Rămâi conectat

Politică Administrație

Oana Badea cere soluționarea conflictului de la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secretarul de Stat în Ministerul Educației, Oana Badea, reacționează la nemulțumirile cadrelor didactice și ale părinților elevilor de la școlile ”Singidava” și nr. 2 din Cugir și îi solicită inspectorului școlar general să intervină în medierea conflictului dintre profesori, părinți și Consiliul local Cugir.

Oana Badea atrage atenția opiniei publice că, de la un punct, decizia Consiliului local Cugir intervine brutal în zona de manifestare a cadrelor didactice și a părinților, neținând cont de opțiunile acestora și de prevederile legale în vigoare.  Secretarul de Stat amintește că, potrivit Legii Educației Naționale, în luarea deciziilor care privesc viața școlii, trebuie să existe un dialog nemijlocit între consiliul profesoral, comitetul de părinți și autoritățile administrației publice locale. ”Ceea ce, constat cu dezamăgire, nu există.  Nimeni nu poate pretinde că decizia a fost luată cu acordul tuturor, de vreme ce a existat o masivă luare de poziție împotriva proiectului. Directorul și consiliul de administrație al școlii trebuie să țină cont, în optimizarea procesului didactic, de propunerile consiliului profesoral”, precizează Oana Badea.

Demnitarul consideră că, în luarea oricărei decizii care privește elevii, interesul acestora trebuie să fie prioritar, și nu altul. În consecință, Oana Badea face un apel la consilierii locali din Cugir să reanalizeze proiectul și să țină cont de opțiunile părinților și ale profesorilor. Mai mult, Secretarul de Stat îi solicită inspectorului școlar general să gestioneze conflictul de la Cugir, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, rețeaua școlară se organizează cu avizul conform al inspectoratului școlar.

”Cred cu tărie că, de cele mai multe ori, nu legile sunt prost făcute, ci aplicarea lor este deficitară. De aceea, intervenția inspectoratului școlar Alba se impune pentru normalizarea situației”, încheie Secretarul de Stat Oana Badea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea