O nouă gafă de proporții a premierului Viorica Dăncilă, legată de această dată de Orașul Unirii: La 1 decembrie 1918, oamenii ”s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Premierul a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul “i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia. Câmpia Libertății se află la Blaj, iar acolo, în anul 1848, circa 40.000 de români s-au adunat și au scandat ”Noi vrem să ne unim cu țara”

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Dăncilă a spus: “Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. “Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Adunarea de la 1 decembrie 1918 nu a avut loc pe Câmpia Libertăţii din Alba Iulia, ci pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, unde episcopul unit al Gherlei, Iuliu Hossu, a rostit un discurs, scrie News.ro.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba, au avut loc, în 1848, două adunări naţionale, în lunile mai şi septembrie, când zeci de mii de oameni au strigat “Noi vrem să ne unim cu ţara!”.

Sursa: News.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

FLORIN 29 iulie 2018 at 14:43

NU UITATI CA ACEST EXEMPLAR A FOST PROFESOR, va mai mirati la ce nivel e invatamantul romanesc cu asa odrasle

povestea 29 iulie 2018 at 14:51

Sa te dai rotund ca le sti pe toate si mai mult de atat, sa nu ai sfetnici destepti la nivelul asta. ci doar yesmanny de doi lei, inseamna sa fi la mare pret la un partiduletz aflat deja pe duca ! Sa alegi la nivel inalt doar dudui aflate la varsta pensiei, inseamna de fap, sa nu ai ce alege.

Marta 29 iulie 2018 at 17:57

No, tulai Doamne! Doar nu iti vrea sa stie si istorie, si geografie, si limba romana, si economie si… Hei, oameni bune! Este ,,decat” PRIM MINISTRU, nu vreun ,,telectual de marca!!

mike 29 iulie 2018 at 22:20

Cu ce ne afisam — ne caracterizeaza in final pe toti—- popor de spinari indoite –asta suntem–ne plac manele , banuti nemunciti, hotia , mita — scoala care nu ne invata nimic — Oare cind adevaratii Romani vor indrepta spatele si cu curaj sa darime structura asta crepata- care ne face de rusine in intreaga lume??– Pina cind mai rabda romanii onesti, bataia asta de joc??

albaneza revoltata 29 iulie 2018 at 23:20

Nu stiu cat mai rabda poporul, dar eu simt ca nu mai pot! De cand au venit astia la putere (nu neaparat partidul care, sper, are si oameni normali, ci oportunistii astia de doi bani, coruptii si marsavi, astia rosii sau cum or fi) m-a apucat dorul de duca si, chiar daca nu-s tanara, ma gandesc sa mai prind oleaca de trai normal, intr-o tara normala, fara sa fiu bombardata zilnic cu ipocrizii, cu stiri fabricate de latrine tv, cu naivi care mai cred in zane si feti frumosi… NU MAI AM TIMP DE PIERDUT! Du-te GÂSCĂ si i-ai cu tine si pe netrebnicii de doi bani ca ne-ati tras inapoi 100 de ani, adica exact un CENTENAR!

albaneza revoltata 29 iulie 2018 at 23:22

mârsavii, ia-i

zoro 30 iulie 2018 at 9:24

Proasta de suna,marca PSD!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite