule nu le mai plange tu de mila lui Josan si lui Rusu ,banuiesc ca doi pot sa faca mult mai mult decat tine daca nu cumva te numesti OANA BADEA!

Nasu 21 martie 2012 at 22:24

Daca mi-as fi facut operatie de schimbare de sex, poate ma autodenumeam Oana. Ceea ce trebuie sa sti este, dupa parerea mea, ca Rusu a fost primar de primar, Josan omul care aprofitat de ceea ce a facut el. Oana, asa cum este ea este o alternativa cu mult mai buna decat ceilalti doiu. Are in plus fata de ei calitatea de a fi aiudeanca si dupa cum vad eu aiudeni au patriotism local dezvoltat. Deci….

rudotel 21 martie 2012 at 12:13

ESTI O NERUSINATA………..CARE FACE CUM A FACUT CUCOANA UDREA……CAND SE LAUDA SINGURA……….AUZI………DACA TE DAU ASTIA AFARA DIN INVATAMANT SI NU CASTIGI ALEGERILE DE LA AIUD……..ITI DAU UN PONT………S-O INVETI PE EBA SA VORBESTE BINE ROMANESTE………SI O SA AI MULTE SUCCESURI………..auzi..>fetita cu codite>….esti chiar tupeista……..

Administrator 21 martie 2012 at 12:26

@rudotel

as avea DOUA rugaminti la tine…

1. posteaza LA SUBIECT (asta vizavi de celelalte 2 posturi ale tale de azi)
2. RENUNTA LA LITERELE MARI.

multumesc!

vasi 21 martie 2012 at 13:12

OB lasane si dute si fa-ti codite.ciuma portocalie!!!

Ion 21 martie 2012 at 14:02

La facultate nu i-a remarcat nimeni meritele? Sau universitarii nu se prostitueaza ca dascalitele din judetul Alba? O mare dezamagire profesoarele Barbat si Comsa, care au omagiat o secretara de stat numita pe criterii politice asa cum era omagiata Ceauseasca.

* 21 martie 2012 at 14:57

Unii sunteti bolnavi pur si simplu. Nu mai jigniti persoane care nu merita acest lucru. Nu a omagiat nimeni pe nimeni. De ce nu puteti accepta ca asta este parerea lor?

Robespierre 21 martie 2012 at 15:19

Dle Nimeni,
Nu cred ca unii… e bolnavi doar pentru ca-si… exprimeaza( sic!) opiniile.
Poate ca distinsele doamne profesoare l-au dezamagit pe dl Ion, care, probabil le stia mai cu coloana si nu atat de obediente.
Oricum opinia lui Ion referitoare la faptul ca doar profesoarele din generala si liceu au ridicat ode si ditirambe, distinsei „soptitoare”, merita avuta in vedere. Desigur, dvoastra aveti tot dreptul din lume sa nu… sugiscrieti opiniei dlui Ion.

* 21 martie 2012 at 15:46

Daca ai coloana, ai coloana si nu se pune la indoiala ceea ce spui.

Aiudeanul 22 martie 2012 at 7:06

Ce te revolta punct mic si negru?Faptul ca nu suntem obedienti toti aiudenii?Ca NU suntem membrii pdl?Opiniile,punct mic si negru,sunt evidente.Oana B.NU!

EU 22 martie 2012 at 15:58

Dar cu proasta crestere ii face sigur pe unii ca dumneavoastra.

ezio 21 martie 2012 at 20:28

penibil… nesimtit de penibil.

EU 22 martie 2012 at 6:29

Asa este, sunteti penibil, jenant.

victor 21 martie 2012 at 20:53

Romania tara pitzipoancelor si a cocalarilor.

EU 22 martie 2012 at 6:32

Va referiti desigur la cei care nu respecta un limbaj decent in aceste comentarii.

Aiudeanul 22 martie 2012 at 7:12

Pudoarea ta”eu-le”este demna de cauze mai bune.Daca ai fi impartial m-as ralia opniilor tale.Constat insa ca nu esti impartial.In aceasta situatie te sfatuiesc fie sa comentezi partizan fie in mod critic.Salut.

EU 22 martie 2012 at 7:48

Nu e vorba despre ”pudoare”. Este vorba despre decenta limbajului in care exprimi pereri. Nu cred ca e cazul sa vorbim despre partizanat. Daca votez si cu cine este problema mea.

EU 22 martie 2012 at 7:53

”pareri” am vrut sa scriu

tremontini 22 martie 2012 at 9:32

apoi dupa ce citesc articole de genul acesta, incep sa cred din ce in ce mai mult ca sfarsitul lumii e aproape… a innebunit lumea…

EU 22 martie 2012 at 15:53

Multi altii nu te cunosc pe tine si nici nu ai excelat prin comentariu. Cum s-ar spune: e meci nul.

Aurelian 25 martie 2012 at 13:59

Ce salariu ai „maimuta dracului”?

Comentariile sunt oprite