Rămâi conectat

Ştirea zilei

O parcare rezidențială din Alba Iulia va fi transformată în parcare publică. Cetățenilor cu abonament în zonă le vor fi restituiți banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

O parcare rezidențială din Alba Iulia va fi transformată în parcare publică. Cetățenilor cu abonament în zonă le vor fi restituiți banii

O parcare rezidențială din Alba Iulia va fi transformată în parcare publică. Proiectul de hotărâre se află pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, în ședința din data de 30 august.

Prin proiectul de mobilitate urbană implementat de UAT Alba Iulia, a fost reabilitată parcarea de reşedinţă având coordonatele P9, B1 situată pe b-dul Revoluţiei 1989 la intersecţia cu strada Cloşca (Pati Bar) reducându-se numărul de parcări de la 36 la 16 locuri de parcare.

Locurile de parcare sunt marcate într-un perimetru care cuprinde atât persoane juridice (spaţii comerciale situate la parterul blocurilor din zonă) cât şi persoane fizice care locuiesc în blocurile din zonă.

Fiind o zonă preponderent comercială, şi-au exprimat nemulţumirea atât utilizatorii parcărilor persoane fizice cât şi administratorii societăţilor comerciale, deoarece primii nu pot folosi locurile de parcare care le-au fost atribuite şi după ora 16 (fiind ocupate de clienţii persoanelor juridice şi cetăţeni care au diferite probleme de rezolvat în zonă, în imediata apropiere a acestei parcări existând mai multe spaţii comerciale, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Piaţa Cetate), iar ceilalţi au dificultăţi în aprovizionare respectiv în a asigura un cadru potrivit în relaţia cu clienţii.

Având în vedere cele de mai sus, se propune Consiliului Local al municipiului Alba Iulia să aprobe modificarea utilităţii de folosinţă a parcării P9, Bl, situate pe B-dul Revoluţiei 1989 la intersecţia cu str.Cloşca (Pati Bar) din parcare de reşedinţă în parcare publică.

Deoarece utilizatorii locurilor de parcare au achitat integral contravaloarea abonamentelor pentru locurile de parcare pe care le utilizează şi întrucât aceştia nu au folosit efectiv locurile de parcare decât o perioadă limitată de timp, mai scurtă decât perioada de valabilitate a abonamentului, vă mai propun să aprobaţi restituirea către utilizatorii locurilor de parcare de reşedinţă a contravalorii proratei aferente fiecărui abonament pe perioada cuprinsă între începutul lucrărilor de reabilitare (26.05.2023) până în ultima zi de valabilitate al abonamentului, conform anexei, care face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea