// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

O femeie din Alba a pus bazele unui proiect îndrăzneţ: A transformat o centrală dezafectată într-un centru în care copiii vin zilnic şi îşi fac temele

Din dorinţa de a ajuta copiii să înveţe mai bine, o femeie din Alba Iulia a pus bazele unui proiect îndrăzneţ, care se bucură de un real succes. Cosmina Berchi are 44 de ani şi este cea care a avut ideea de a transforma sediul unei centrale termice dezafectate din Alba Iulia într-un loc în care copiii vin zilnic şi îşi fac temele.

În locul unei foste centrale termice, a amenajat un centru unde – alături de mai mulţi voluntari – le oferă gratuit meditaţii elevilor. Iar rezultatele se văd deja şi în catalog. Când vine vorba de teme, copiilor nu le lipseşte entuziasmul. Mai ales că au ajutoare de nădejde.

Lidia, voluntar: “Astăzi vă explic rapoartele, dacă nu înţelegeţi veniţi la mine că de fiecare dată şi vă explic.”

Iar meditaţiile dau roade. Rezultatele la învăţătura – ale celor aproximativ 40 de elevi – nu au întârziat să apară.

Elev: “M-au ajutat să învaţa tabla înmulţirii pentru că eu nu o ştiam prea bine.”

Elev:“Nu mai iau note mici, iau note mari că mă ajută voluntarii. Eu nu mă descurcam bine şi a zis mama: Măi băiete du-te la ore şi iei note mari şi să înţelegi mai bine. Şi am venit la Cosmina şi a trimis pe un voluntar să mă ajute.”

“Ne-a fost dată de către primărie. Era dezafectata şi am renovat la ea, se lucrează pe voluntariat. Scopul este de a ajuta elevii, în special de la clasa întâi la clasa a 8-a. Am mers la diferite firme şi le-am zis că avem nevoie din lista asta de ce vindeţi voi, ce puteţi să ne donaţi, chiar dacă sunt lucruri refuzate noi putem să le refolosim,” spune Cosmina.

La centru, 10 voluntari se ocupă de elevi.

Camelia, voluntar:”Știu că aici putem să îi formăm, să îi ajutăm. Simt împlinire, simt că sunt de folos, simt că pot să ajut şi mi-ar face deosebită plăcere să ştiu că la un moment o să văd rezultate. Să le schimb destinul.”

Pe lângă temele zilnice, copiii participă şi la tabere de vară, vizionari de filme sau ateliere de lucru manual. Şi au timp să se şi joace împreună.

Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la O femeie din Alba a pus bazele unui proiect îndrăzneţ: A transformat o centrală dezafectată într-un centru în care copiii vin zilnic şi îşi fac temele

 1. Albaiulean 20.03.2018 la 20:04

  Felicitari sincere educatoarei-invatatoare Cosmina Berki ca se ocupa de copii anevoiosi ,ca sa invete si ei carte !!!!!!!! Pe cand si-n alte localitati ?

 2. dolfi 20.03.2018 la 20:20

  Felicitari!

 3. anonim 21.03.2018 la 8:35

  Felicitări! Oare unde se află locația acestui centru?

 4. cititorul 21.03.2018 la 13:27

  Felicitări!
  Dar locatia cred ca a fost amenajata prin fonduri de la Primarie -printr-un proiect si la fel dotarea cu mobilierul daca este spatiu se pot face multe in interesul copiilor, propun dac mai exista astfel de locatii sa se amenajeze si pentru copiii care fac ore dupa masa la invatatoare acasa si e vorba de alti bani binenteles ca nu isi permite oricine sa plateasca in plus.

 5. Marius 21.03.2018 la 13:28

  Felicitări!!!

 6. cititorul 21.03.2018 la 14:17

  Inteleg ca locatia e in spatele Gradinitei nr.11 str Vasile Goldis sau pe ANSBERG in spate la CERAGEM

  • dolfi 22.03.2018 la 18:38

   goldis