O comună din județul Alba intenționează să amenajeze, cu sprijinul unor sponsori, o pârtie de schi în lungime de aproape 1,5 km

Primăria Bucium intenționează să amenajeze, cu sprijinul unor sponsori, o pârtie de schi în lungime de aproape 1,5 km, pe un teren împădurit de la Negrileasa, ne-a declarat primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

El a precizat că decizia a fost luată pentru dezvoltarea turistică a comunei, având în vedere că mineritul nu mai funcționează. În plus, condițiile meteo de peste an asigură circa 2 – 3 luni pe sezon temperaturi de – 5 sau -6 grade Celsius, ceea ce ar permite instalarea unor tunuri de zăpadă artificială, dacă nu ninge. Pârtia va avea baza la altitudinea de 950 m și va urca până la 1.220 – 1.230 de metri, cu o lungime a instalației pe cablu de 1.250 m, iar accesul se va face pe drumul comunal asfaltat.

„Acum zăpada la Negrileasa măsoară cam 1 metru. Pârtia o vom amenaja în partea nordică, pentru a menține cât mai mult zăpada, care oricum aici se topește mai devreme decât la Arieșeni”, a spus Cornel Napău.
Pentru amenajarea pârtiei, primarul buciuman a mărturisit că a fost încurajat de un om de afaceri din județ, care i-a promis o sponsorizare în acest sens.

Realizarea pârtiei cu instalațiile de teleschi ce vor fi achiziționate second-hand va costa 100 – 120.000 de euro, în condițiile în care lucrările vor fi executate în regie proprie, a menționat primarul. Până să demareze efectiv lucrările, trebuie scos terenul din circuitul forestier și elaborat planul urbanistic al zonei, vor trebui încheiate parteneriate cu composesoratul și deținătorii de păduri, iar peste 2 – 3 luni va putea începe execuția lucrărilor.

„De ce să mergem noi la alții la pârtie, când pot să vină alții la noi?”, s-a întrebat primarul, care estimează că de iarna viitoare se va putea schia pe pârtia de la Negrileasa. El a recunoscut că localitatea Bucium este deficitară în privința locurilor de cazare, având o capacitate de cel mult 50 de locuri, dar crede că turiștii ar putea apela la localnicii care vor fi dispuși să le închirieze camere.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...