Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O nouă metodă de înșelătorie pe internet, în numele Poștei Române: Colete uitate în depozite companiei, vândute la prețul de doar 9,90 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă metodă de înșelătorie pe internet. Oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozitele Poştei Române, la prețul de doar 9,90 lei. În urma sesizărilor primite, Poșta Română anunță că știrea este falsă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ „P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă”⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ţi şi ⁠genţi. Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci”, așa sună anunțul publicat pe contul de Facebook „Poșta – Distribuția coletelor”.

Pentru a face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text. Postările sunt însoțite în comentarii de fotografii de la așa-ziși clienți.

Poșta Română a anunțat că știrea care circulă pe internet este falsă, dar și că pagina de Facebook „Poșta – Distribuția coletelor” nu aparține companiei.

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

-Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;
-Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;
-Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;
-Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă;

Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre”, transmite compania.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea