Rămâi conectat

Actualitate

O femeie de 80 de ani din România NU face vaccin de teamă că rămâne sterilă. Medic: „Vă dați seama care este nivelul?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

O femeie de 80 de ani din România NU face vaccin de teamă că rămâne sterilă. Medic: „Vă dați seama care este nivelul?”

Situație tragi-comică într-un spital din țară. Medicul șef UPU al Spitalului „Sf. Pantelimon” din Capitală a relatat un caz extrem, care poate fi o explicație a nivelului de înțelegere a unei părți a societății în ceea ce privește pandemia, dar și a fake-news-ului.

„Noi sperăm să mai dureze cel mult o lună (situația în care se găsește în prezent România – n.r.), dar la cum evoluează lucrurile în ultimele zile nu cred că se vor termina prea curând, pentru că toți acești pacienți care intră acum, zilele astea, în camerele de gardă, au nevoie de mult timp pentru a putea fi trecuți peste. (…) Nu știu ce s-ar putea face (pentru a convinge populația să se vaccineze – n.r.). Poate să iei pe cineva și să vadă live și lumea tot nu crede. Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani și să îmi spui că nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă. Vă dați seama care este nivelul?”, a spus medicul.

Doctorul Fiorella Mitroiu este cea care a făcut poza în care o asistentă îmbrăcată în combinezon se odihnește într-o cutie, pe holul spitalului. Ea a spus că fotografia este reală.

De asemenea, a mai spus că toți colegii ei sunt epuizați și nu se pot odihni nici măcar când ajung acasă.

Medicul face apel la populație să asculte ce spun adevărații medici și nu „propaganda”: „Am permis ca peste tot să apară, și pe rețele de socializare, și la televizor, și peste tot, gurile experte care au venit peste noapte, așa-ziși imunologi”, notează Mediafax.

Studiu: Vaccinarea cu schema completă protejează de 5 ori mai mult decât o singură doză

Un studiu internațional arată că vaccinarea cu schema completă protejează de cinci ori mai mult decât cea incompletă, cu o singură doză, potrivit RO Vaccinare.

Studiul citat pe pagina de Facebook RO Vaccinare a fost realizat de CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor).

Persoanele vaccinate cu schemă completă au avut un risc de peste cinci ori mai mic de a se infecta cu SARS CoV-2, comparativ cu persoanele care nu au fost vaccinate cu schemă completă, este concluzia studiului.

Vaccinurile COVID-19 oferă o protecție puternică împotriva formelor grave și a decesului chiar și pentru varianta Delta.

Cel mai bun mod de a vă proteja pe voi și pe cei din jur este să vă vaccinați, este concluzia RO Vaccinare.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea