Rămâi conectat

Ştirea zilei

O nouă materie pentru elevii de liceu, începând cu anul școlar 2023-2024. Școlarii vor învăța să-și recunoască emoțiile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

O nouă materie pentru elevii de liceu, începând cu anul școlar 2023-2024. Școlarii vor învăța să-și recunoască emoțiile

Elevii români vor putea alege, începând cu anul viitor, să studieze disciplina „Managementul emoțiilor”, arată programa publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, elevii vor învăța să-și recunoască emoțiile pornind de la imagini foto sau filme artistice, folosind storytelling, teatru de umbre sau strategia creativă Disney, se arată în textul programei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deja școlile au început să facă selecția opționalelor pentru anul viitor, conform cu prevederile transmise de inspectorate printr-o notă.

Astfel, potrivit documentului, în perioada octombrie-noiembrie 2022 se elaborează propuneri de opționale la nivel de profesori și clasă, urmând ca apoi, în ianuarie 2023, lista opționalelor din școli să fie aprobate în consiliul profesoral și transmise către consiliul de administrație.

Liceele pot include disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” în oferta de opționale pentru curriculum la decizia școlii pentru anul școlar 2023-2024, chiar dacă deja se lucrează la listele cu opționale, spune Florian Lixandru, secretar de stat în ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

Disciplina „Managementul emoțiilor” valorifică experiența fiecărui elev, modul său particular de a simți, interpreta și aprecia, precum și învățarea între egali — explorarea unor cazuri/situații de viață.

Aceasta nu urmărește acumularea de cunoștințe academice, teoretice, ci formarea de competențe de autocunoaștere și autocontrol, de interacțiune socială pozitivă. Este un opțional integrat, care poate fi corelat cu disciplinele socioumane, cu cele din aria Consiliere și orientare și cu alte discipline — de exemplu, Biologia sau Educația fizică.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Crosul Unirii 2022 la Alba Iulia: Competiţie atletică de tradiţie ce omagiază Ziua Naţională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crosul Unirii 2022, a 53-a ediție, competiție de tradiție ce a devenit un simbol al Cetății Marii Uniri se desfășoară astăzi la Alba Iulia, în Șanțurile Cetății.

Sute de participanți, împătimiți ai mișcării, din toată țara, de toate vârstele, s-au aliniat la startul întrecerii de anvergură, derulată pe mai multe categorii de vârstă.

Evenimentul atletic de amploare marchează cele două evenimente de la 1 Decembrie, aniversarea Marii Uniri din 1918 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

Stratul întrecerii s-a dat la ora 11.00. Reuniunea atletică este organizată de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia.

REGULAMENT

Până la orele 11:00 toți participanții se vor prezenta în zona startului, Șanțurile Cetății (zona restaurantului GOTHIC)

Participanți: copii, tineri și adulți apți din punct de vedere medical pentru efort fizic.

Program:

11:00 – 11:30 Distribuirea tricourilor;

11:30 START 1 –2 km Copii până la 13 ani, F și M

11:45 START 2 – 2,7 km Categorii de vârstă 14 ani – 70+, F și M

12:30 Festivitate de premiere

Categorii de vârstă:

copii până la 11 (M; F)
12 – 13 ani (M; F)
14 – 15 ani (M; F)
16 – 17 ani (M; F)
18 – 19 ani (M; F)
20 – 29 ani (M; F)
30 – 39 ani (M; F)
40 – 49 ani (M; F)
50 – 59 ani (M; F)
60 – 69 ani (M; F)
70 +

 Clasament și premii:

Se va alcătui un clasament individual pe categorii de vârstă (la stabilirea categoriei de vârstă se ia în calcul anul nașterii). Toți participanții vor primi tricouri. Se vor premia cu diplome și medalii fiecare categorie de vârstă, atât feminin cât și masculin.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Militari francezi dislocaţi la Cincu vor participa la defilare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Militari francezi dislocaţi la Cincu vor participa la defilare

Alături de colegii lor din armata română, la parada de 1 Decembrie 2022 de la Alba Iulia va defila și un detaşament de militari francezi din cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă dislocat la Cincu, judeţul Braşov.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL FINAL al manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

O altă premieră la evenimentul din acest an, de Ziua Națională, vor fi cele patru sistemele de rachete pentru artilerie cu mobilitate mare HIMARS.

Baza militară NATO de la Cincu, găzduiește primul grup de luptă al NATO din România, unde se află, în prezent, peste 600 de soldați francezi, iar Lecornu a anunțat că numărul acestora va crește.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Aproape 850 de militari și zeci de mijloace tehnice și autoutilitare vor participa la defilare

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în municipiul Alba Iulia vor avea loc miercuri, 30 noiembrie, şi joi, 1 Decembrie, o serie de manifestări la care vor participa peste 850 de militari, jandarmi, pompieri, poliţişti, studenţi, elevi militari şi mijloace tehnice terestre şi aeriene.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, în Alba-Iulia, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2022, se vor desfășura repetiții și antrenamente generale care vor afecta, pentru scurte perioade de timp, activitățile curente din centrul orașului.

Antrenamentele generale vor avea loc în intervalul orar 13.00-15.00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Miniștrii de externe NATO vin în România! Ministrul Bogdan Aurescu găzduieşte reuniunea, în contextul războiului din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miniștrii de externe NATO vin în România! Ministrul Bogdan Aurescu găzduieşte reuniunea, în contextul războiului din Ucraina

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO va avea loc, marţi şi miercuri, la Bucureşti, evenimentul fiind găzduit, în numele României, de ministrul Bogdan Aurescu. Totodată, luni şi marţi, tot la Bucureşti va avea loc Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM). Ministerul Afacerilor Externe este co-organizator al acestui eveniment prestigios, care constituie formatul restrâns al Conferinţei de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC), transmite News.ro

”Vom avea o agendă politico-diplomatică şi de securitate extrem de încărcată şi dinamică săptămâna viitoare, începând cu Reuniunea Liderilor de Munchen, pe 28-29 noiembrie, şi continuând cu Reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, pe 29-30 noiembrie. Bucureştiul va fi astfel, timp de trei zile, capitala diplomaţiei europene, euroatlantice şi dincolo de aceste regiuni. Aceste două evenimente de înaltă vizibilitate pentru ţara noastră şi cu participare internaţională de cel mai nivel înalt, organizate în premieră în România, au loc într-un moment critic pentru securitatea regională şi euroatlantică, marcat de războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi de impactul său multidimensional, reconfirmând profilul activ al ţării noastre la nivel internaţional, mai ales pe dimensiunea de politică externă şi de securitate, dar şi importanţa strategică a Mării Negre”, a declarat ministrul de Externe Bogdan Aurescu, citat într-un comunicat al MAE.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO este primul eveniment de acest tip organizat în România de la aderarea ţării noastre la Alianţă, în anul 2004, şi a doua reuniune formală aliată după Summitul de la Bucureşti din 2008. De asemenea, este prima reuniune NATO de nivel înalt desfăşurată într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a Alianţei, de la declanşarea agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Totodată, este prima reuniune NATO de nivel înalt după Summitul de la Madrid, de la sfârşitul lunii iunie, şi, în acest sens, va marca o etapă esenţială în operaţionalizarea noului Concept Strategic al Alianţei adoptat la Summit. Reuniunea va oferi oportunitatea primei discuţii aplicate pentru analizarea stadiului implementării deciziilor luate la Madrid şi pentru pregătirea viitorului Summit NATO de la Vilnius, din anul 2023.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea