Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O femeie din Alba a pus bazele unui proiect îndrăzneţ: A transformat o centrală dezafectată într-un centru în care copiii vin zilnic şi îşi fac temele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din dorinţa de a ajuta copiii să înveţe mai bine, o femeie din Alba Iulia a pus bazele unui proiect îndrăzneţ, care se bucură de un real succes. Cosmina Berchi are 44 de ani şi este cea care a avut ideea de a transforma sediul unei centrale termice dezafectate din Alba Iulia într-un loc în care copiii vin zilnic şi îşi fac temele.

În locul unei foste centrale termice, a amenajat un centru unde – alături de mai mulţi voluntari – le oferă gratuit meditaţii elevilor. Iar rezultatele se văd deja şi în catalog. Când vine vorba de teme, copiilor nu le lipseşte entuziasmul. Mai ales că au ajutoare de nădejde.

Lidia, voluntar: “Astăzi vă explic rapoartele, dacă nu înţelegeţi veniţi la mine că de fiecare dată şi vă explic.”

Iar meditaţiile dau roade. Rezultatele la învăţătura – ale celor aproximativ 40 de elevi – nu au întârziat să apară.

Elev: “M-au ajutat să învaţa tabla înmulţirii pentru că eu nu o ştiam prea bine.”

Elev:“Nu mai iau note mici, iau note mari că mă ajută voluntarii. Eu nu mă descurcam bine şi a zis mama: Măi băiete du-te la ore şi iei note mari şi să înţelegi mai bine. Şi am venit la Cosmina şi a trimis pe un voluntar să mă ajute.”

“Ne-a fost dată de către primărie. Era dezafectata şi am renovat la ea, se lucrează pe voluntariat. Scopul este de a ajuta elevii, în special de la clasa întâi la clasa a 8-a. Am mers la diferite firme şi le-am zis că avem nevoie din lista asta de ce vindeţi voi, ce puteţi să ne donaţi, chiar dacă sunt lucruri refuzate noi putem să le refolosim,” spune Cosmina.

La centru, 10 voluntari se ocupă de elevi.

Camelia, voluntar:”Știu că aici putem să îi formăm, să îi ajutăm. Simt împlinire, simt că sunt de folos, simt că pot să ajut şi mi-ar face deosebită plăcere să ştiu că la un moment o să văd rezultate. Să le schimb destinul.”

Pe lângă temele zilnice, copiii participă şi la tabere de vară, vizionari de filme sau ateliere de lucru manual. Şi au timp să se şi joace împreună.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea