Rămâi conectat

Actualitate

Oamenii, rugați de OMS să poarte masca și în CASĂ de sărbători. Reuniunile de familie nu sunt indicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Purtarea măștii de protecție la reuniunile în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului – în Europa -, a fost recomandată miercuri de Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS), și se avertizeză la un ”risc mare” de intensificare a pandemiei la începutul lui 2021, în contextul în care mai multe ţări din Europa se confruntă cu o intensificare a contaminărilor cu câteva zile înainte de sfârşitul anului, relatează AFP, conform Mediafax.

Având în vedere evoluţia pandemiei covid-19 în Europa, ”există un risc mare al unei noi intensificări în primele săptămâni şi luni ale lui 2021”, avertizează într-un comunicat filiala europeană a OMS.

OMS Europa îndeamnă la ”purtarea măştii de protecţie şi la distanţare socială” în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului.

”Poate părea incomod să se poarte o mască şi să se practice distanţarea fizică în prezenţa unor prieteni şi membri ai familiei, însă acest lucru contribuie în mare parte la garantarea faptului că toată lumea rămâne în siguranţă şi sănătoasă”, dă asigurări organizaţia.

În măsura în care este posibil, adunările este necesar să aibă loc afară, recomandă OMS.

În cazul în care au loc în interior, este importantă o limitare a numărului invitaţilor şi de o ventilare bună, în vederea limitării riscurilor, sfătuieşte organizaţia.

Regiunea Europa a OMS – din care fac parte 53 de ţări, inclusiv Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri şi aproape 500.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei, potrivit organizaţiei.

În ultimele şapte zile, aproape 1,7 milioane de cazuri noi au fost înregistrate şi peste 34.500 de morţi.

Odată cu apropierea Crăciunului, noi ”baterii” de restricţiiintră în vigoare, miercuri, în mai multe ţări europene, în vederea opririi unui nivel de contaminare cu covid-19 considerat îngrijorător – Germania închide magazinele considerate neesenţiale, iar Regatul Unit închide puburile şi restaurantele.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea