Rămâi conectat

Ştirea zilei

O comună din județul Alba intenționează să amenajeze, cu sprijinul unor sponsori, o pârtie de schi în lungime de aproape 1,5 km

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Bucium intenționează să amenajeze, cu sprijinul unor sponsori, o pârtie de schi în lungime de aproape 1,5 km, pe un teren împădurit de la Negrileasa, ne-a declarat primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

El a precizat că decizia a fost luată pentru dezvoltarea turistică a comunei, având în vedere că mineritul nu mai funcționează. În plus, condițiile meteo de peste an asigură circa 2 – 3 luni pe sezon temperaturi de – 5 sau -6 grade Celsius, ceea ce ar permite instalarea unor tunuri de zăpadă artificială, dacă nu ninge. Pârtia va avea baza la altitudinea de 950 m și va urca până la 1.220 – 1.230 de metri, cu o lungime a instalației pe cablu de 1.250 m, iar accesul se va face pe drumul comunal asfaltat.

„Acum zăpada la Negrileasa măsoară cam 1 metru. Pârtia o vom amenaja în partea nordică, pentru a menține cât mai mult zăpada, care oricum aici se topește mai devreme decât la Arieșeni”, a spus Cornel Napău.
Pentru amenajarea pârtiei, primarul buciuman a mărturisit că a fost încurajat de un om de afaceri din județ, care i-a promis o sponsorizare în acest sens.

Realizarea pârtiei cu instalațiile de teleschi ce vor fi achiziționate second-hand va costa 100 – 120.000 de euro, în condițiile în care lucrările vor fi executate în regie proprie, a menționat primarul. Până să demareze efectiv lucrările, trebuie scos terenul din circuitul forestier și elaborat planul urbanistic al zonei, vor trebui încheiate parteneriate cu composesoratul și deținătorii de păduri, iar peste 2 – 3 luni va putea începe execuția lucrărilor.

„De ce să mergem noi la alții la pârtie, când pot să vină alții la noi?”, s-a întrebat primarul, care estimează că de iarna viitoare se va putea schia pe pârtia de la Negrileasa. El a recunoscut că localitatea Bucium este deficitară în privința locurilor de cazare, având o capacitate de cel mult 50 de locuri, dar crede că turiștii ar putea apela la localnicii care vor fi dispuși să le închirieze camere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea