O singură primărie din Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare

O singură primărie din cele 78 din județul Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare. Este vorba de comuna Ceru Băcăinți, una dintre cele mai depopulate din țară, în care locuiesc 270 de persoane, majoritatea vârstnici.

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit asigurări de la Consiliul Județean Alba că oamenii din Ceru Băcăinți nu vor suferi din cauza ninsorilor.

”La momentul de față, o singură primărie, și este vorba de Ceru Băcăinți, nu are contract pentru deszăpezire. După cum știți acolo sunt niște probleme legate de partea financiară, fiind una dintre cele mai mici comune din țară cu un număr redus de locuitori, bugetul nu permite acest lucru. Am avut o discuție cu Consiliul Județean Alba și am primit asigurări că tot ceea ce se va întâmpla în această iarnă va fi sprijinit în așa fel încât locuitorii să nu sufere. Totodată, mai avem două localități, Poiana Vadului și Doștat, care sunt la momentul de față în evaluarea procedurii de achiziție. În rest, toate primăriile de la nivelul județului, municipii, orașe, comune, sunt pregătite pentru iarnă”, a spus Dănuț Hălălai.

Prefectul de Alba adăugat că a cerut, alături de reprezentanții IPJ, ca toți primarii să fie foarte atenți la problemele care apar în această iarnă.

”Vom aplica peste tot legea și nu vom fi de acord sub nicio formă ca locuitorii orașelor și satelor, acolo unde primăria are obligația legală să se ocupe de deszăpezire să sufere pentru că unii dintre primari nu o să-și facă treaba”, a mai spus Dănuț Hălălai.

De asemenea, deszăpezirea drumurilor județene din Alba va fi efectuată de către S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba. Suma pentru care a fost adjudecat contractul este 4,63 milioane de lei, fără TVA.

Societatea va asigura servicii de combatere a poleiului, curățarea zăpezii, revizia drumurilor, semnalizarea rutieră pe timp de iarnă. Durata contractului este de 4 luni de la data semnării documentelor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...