O echipă de cercetători români a creat prima trusă din Europa pentru detectarea rapidă a COVID-19| Comunicat de presă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs, în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN HH.

Compania DDS Diagnostic a dezvoltat și produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conține 3 flacoane cu soluții de control, două pentru rezultat pozitiv și unul pentru negativ, care vor ajută semnificativ utilizatorul să își verifice testul.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Nouă trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive și negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienților suspectați a fi infectați cu SARS-COV-2 și va susține demersul cadrelor medicale în identificarea și monitorizarea acestora, prin îmbunătățirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piață din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic SRL.

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului “Creșterea diversității și calității produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice și adăugarea de controale pozitive externe”, care are că obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD și întocmirea dosarului cu documentația tehnică conform legislației în vigoare privind punerea pe piață a dispozitivelor medicale în vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 – 21.08.2021.

Valoarea totală a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finanțării UE este de 1.283.000,00 lei. Contract: CS 210/16.12.2019. Rezultat: Schemă flux tehnologic. Dosar pentru avizare. Cod MySmis: 2014+107514.

Despre DDS Diagnostic
DDS Diagnostic furnizează soluții pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnosticul în vitro. Obiectivele companiei sunt focusate pe susținerea economiei autohtone, de aceea o parte semnificativă din produsele comercializate sunt fabricate în România, la standarde UE.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419