Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

O singură primărie din Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O singură primărie din cele 78 din județul Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare. Este vorba de comuna Ceru Băcăinți, una dintre cele mai depopulate din țară, în care locuiesc 270 de persoane, majoritatea vârstnici.

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit asigurări de la Consiliul Județean Alba că oamenii din Ceru Băcăinți nu vor suferi din cauza ninsorilor.

”La momentul de față, o singură primărie, și este vorba de Ceru Băcăinți, nu are contract pentru deszăpezire. După cum știți acolo sunt niște probleme legate de partea financiară, fiind una dintre cele mai mici comune din țară cu un număr redus de locuitori, bugetul nu permite acest lucru. Am avut o discuție cu Consiliul Județean Alba și am primit asigurări că tot ceea ce se va întâmpla în această iarnă va fi sprijinit în așa fel încât locuitorii să nu sufere. Totodată, mai avem două localități, Poiana Vadului și Doștat, care sunt la momentul de față în evaluarea procedurii de achiziție. În rest, toate primăriile de la nivelul județului, municipii, orașe, comune, sunt pregătite pentru iarnă”, a spus Dănuț Hălălai.

Prefectul de Alba adăugat că a cerut, alături de reprezentanții IPJ, ca toți primarii să fie foarte atenți la problemele care apar în această iarnă.

”Vom aplica peste tot legea și nu vom fi de acord sub nicio formă ca locuitorii orașelor și satelor, acolo unde primăria are obligația legală să se ocupe de deszăpezire să sufere pentru că unii dintre primari nu o să-și facă treaba”, a mai spus Dănuț Hălălai.

De asemenea, deszăpezirea drumurilor județene din Alba va fi efectuată de către S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba. Suma pentru care a fost adjudecat contractul este 4,63 milioane de lei, fără TVA.

Societatea va asigura servicii de combatere a poleiului, curățarea zăpezii, revizia drumurilor, semnalizarea rutieră pe timp de iarnă. Durata contractului este de 4 luni de la data semnării documentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea